2020. január 11.
Óriási csatában vertük az oroszokat az Eb-n!
Oroszország legyőzésével kezdte a magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságot Malmőben.

Jól kezdett a magyar válogatott, 6-4-re is vezetett, ezt követően az oroszok vették át az irányítást, és fordítottak. A 18. percben Gulyás István szövetségi kapitány időt kért, ezután megváltozott a játék képe, támadásban jobban megtaláltuk a lövőhelyzeteket, ehhez az is kellett, hogy az utolsó tíz percre beszálló Nagy Bence egyből felvette a mérkőzés tempóját. A Ferencváros átlövője, aki a válogatottban irányítót játszik, lőtt egy nagyon szép gólt, majd kiosztott két gólpasszt, sikerült is fordítanunk, a szünetben 14-13-ra mi vezettünk.

A második játékrészben Nagy Bence ismét a padon kezdett, de nélküle is kiválóan ment a játék a magyar válogatottnak: főleg Balogh Zsolt góljainak köszönhetően négy góllal elhúztunk. (19-15) Jött is az orosz időkérés, amely után az ellenfél összeszedte magát, és 20-19-re feljött. Nem estünk azonban össze, jó védekezésből gyors gólokat szerezve, tíz perccel a vége előtt ismét elmentünk néggyel. (24-20)

Az oroszok innen is felálltak, kiegyenlítettek (25-25), de Balogh hetesével ismét nálunk volt az előny, az utolsó percben pedig támadhatott az ellenfél a döntetlenért, de Gyibirov ziccerét Mikler kivédte, így 26-25-re nyertünk.

A ferencvárosi Nagy Bence a második félidőben már nem kapott lehetőséget.

Következő mérkőzésünket a csoport favoritja, Dánia ellen játsszuk hétfőn, 20.30-kor.

Kövess bennünket Instagramon is:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Óriási csatában vertük az oroszokat az Eb-n! Oroszország legyőzésével kezdte a magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságot Malmőben. Jól kezdett a magyar válogatott, 6-4-re is vezetett, ezt követően az oroszok vették át az irányítást, és fordítottak. A 18. percben Gulyás István szövetségi kapitány időt kért, ezután megváltozott a játék képe, támadásban jobban megtaláltuk a lövőhelyzeteket, ehhez az is kellett, hogy az utolsó tíz percre beszálló Nagy Bence egyből felvette a mérkőzés tempóját. A Ferencváros átlövője, aki a válogatottban irányítót játszik, lőtt egy nagyon szép gólt, majd kiosztott két gólpasszt, sikerült is fordítanunk, a szünetben 14-13-ra mi vezettünk. A második játékrészben Nagy Bence ismét a padon kezdett, de nélküle is kiválóan ment a játék a magyar válogatottnak: főleg Balogh Zsolt góljainak köszönhetően négy góllal elhúztunk. (19-15) Jött is az orosz időkérés, amely után az ellenfél összeszedte magát, és 20-19-re feljött. Nem estünk azonban össze, jó védekezésből gyors gólokat szerezve , tíz perccel a vége előtt ismét elmentünk néggyel. (24-20) Az oroszok innen is felálltak, kiegyenlítettek (25-25), de Balogh hetesével ismét nálunk volt az előny, az utolsó percben pedig támadhatott az ellenfél a döntetlenért, de Gyibirov ziccerét Mikler kivédte, így 26-25-re nyertünk. A ferencvárosi Nagy Bence a második félidőben már nem kapott lehetőséget. Következő mérkőzésünket a csoport favoritja, Dánia ellen játsszuk hétfőn, 20.30-kor.

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin