2024. április 17.
Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t
Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Bár a múlt héten vereséget szenvedtünk a két Bajnokok Ligája-résztvevő magyar csapattól, mégis mondhatjuk, hogy jobb pozícióba kerültünk az NB I-es dobogóért folytatott versenyfutásban: a Tatabánya váratlan hazai veresége után mindössze egy pont választ el minket a harmadik helytől. A sorsunk továbbra sem csak a saját kezünkben van, így az igazán fontos, hogy amit tudunk, tegyünk meg, azaz zárjuk százszázalékos mérleggel az utolsó négy fordulót.

Ehhez az első lépést szerda este Pestszentlőrincen a PLER-Budapest otthonában tehettük meg, ez pedig előzetesen semmiképp sem ígérkezett egyszerű feladatnak, fővárosi riválisunk az elmúlt hetekben pazar formát mutatott, és elmozdult a kieső zónából. A jó kezdés és a jó védekezés úgy tűnt, megvan, szigorú volt a védekezésünk, nehezen kerültek helyzetbe a hazaiak, a 6. perc végén Balogh Zsolt hetese után már 4-1-re vezettünk. Ezt követően magára talált a PLER, miközben mi ziccereket rontottunk – ez azt jelentette, hogy előbb utolért bennünket, majd fordított is ellenfelünk (7-6).

A gyengébbre sikerült szakasz után sikerült rendezni a sorokat, sikeresebben állítottuk meg a támadásokat, különösen az addig elég sok problémát okozó Sunajko Filipet, és természetesen ki kell emelni a meccsbe remekül beszálló Győri Kristófot is, aki csaknem tíz percig nem kapott gólt, miközben elöl is eredményesek voltunk. A játékrész hajrájában vezettünk öttel is, végül egy eladott labda miatt csak három maradt belőle a szünetre, de nem lehettünk elégedetlenek, pláne a második tizenöt percet látva (13-16).

Az első percekre a folytatásban sem lehetett panasz, úgy alakult a játék, ahogyan nekünk a legjobb: jó védekezésekből labdákat szereztünk, abból pedig jöttek a könnyű gólok – bő öt perc alatt visszaállítottuk az ötgólos fórt (14-19). A 42. percben hatgólos különbségnél a hazaiak az utolsó időkérésüket is elhasználták, úgy tűnt, a legjobb úton járunk, amikor védelmünk egyik vezéregyénisége, Pordán Bálint piros lapot kapott.

Az utolsó bő negyedórára ezért ismét át kellett szervezni a csapatot, Pásztor István akadémistánkat, Mészáros Mátét küldte pályára, éppen az ő találata után lett plusz nyolc tizenkét perccel a vége előtt (18-26). Az utolsó tíz percre fordulva pedig már mindhárom utánpótlás játékosunk (Mészáros Máté mellett Mészáros Márk és Fülöp Péter) lehetőséget kapott, volt lehetőség a pihentetésre, és az előttünk álló programot látva kulcsjátékosainknak minden kispadon töltött perc aranyat érhet.

A hajrában egészen szokatlan formációkat is kipróbáltunk, Imre Bence jobbátlövőként szerepelt, ráadásul két gólt is szerzett. A végére a különbség nem változott, 32-24-gyel megérdemelten hoztuk el a két pontot.

A hétközi bajnoki siker után, amellyel megelőztük az eggyel kevesebb mérkőzést játszó Tatabányát, újra Európa felé fordulunk, hiszen következik az Ek-elődöntő odavágója a görög Olympiakosz ellen. A szombaton 14 órakor kezdődő találkozóról ITT írtunk részletesen.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
22. forduló

PLER-Budapest – FTC-Green Collect 24-32 (13-16)
Helyszín:
 BUD Aréna
Időpont: 2024. április 17., 18 óra
Játékvezetők: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba
Gólszerzők: Sunajko F. 6, Tóth 5 (1), Markez 5, Fekete 3, Fodor 2, Mohamed 2, Simotics 1, ill. Imre 6, Balogh 5 (1), Nagy B. 5, Bognár 3, Kovacsics 3, Mészáros Máté 3, Csörgő 2, Fülöp 2, Debreczeni 1, Mikita 1, Győri 1

Pásztor István: – Ez már az ötödik hetünk, amelyen két meccsünk van, ez látszik is a csapat létszámán. Nagyon örülök, hogy a három fiatal bizonyította, miért az akadémiánk játékosai, remekül szálltak be. Nagy szükségünk lesz rá, hogy a következő időszakban tehermentesítsék a többieket. A védekezésünk másfél éves munka eredménye, ez fontos lesz szombaton is. A PLER-nek kívánom, hogy harcolja ki a bennmaradást.

Mészáros Máté: – Nagyot küzdöttünk, eleinte nem volt igazán jó a helyzetkihasználásunk. Szűkös a keret, remélem, hogy az előttünk álló feladatokat is meg tudjuk oldani, ehhez hasonló teljesítményre lesz szükségünk, megyünk tovább!

 

Cikkajánló

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin