2022. november 22.
Nagyot játszottunk, de nem jött össze a bravúr
A félidei háromgólos vezetés után hárommal kikaptunk a PAUC elleni El-csoportmérkőzésen.

Újabb nagy kihívás, talán nem túlzás kijelenteni, hogy az eddigiek közül a legjobb erőkből álló rivális, a francia PAUC Handball várt férfi kézilabdacsapatunkra Aix-en-Provence-ban, az Európa-liga-csoportkör harmadik fordulójában. Nem könnyítette a helyzetünket, hogy a szakmai stáb kisebb sérülés miatt nem számíthatott válogatott irányítónkra, Lékai Mátéra, de persze ettől még a céljaink nem változtak, a laza délelőtti séta és a videózás után ugyanúgy kiélezett, szoros mérkőzésre készültünk a franciák ellen.

Remekül kezdtük a találkozót, és már az első percekben szembetűnő volt, hogy az elmúlt mérkőzésekhez képest sokkal masszívabb a védekezésünk, és ahogyan azt Pásztor István szerette volna a mérkőzés előtt, a beálló elleni játék is eléggé rendben volt. Többek között ennek, és persze Győri Kristóf védéseinek köszönhettük, hogy tíz percet követően Kovacsics Péter üres kapus góljával előnybe kerülhettünk (4-5).

A következő tíz percben pedig már időnként egyenesen a tanácstalanság látszott a hazaiakon. Taktikusan, amikor lehetett, persze óriási tempót diktálva távolodtunk el riválisunktól, a 20. percben Nagy Bence találata után négygólos ferencvárosi előnynél időt is kértek a franciák (7-11).

A félidő hajráját is jól játszottuk, vezettünk öttel is, végül három maradt belőle a szünetre, és ebben az utolsó másodpercekben Ónodi-Jánoskúti Máté labdaszerzéssel, majd értékesített ziccerrel játszott főszerepet (14-17).

A fordulás után elég sokat hibáztunk támadásban, amit megbüntetett a PAUC, öt perc alatt kiegyenlített, de a legkevésbé sem estünk szét, sőt, nem sokkal később – Borbély Ádám két hetesvédésének (az egész meccsen összesen hat büntetőt fogtak kapusaink) is köszönhetően – visszaállt a félidei háromgólos előnyünk (18-21).

Sajnos a második félidő közepén viszont megakadtunk, a hazaiak újra kiegyenlítettek, majd a 47. percben a vezetést is átvették, és a hajrára kétgólos hátrányban fordultunk rá (28-26). A végén mindent megtettünk, hogy viszajöjjünk, elővettük a hét a hat elleni játékot is, de az egyenlítés már nem jött össze. A 33-30-as francia siker után – bár az első félidei teljesítményünk alapján ennél feltétlenül többet érdemeltünk volna – mindkét pont Aix-en-Provence-ban maradt.

A szerdai hazautazást követően szombaton a Komlót fogadjuk az Elek Gyula Arénában, majd jön az újabb El-összecsapás, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban a Benidorm ellen, amelyre már el is indult az online jegyértékesítés.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
B-csoport, 3. forduló

PAUC Handball – Ferencvárosi TC 33-30 (14-17)
Helyszín: Aréna du Pays d’Aix
Időpont: 2022. november 22., 18:45
Játékvezetők: Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica (horvátok)
Gólszerzők: Ong 7, Ben Ali 5, Tarrafeta Serrano 5, Loesch 4, Silva da Borges 4, Lagarde 3, Camarero 2, Claire 2, Moreira Rodriguez 1, ill. Nagy B. 6, Kovacsics 5, Ónodi-Jánoskúti 4, Balogh 3, Füzi 3, Bognár 2, Csörgő 2, Debreczeni 2, Prainer 2, Bujdosó 1


Pásztor István: – Nagyon jó csapat ellen játszottunk, és örülök, amiért a mérkőzés jelentős részében jó eredményt értünk el. Alapvetően esélyesebb és jobb csapat otthonában nem tudtuk végig fenntartani a védekezésnek és a támadásnak a magas minőségét, és ez a hajrában eldöntötte a meccset.
Nagy Bence: – Ilyen mérkőzésre számítottam, tudtuk, hogy nagyon jó csapattal találkozunk, próbáltuk megnehezíteni a dolgukat, negyvenöt-ötven percig ez sikerült is, utána úgy éreztem, kicsit elfogytunk. Megyünk tovább, mert szeretnénk még pontokat szerezni!

Cikkajánló

Nyolc ferencvárosi játékos a férfiválogatottban!

Chema Rodriguez kihirdette bő, 35 fős keretét a januári világbajnokságra, benne nyolc FTC-játékossal.

„Felemeljük a fejünket, és megyünk tovább!”

Jobbátlövőnk, Ónodi-Jánoskúti Máté értékelt a Benidorm elleni Európa-liga mérkőzés után – VIDEÓ!

Drámai vereség, utolsó másodperces góllal kaptunk ki

Szinte végig uraltuk a Benidorm elleni Európa-liga-mérkőzést, ám végül egyetlen pontot se szereztünk.

Amit a keddi El-meccsről tudni érdemes

Szurkolói információk a Benidorm-meccsre, amelyet a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban játszunk.

A spanyolok ellen ismételnénk meg a hazai El-bravúrt

Az Ystads felett aratott történelmi siker után kedden ismét hazai pályán, a Benidormmal játszunk az El-ben.

Küzdelmes meccsen szereztünk két pontot

Szinte végig szoros mérkőzésen 38-30-ra győztük le a Komlót a K&H Férfi Liga 10. fordulójában.

Vissza kell térni a győzelem útjára!

Két Európa-liga-mérkőzésünk között a Komlót fogadjuk szombat este a férfi K&H Ligában.

Indul az online jegyvásárlás az Európa-liga-meccsekre

Férfi kézilabdacsapatunk november 29-én és december 6-án is hazai pályán játszik.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin