2022. október 4.
Dobbant a Fradi-szív! El-csoportkörben férfi kéziseink!
Felejthetetlen második félidővel harcoltuk ki az Európa-liga főtáblát a Steaua Bucuresti ellen.

Bár még csak október elején járunk, nem túlzás azt állítani, hogy a szezon meccsére készült férfi kézilabdacsapatunk kedd este. Az Európa-liga második, a csoportkör előtti utolsó selejtező fordulójának visszavágóján csupán mínusz két gólról indultunk a román Steaua Bucuresti ellen, ezért joggal bízhattunk abban, hogy sikerül az eddig nem látott bravúr, és együttesünk története során először feljut a nemzetközi sorozat főtáblájára. 

Ennek megfelelően már a találkozó előtt is remek volt a hangulat az Elek Gyula Arénában, elképesztő erőt sugároztak szurkolóink a lelátóról a pályára.

Jakub Mikita mindjárt az első támadásból érkező, ellentmondást nem tűrő góljával jelezte, hogy ő és a csapat is tudja a dolgát, ám a kezdést összességében nem nevezhetjük jónak, a nyolcadik percben már 5-3-ra a románok vezettek. Aztán Lékai Máté és a sorozatban négyet lövő Balogh Zsolt vezérletével kiegyenlítettük, a kettős emberhátrányunk után viszont visszaállt a mínusz két gól, ezért vezetőedzőnk, Pásztor István időt kért.

Sajnos továbbra is sokszor belehibáztunk, néggyel is vezetett a Steaua, amire szerencsére még az első félidőben volt válaszunk: bő egy perccel a vége előtt támadhattunk a döntetlenért, de végül üres kapura kapott gól lett belőle, 15-17-tel mehettünk pihenni.

A folytatásra talán az volt a legfontosabb, hogy lényegesen higgadtabb és főleg kevesebbet hibázó Ferencváros fusson ki a pályára. A második félidő első tíz percében – bár az óriási küzdés továbbra is megvolt – visszaállt a négygólos bukaresti vezetés (21-25).

Ez volt az a pont, amikor nem lehetett tovább várni, és át is kattant valami a mieinknél, feljavult a védekezés, jöttek a védések, elöl pedig jó döntéseket hoztunk. A 48. perc végén Bujdosó Bendegúz egyenlített ki, 7-7 óta először volt egál (27-27), bő öt perccel később pedig szinte felrobbant az aréna, amikor Lékai bejátszása után Füzi Dániel góljával már 30-29-re vezettünk.

Itt pedig már nem álltunk meg, két perccel a vége előtt először álltunk továbbjutásra Debreczeni Dávid ziccertalálatával, majd Győri Kristóf védése után már tényleg mindenki talpon volt. Az utolsó támadásunkban Lékai harcolt ki meccslabdának is beillő hétméretest, azt Balogh váltotta gólra, stílszerűen ez volt neki a tizedik (35-31). Hihetetlen izgalmak mellett, óriási küzdéssel, felejthetetlen hangulatban valósítottuk meg az álmunkat, és férficsapatunk története során először ott van az Európa-liga csoportkörében.

Az újabb továbbjutással együttesünk intézett magának még (legalább) tíz nemzetközi mérkőzést, amelyen, hogy pontosan kikkel mérkőzünk meg, a két nap múlva esedékes sorsoláson kiderül. Ami biztos, legközelebb október 21-én hazai pályán a szintén El-csoportkörös Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen lépünk pályára bajnokin. 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
2. selejtező kör, 2. mérkőzés

Ferencváros - CSA Steaua Bucuresti 35-31 (15-17)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2022. október 4., 18:45
Játékvezetők: Ramesh Thiyagarajah, Suresh Thiyagarajah
Ferencváros: Borbély, Győri (kapusok), Bognár, Füzi 2, Nagy B. 3, Imre, Balogh Zs. 10, Pordán, Debreczeni 1, Bohács, Prainer 3, Lékai 8, Csörgő, Mikita 1, Bujdosó 5, Kovacsics 2. Vezetőedző: Pásztor István
Steaua Bucuresti: Ciobanu, Iancu (kapusok), Mihalcea 2, Milosevic 9, Burlacu 2, Pop, Johansson, Tarita, Mester, Constantina, Somlea, Sandru 6, Tinkir 1, Popovic 6, Mousavi Ghalehmirz, Grbovic 5. Vezetőedző: Stefan Laufceac

Cikkajánló

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin