2022. július 19.
Őrült hangulat vár bennünket Romániában
A romániai Nagybányát kapta férfi kézilabdacsapatunk az Európa-liga keddi, bécsi sorsolásán.

A második számú európai kupasorozat első fordulójának első mérkőzését idegenben játsszuk a CS Minaur Baia Mare ellen, míg a visszavágóra itthon kerül sor.

Ami az ellenfelet illeti: az 1974-ben alapított Nagybánya az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező kézilabdaklub Romániában, háromszor nyert bajnokságot, sokszoros ezüst- és bronzérmes, többszörös Román Kupa-győztes. Sőt, az európai kupaporondon is komoly sikereket értek el: az EHF-kupát kétszer is megnyerték, és a KEK-ben is többször a döntőig meneteltek. Az EHF Európa-kupa tavalyi kiírásában is a fináléba jutottak, ahol csak a norvég Naerbo tudta megállítani őket.

A tavalyi román bajnokságban ezüstérmes pozícióban végzett a Nagybánya, ám az idei évben nekik is meg kell küzdenie azzal, amivel az összes román együttesnek. Egy friss határozat szerint ugyanis a csapatsportágakban a profi klubok bő keretének legalább 40 százalékát román sportolók kell, hogy alkossák, így a Minaur kerete a következő szezonra átalakulhat.

A két klub között egyébként hosszú évek óta tartó szakmai együttműködés zajlik a Szatmár-Ferencváros projekt keretein belül, női csapatunk többször is vendégeskedett már Nagybányán. Mintegy 2000 fős csarnoka van a Minaurnak, és egy romániai forrásunk szerint a férfi bajnoki mérkőzéseken ez gyakran meg is telik fanatikus szurkolókkal, így őrült hangulatra számíthat együttesünk a kinti mérkőzésen.

„Voltak gyengébb és erősebb ellenfelek is, akiket kaphattunk volna, a Minaur a közepesnél erősebb együttes – kezdte a sorsolás értékelését Pásztor István vezetőedző. – Az mindenképp jó, hogy Nagybánya nincs messze, az utazás tehát nem fog sok időt elvenni a felkészülésünkből, és annak is örülök, hogy idegenben kezdünk, így a bajnokságba jobban bele tudjuk illeszteni ezt a párharcot. Most megpróbálunk minél több anyagot beszerezni az ellenfélről, és alaposan felkészülni belőle.”

Az odavágót augusztus 27-én vagy 28-án játsszuk, majd pár nappal később jön a Dabas elleni bajnoki, a Nagybánya elleni, hazai visszavágóra pedig szeptember 3-án vagy 4-én kerül sor.

Cikkajánló

Újabb meggyőző győzelem

A Budakalász legyőzése sem jelentett akadályt férfi kézilabdacsapatunk számára.

VIDEÓ: így teltek Lékai Máté első napjai zöld-fehérben

147-szeres magyar válogatott klasszisunk már a különleges Fradi-kézfogást is elsajátította!

Véglegesek az Európa-liga selejtezők időpontjai

Véglegessé vált, hogy férfi kézilabdacsapatunk mikor játszik az Európa-liga selejtezőjében.

Pásztor: Lékai mentalitása olyan, mint egy 18 évesé

Pásztor István szerint követendő példa lehet minden játékosunk számára Lékai Máté.

Újabb meggyőző győzelem férfi kéziseinktől

A Dabast is nagyon magabiztosan verte férfi kézilabdacsapatunk második edzőmérkőzésén.

Lékai: Nem levezetni jöttem a Fradiba!

Válogatott klasszisunk első, FradiMédiának adott nyilatkozatában elárulta, hogy miért igazolt hozzánk.

Lékai Máté a Fradiban folytatja!

A 147-szeres magyar válogatott Lékai Máté a Ferencváros kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

„Ütőképes, jó rendszert mutató csapatot szeretnék”

Férfi kézilabdacsapatunk edzője, Pásztor István értékelt a győztes felkészülési mérkőzés után – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin