2023. március 25.
Nehezen, de meglett a két pont Budaörsön
Az első percekben kiépített előnyt végig megtartottuk a Budai Farkasok otthonában, végül kettővel győztünk.

Az elmúlt hetekben azt szokhattuk meg, hogy a világelithez tartozó riválisokkal néz szembe férfi kézilabdacsapatunk, amely találkozott a Telekom Veszprémmel, az OTP Bank-Pick Szegeddel és már túlvan a francia Montpellier elleni Európa-liga-nyolcaddöntő odavágóján is. Szombat délután viszont olyan találkozóra készült, amelyen egyértelmű esélyesnek számított, könnyű összecsapást azonban ezzel együtt sem várhattunk a Budai Farkasok otthonában – ezt támasztotta alá az őszi mérkőzésünk vagy éppen a Csurgó budaörsi botlása is.

A sereghajtó újonc nemrégiben edzőváltáson esett át, immár nem Koi Endre, hanem Korsós Ádám irányít. A találkozó előtt átlövőnk, Jakub Mikita elmondta, az elejétől kezdve koncentrált játékra van szükség a Farkasok ellen, mert a kemény védekezéssel és az abból szerzett könnyű gólokkal egyszerűbbé tehetjük a feladatot.

Ezúttal nem Bognár Alex vagy Lékai Máté, hanem Csörgő Kristóf kezdett irányítóban, és remek akciókkal indítottuk a meccset, az első két gól Ónodi-Jánoskúti Mátéé volt, a második találatnál viszont rossz leérkezés után bokasérülést szenvedett, és már nem is tudott visszajönni a pályára. A csapat azonban nem állt meg, a védekezésünk és a helyzetkihasználásunk is rendben volt, a hetedik percben Kovacsics Péter ziccere után már néggyel vezettünk (2-6).

Ezt követően tartottuk az előnyt, ellenfelünk is elkezdett hatékonyabban támadni, a lőtt gólok számával viszont továbbra is elégedettek lehettünk, az első bő negyedórában kis híján tartottuk a gól/perc átlagot (9-14). Hasonló mederben folyt a játék, a védekezésünk nem volt kellően precíz ahhoz, hogy elszakadjunk, sőt, a félidő hajrájában háromra zárkóztak a hazaiak. Az utolsó percek kissé kapkodósra sikerültek mindkét oldalon, de a fórunkat megtartottuk a szünetre (17-20).

A fordulás után támadhatott a mínusz egyért is a hazai gárda, de akkor Borbély Ádám védett, és ismét elkezdtük építeni az előnyünket, a 40. percben már megint öttel vezettünk (20-25). Nem sokkal később érzékeny veszteség érte a védelmünket, Jakub Mikita kapott piros lapot, viszont háromnál közelebb egyszer sem engedtük a riválist, az utolsó tíz percre ferencvárosi szempontból 32-29-cel fordultunk rá.

De továbbra sem játszottunk elég pontosan ahhoz, hogy eldöntsük a mérkőzést. Egészen az utolsó percig nem nyugodhattunk meg, egy gólra jött fel ellenfelünk, de Nagy Bence higgadtan értékesítette a büntetőt fél perccel a vége előtt. Így a vártnál nehezebben, de 37-35-tel megszereztük a két pontot.

A bajnoki siker után hétfő hajnalban Franciaország felé veszik az irányt a fiúk, kedd este pedig jön a történelmi El-párharc visszavágója a hazája bajnokságát a Paris Saint-Germain előtt vezető Montpellier ellen.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
19. forduló

Budai Farkasok – Ferencvárosi TC 35-37 (17-20)
Helyszín: 
Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand
Időpont: 
március 25., 18 óra
Játékvezetők: 
Hajdu Tamás, Halász András
Gólszerzők:
Nourelden 6, Enomoto 5, Vuleta 5, Kvastek 4, Németh 4, Kovács Á. 3, Széles 2, Szövérdffy 2, Zennadi 2, Holdosi 1, Nagy Sz. 1, ill. Nagy B. 8, Bujdosó 6, Csörgő 6, Kovacsics 5, Balogh 4, Prainer 4, Ónodi-Jánoskúti 2, Pordán 1, Török 1

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Cikkajánló

Megmentettünk egy pontot a legvégén

Óriási csatát hozott férfi kézisienk Balatonfüred elleni rangadója, a végén Lékai Máté gólja döntetlent ért.

Jegyinfók a Presov elleni idegenbeli meccsre

Szombaton jön férfi kéziseink Ek-negyeddöntő visszavágója; így lehet belépőt venni az eperjesi mérkőzésre.

Fontos lenne visszavágni a Fürednek!

Férfi kéziseinkre a két Európa-kupa negyeddöntő között kulcsmeccs vár a bajnokságban, a Balatonfüred érkezik.

Tüzes siker: „Kint is nyernénk, mert jobbak vagyunk”

Pásztor István: „Dani piros lapja kicsit több volt a soknál • Lékai szerint kint is parázs csata lesz - VIDEÓ

Megvan az előny a visszavágóra!

Férfi kéziseink három góllal legyőzték a Tatran Presovot az Ek-negyeddöntő első meccsén.

Előnyt kell szereznünk a visszavágóra!

Férfi kéziseink a Tatran Presovot fogadják szombaton, a Veszprémben visszatérő Csörgő Kristófot kérdeztük.

Januári riválisunkkal is találkozunk az Eb-selejtezőben

Megvan a három együttes, amellyel megküzdhet a férfi kéziválogatott a 2026-os Eb-kvalifikációért.

Mindenkire szükség lesz szombaton a Presov ellen!

Férfi kéziseink célja, hogy minél nagyon előnyt szerezzenek az Európa-kupa negyeddöntő szombati odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin