2024. február 10.
Őrült hangulatú odavágón kerültünk előnybe
Férfi kéziseink két góllal nyertek a Besiktas otthonában az Európa-kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Nem vitás, hogy az eddigi legnehezebb feladat előtt állt szombat délután az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata az Európa-kupában. Isztambulban találkoztunk a török bajnokságot hibátlan mérleggel vezető Besiktassal, amely ráadásul az elmúlt napokban kifejezetten aktív volt az átigazolási piacon, mások mellett leigazolta a Dinamo Bukarestből az olimpiai bajnok, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Cédric Sorhaindót. Ez nem könnyítette meg a felkészülést a találkozóra, ahogyan az sem, hogy továbbra sem számíthatott Pásztor István két sérült játékosunkra, Csörgő Kristófra és Ónodi-Jánoskúti Mátéra. 

A kezdésre teljesen megtelt az 550 néző befogadására alkalmas sportcsarnok, a nézőszám mellett a hangulatra sem lehetett panasz, ízelítőt kaptunk egy hamisítatlan törökországi sporteseményből, a remek képességű rivális mellett ezzel a tényezővel is meg kellett küzdeniük játékosainknak.

A találkozó nagy tempóban indult, s mivel elöl hibázgattunk, nagyon kellettek a kapuban Borbély Ádám védései. Tíz perc után 7-5-re vezettek a hazaiak, majd egy háromgólos szériával fordítottunk – ebben a szakaszban Bognár Alex találatai jelentettek rengeteget (7-8). Továbbra is nehezen tartottuk meg a törököket, akik újra előnybe kerültek, de a 23. perc elején Prainer Viktor átlövését követően visszavettük a vezetést (14-15). Úgy tűnt, a nagyon hullámzó első félidőből mi jöhetünk ki jobban, s mintha az addig nagyon hangos Besiktas-tábor is halkult volna… Hat perccel a szünet előtt kétgólos előnyben kért időt Pásztor István: rögtön utána be is találtunk, de tovább nem nőtt a különbség. Az egész félidőre jellemző lüktető játékot hoztak az utolsó percek is, végül 19-17-es vezetésnél mehettünk pihenni.

A fordulás után kevésbé diktáltak nagy iramot a csapatok, sokkal többször ment el passzívig a játék, vezettünk hárommal is, de a 44. percben ismét utolért minket a Besiktas (25-25). Lélektanilag is nagyon fontos volt azonban, hogy nem fordult ismét az állás, újra kétgólos előnybe kerültünk, s így kanyarodtunk rá az utolsó szűk tíz percre (28-30). Két támadással később pedig már néggyel vezettünk, a hajrában pedig fontos volt – oda-visszavágós párharc lévén –, hogy ne csak győzzünk, hanem a lehető legnagyobb különbséggel tegyük azt. A legvége a hazaiaknak sikerült jobban, de két góllal így is győztünk, és előnyből várhatjuk a párharc „második félidejét”.

A visszavágót pontosan egy hét múlva, szombaton 14 órakor rendezzük az Elek Gyula Arénában, már elérhetők a belépők, részletes jegyinformációk cikkünk végén olvashatók.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-KUPA
Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Besiktas Safi Cimento (török) – FTC-Green Collect 32-34 (17-19)
Helyszín:
 Süleyman Seba Sport Hall, Isztambul
Időpont: 2024. február 10., 14 óra (helyi idő szerint: 16 óra)
Játékvezetők: Ante Mikelic, Petar Paradina (horvátok)
Gólszerzők: Arsenic 6, Cvetko 6, Kaabache 5, Amigo Boada 4, Radojkovic 4, Hacioglu 3, Arabaci 1, Castro Pena 1, Sorhaindo 1, Yildiz 1, ill. Bognár 8, Balogh 5, Bujdosó 4, Füzi 4, Kovacsics 4, Nagy B. 3, Prainer 3, Imre 2, Lékai 1

__________________________________________

Ne maradj le a visszavágóról!

Jövő hét szombaton játssza férfi kézilabdacsapatunk az Európa-kupa nyolcaddöntő visszavágóját a török Besiktas ellen. A találkozóra elérhetők már a belépők, a jelenlegi szezonban megszokottak szerint online a meccsjegy.fradi.hu-n, személyesen pedig kedden (16 és 19 óra között) vagy a meccsnapon a kezdést megelőző másfél órában a Kismartoni úti jegypénztárban lehetséges a jegyvásárlás.

 

Cikkajánló

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin