2023. május 27.
Az utolsó pillanatban nyertünk az idényzárón
Az első negyedóra extázisa után drámai csatában nyertük meg a Balatonfüred elleni rangadót.

A múlt pénteki Cegléd elleni siker után bő fél órával biztossá vált, hogy férfi kézilabdacsapatunk a negyedik helyen zárja a K&H Férfi Kézilabda Liga 2022/23-as idényét, mivel a bronzérmes pozícióban álló tatabányaiak nem botlottak, így már nem hozhattuk be a lemaradásunkat velük szemben. Tét nélkülinek azonban még véletlenül sem nevezhettük a szombat esti, Balatonfüred elleni összecsapást, hiszen először is rangadóról van szó, amelyet természetesen meg szeretnénk nyerni. Arról pedig nem is beszélve, hogy egy ilyen történelmi szezont, pláne hazai közönség előtt, győzelemmel lehetett stílszerűen búcsúztatni, így erre készültünk az évad utolsó meccsén.

Szurkolóink meccs előtti, a fiúk egész szezonban nyújtott teljesítményét megköszönő üzenete után pedig úgy kezdtünk, ahogyan egy ilyen találkozón kezdeni kell. A védekezés határozott, pontos volt, mint ahogyan azt az elmúlt hetekben is megszokhattuk, elöl pedig szinte kivétel nélkül jól fejeztük be az akcióinkat – ezzel kevesebb, mint tíz perc alatt négygólos előnyt építettünk ki (7-3).

Időt kértek a vendégek, hét a hat elleni játékra váltottak, de továbbra is a mi akaratunk érvényesült, öt perccel később pedig Lékai Máté egészpályás gólja után, 12-6-nál extázisban ünnepelt a ferencvárosi kispad.

A másik negyedórában azért csúsztak már hibák a játékunkba, ziccereket hagytunk ki, így a 27. perc elején kiegyenlített a Füred. Sajnos a játékrész utolsó perceiben sem találtuk a megoldást, így a pazar kezdés ellenére egygólos hátrányban mehettünk a szünetre (15-16).

A fordulás után pillanatok alatt magunkhoz ragadtuk az irányítást, és a 36. percben Csörgő Kristóf átlövésgólja után már hárommal vezettünk. Megtörni azonban nem sikerült a vendégeket, ismét visszajöttek a meccsbe, és az utolsó bő negyedórát ikszről kezdtük (23-23).

Innentől kezdve pedig érezni lehetett, hogy ez a csata az utolsó percekben fog eldőlni: az 58. percben hosszú idő után Lékai gyönyörű betörésével szereztünk vezetést, majd Debreczeni Dávid ívelt az üres kapuba egész pályáról – e két momentummal pedig nagyon közel kerültünk a sikerhez. Volt még azonban fordulat: tizenöt másodperccel a vége előtt hétméteresből kiegyenlített a Balatonfüred. Egy sanszunk viszont így még maradt: Pásztor István időkérését követően Lékai bejátszása után Debreczeni lőtte be a meccslabdát, hatalmas meccsen győztünk 32-31-re. 

A szezon utolsó összecsapásán aratott sikerrel a hősies Európa-liga-menetelés mellett a bajnoki szereplést is emlékezetessé tettük: tavasszal a két Bajnokok Ligája-csapat elleni találkozót leszámítva mind a tizenegy mérkőzésünket megnyertük, és nyolcmeccses győzelmi sorozattal köszönünk el az idénytől, valamint szurkolóinktól.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
26. forduló

Ferencvárosi TC – Balatonfüredi KSE 32-31 (15-16)

Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2023. május 27., 18 óra
Játékvezetők: 
Bíró Ádám, Kiss Olivér Bende
Gólszerzők:
Nagy B. 6 (1), Debreczeni 5, Imre 5 (1), Lékai 5, Csörgő 4, Ónodi Jánoskuti 4, Kovacsics 3 ill., Németh B. 6, Szűcs B. 5, Varga M. 5, Sretenovic 4, Szmetán 4 (2), Brandt 3, Bóka 2, Hornyák 2

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Cikkajánló

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin