2019. szeptember 28.
Négy meccs, négy győzelem, maradtunk a dobogón
A Mezőkövesd otthonában is nyert, így hibátlanul továbbra is a harmadik az FTC a kézilabda NB I-ben.

Férfi kézilabda NB I, 4. forduló:
Mezőkövesd - FTC-HungaroControl 21-27 (8-14)
gólszerzőink:
Nagy 7, Ivanovic 6, Andjelic 4, Debreczeni 3, Mikita 3, Bujdosó 2, Schäffer, Kovacsics

Ahhoz a Mezőkövesdhez látogattunk, amelytől a legutóbbi két mérkőzésünkön kikaptunk idegenben. Márciusban a bajnokságban szenvedtünk 23-22-es vereséget, augusztusban pedig felkészülési mérkőzésen maradtunk alul 34-30-ra, így volt miért visszavágni Buday Dániel csapatának. Nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy a héten megbetegedett egyik kulcsemberünk Pordán Bálint, aki nem is tudta vállalni a játékot. A srácok mindenesetre kitették beállónk képét az öltözőben, így lélekben ő is velünk volt.

A védekezésünkön szerencsére nem látszódott, hogy az egyik alappillér fizikailag hiányzott onnan. A Schuch Timuzsin vezette védelem az első perctől fogva egyértelműsítette, hogy itt elképesztően meg kell dolgozniuk a hazaiaknak minden egyes gólért. Ha pedig átjutottak a kövesdiek a keményen, de sportszerűen védekező falunkon, akkor ott állt a kapunkban Marián Zernovic, aki parádés napot fogott ki: két hetest és számtalan lövést védett, megbabonázva a sokszor teljesen tanácstalanul támadó Mezőkövesdet.

Az első 15 percben csupán két gólt kaptunk, ekkor már 8-2-re vezettünk, és hiába próbálkozott Buday Dániel a hét a hat elleni játékkal, összességében a játék képe nem változott ettől. Nálunk támadásban főleg Nagy Bence szórta a gólokat, hatot lőtt az első félidőben. A szünetben pont ennyivel, hattal vezettünk. (8-14)

A második félidőre nem úgy jöttünk ki, mint a Komló ellen, a koncentráció egy fikarcnyit sem enyhült. Védekezésben továbbra is szinte hibátlanok voltunk, támadásban pedig hiába jöttek ki követő emberfogásra Nagy Bencére és a kiválóan irányító Bozo Andjelicre, fiatal jobbátlövőnk, Nikola Ivanovic gólokkal és kiváló gólpasszokkal szállt be.

A 42. percben először volt közte tíz (12-22), de tizeneggyel is vezettünk (14-25). Az utolsó negyed órára bejöttek a fiatalok, a kulcsemberek pedig pihenőt kaptak. A Mezőkövesdnek sikerült közelebb férkőzni, de a győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben. A találkozót úgy nyertük meg, hogy egyetlen hetest sem dobtunk.

Horváth Attila, az FTC-HungaroControl vezetőedzője: „A heti munkánkból ez volt várható, hogy így fogunk játszani. Ezt is kértem a csapatomtól, hogy csak azt kell csinálnunk, amit edzésen, ez sikerült is, szerencsére ez hetek óta működik. Végig tudtuk vinni a taktikánkat, a kemény védekezést, és ehhez párosult egy kiváló kapusteljesítmény. Lazán tudtunk támadni, kimozgatni a védelmet. Gratulálok a csapatom minden tagjának, csak így tovább!”

Buday Dániel, a Mezőkövesd vezetőedzője: „Gratulálok a Fradinak, megérdemelten nyert. Mi félve kezdtük a meccset, pedig esélyesebb volt az ellenfél, nem volt veszíteni valónk. Kihagytuk a ziccereket, a heteseket. A vendégek megszerezték az öt-hatgólos előnyt, és túl jó passzban van ez a Ferencváros ahhoz, hogy ezt leadja.”

Négy forduló után továbbra is hibátlanok vagyunk, és a harmadik helyen állunk a tabellán.

Következő mérkőzésünket jövő szombaton hazai pályán az Orosháza ellen vívjuk.

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin