2023. május 6.
Nagyon nehéz volt, de meglett a győzelem!
Rendkívül fordulatos találkozón kulcsfontosságú két pontot szereztek férfi kéziseink a Komló otthonában.

Arra készült szombat este férfi kézilabdacsapatunk, hogy ötmeccsesre nyújtsa győzelmi sorozatát a K&H Ligában. Ehhez a tabellán pillanatnyilag tizenegyedik helyen álló Komlón át vezetett az út, amely hazai környezetben rendkívül veszélyes rivális. Erről beszélt a találkozót megelőzően a góllövőlistát vezető átlövőnk, Nagy Bence is, emellett pedig a Csurgó elleni meccsen is tapasztalt feszes védekezés fontosságát is hangsúlyozta.

A hazai közönség, ahogyan várható volt, bezengte a csarnokot, de ezzel együtt is jól kezdtünk, az első támadásaiból nehezen került helyzetbe riválisunk, a 10. percben Lékai Máté lerohanásgóljával pedig már 5-3-ra vezettünk. Ezt követően viszont elkezdtek működni a komlói átlövések, mi elöl néhányszor belehibáztunk, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a meccsen először átvegye a vezetést ellenfelünk (8-7).

Cseréltünk a kapuban, Győri Kristóf kitűnően szállt be (annak ellenére, hogy egy elromlott redőny miatt szinte az egész első félidőben a szemébe sütött a nap, csak az utolsó percekre orvosolták a problémát a szervezők), és ezzel újra átvettük az irányítást, a 20. perc végére már ismét nálunk volt a kétgólos fór. Az eredmény tekintetében több fordulatot már nem tartogatott az első játékrész, de minden mást igen.

Hármas emberelőnybe kerültünk, miután egy sima kiállítás után a hazaiak mestere, Marosán György heves reklamálásáért előbb sárga lapot, majd két percet kapott, néhány másodperccel később Urbán Egon szabálytalankodott a tiszta ziccerben beugró Kovacsics Péterrel szemben, jogosan villant a piros, szélsőnk bokasérülése viszont nem nézett ki jól, nem is tudott már visszajönni a pályára.

Az őrült félidei végjátékból nem jöttünk ki rosszul, és ezt Prainer Viktor utolsó másodpercekben, csaknem a félpályáról leadott bombájának köszönhettük, így plusz kettővel mehettünk pihenni (12-14).

Azt azonban hiba lett volna várni, hogy ettől megtörnek a hazaiak, akik a folytatásra is óriási lendülettel jöttek ki. Továbbra is fontos bravúrokat mutatott be Győri, de az előnyt így sem tudtuk megtartani, tíz perc alatt fordítottak a hazaiak (18-17). A hullámzó teljesítmény azonban most folytatódott, és ismét mi kerültünk annak a bizonyos hullámnak a tetejére, két szélsőnk, Bujdosó Bendegúz és Juhász Ádám villanásaival ismét nálunk volt az előny, s az utolsó negyedórára 22-20-szal fordulhattunk.

Innen már csak egyenlítésre futotta a komlóiaknak, fordításra nem, a végjátékban pedig nagyon észnél voltunk. Négy perccel a vége előtt Nagy Bence vezérletével a meccsen először elmentünk három góllal, és innen már nem eresztettük a sikert, megérdemelten 30-27-es, kulcsfontosságú győzelmet arattunk. 

Egy hét múlva, szintén 18 órától a Budakalász elleni bajnoki következik az Elek Gyula Arénában.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
23. forduló

Sport 36-Komló – Ferencvárosi TC 27-30 (12-14)
Helyszín: 
Városi Sportközpont, Komló
Időpont:
 2023. május 6., 18 óra
Játékvezetők: 
Bócz László, Wiedemann Viktor
Gólszerzők:
Jerkovic 6, Szuharev 4, Grünfelder 3, Hoffmann 3, Vaskó 3, Zobec 2, Sunajko 2, Szöllősi O. 1, Takács 1, Vekic 1 Vranac 1, ill. Nagy B. 8, Debreczeni 5, Juhász 4, Lékai 3, Ónodi-Jánoskúti 3, Bognár 2, Bujdosó 2, Prainer 2, Mikita 1

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató: 

Cikkajánló

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin