2024. január 30.
Ott vagyunk a legjobb nyolc között a kupában!
Férfi kéziseink a mérkőzést végig kézben tartva múlták felül a Gyöngyöst a Magyar Kupa IV. fordulójában.

Bő másfél hónap után játszott újra tétmérkőzést kedd este az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata. Természetesen a téli bajnoki szünet alatt sem állt meg az élet együttesünknél, a felkészülési meccsek során veretlenek maradtunk, miközben találkoztunk Európa-liga főtáblás riválissal is. A tétmérkőzések sorát – még a szombati, tavaszi bajnoki nyitány előtt – Magyar Kupa-meccsel kezdtük, a K&H Liga nyolcadik helyén álló Gyöngyös látogatott az Elek Gyula Arénába.

A hazai élvonal egyik leggyorsabb kézilabdáját játszó alakulata érkezett hozzánk, fiatal szélsőnk, Szepesi Zsombor is elmondta beharangozó videónkban, hogy igazi „futós” mérkőzésre számíthatunk. A németországi Európa-bajnokságon történelmi sikert elért két játékosunk, Lékai Máté és Imre Bence bekerült a meccskeretbe, de többen is hiányoztak az alapcsapatból, Csörgő Kristófra, Kovacsics Péterre és Ónodi-Jánoskúti Mátéra sem számíthatott ezúttal Pásztor István.

Nem kezdődött őrült tempóban a találkozó, de annak örülhettünk, hogy az első két gólt a mieink szerezték, Balogh Zsolt villant kétszer. Remekül zárt a védekezésünk, ez pedig olyan alapot adott, amelynek köszönhetően elkezdtük építeni az előnyünket, nyolc perc után már néggyel vezettünk (6-2).

Ezt követően sorban röpködtek a kétperces büntetések, és ebből mi jöttünk ki rosszabbul, így felzárkóztak kettőre a vendégek. A félidő hajrájára jól rendeztük a sorokat, a vezetésünk nem volt veszélyben. Sőt, az utolsó másodpercekben remekül lejátszott akció végén Bujdosó Bendegúz talált be magabiztosan, ezzel visszaállítottuk a négygólos különbséget (16-12).

A szünet után ugyan az első két találat a Gyöngyösé volt, összességében azt mondhatjuk, hogy jó etapot produkáltunk, elléptünk hét góllal, majd emberelőnybe kerültünk, amely esélyt kínált arra is, hogy végleg eldöntsük a továbbjutás kérdését. Ezt a fórt viszont csúnyán elrontottuk, szűk negyedórával a vége előtt négyre zárkózott riválisunk, Pásztor István rögtön időt is kért (23-19).

Sikerült rendezni a sorokat, visszaállítottuk a „kényelmesnek” mondható különbséget, így nemcsak győztünk, hanem magabiztos, 32-26-os sikert arattunk egy igencsak veszélyes ellenféllel szemben.

Ezzel a legjobb nyolc közé jutottunk a kupában, a negyeddöntő sorsolását február 13-án tartják – ebben a fázisban már bekapcsolódik a küzdelmekbe az előző bajnoki idény két döntőse, a Telekom Veszprém és a Szeged is.

FÉRFI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
IV. forduló

FTC-Green Collect – HE-DO B.Braun Gyöngyös 32-26 (16-12)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2024. január 30., 18:00
Játékvezetők: 
Altmár Kristóf, Horváth Márton
Gólszerzők:
Bujdosó 6, Balogh 4, Bognár 4, Füzi 4, Nagy B. 4, Prainer 4, Debreczeni 2, Mikita 2, Pető 1, Szepesi 1, ill. Gyallai 5, Potisk 5, Varsandán 5, Kovács G. 2, Pietruszko 2, Ubornyák 2,  Bodor 1, Gráf 1, Jóga 1, Lakosy 1, Schmid 1

Pásztor István: – Sok nagyon jó dolgot csináltunk és sok nagyon rosszat, fura volt, hogy néha a legbutább hibák után jöttek a jó megoldások. Örülök, hogy ezt a meccset még a bajnokság és az Európa-kupa előtt játszottuk le, az utóbbiban elég nehéz ellenféllel fogunk játszani. Köszönöm a Gyöngyösnek, hogy így beleállt a mérkőzésbe, szerintem nagyon jó játékot játszik az ellenfelünk. Örülünk a továbbjutásnak, és nagyon szeretnénk bekerülni a legjobb négy közé!

Balogh Zsolt: – Az látszott, hogy mindkét csapat felkészülésből jött, voltak hibák, nagyjából ilyen mérkőzésre számítottam. Nem mondom, hogy szép volt a játék, de ez annak is betudható, hogy a sérülések mindkét csapatban behatárolják a lehetőségeket. Vannak olyan felállások, amelyekben az összeszokottság még hiányzik, de megoldottuk összességében, és a Maci (Borbély Ádám - a szerk.) a kapuban végig stabilitást adott. Szezonindítónak tökéletes volt, örülök, hogy továbbjutottunk, remélem, szerencsénk lesz a sorsoláskor, és sikerül bejutnunk a négyes döntőbe. 

_________________________________________________

Hazai mérkőzések a következő hetekben!

Szurkolóinknak több lehetőségük is lesz az előttünk álló időszakban, hogy a Népligetben szurkoljanak férfi kézilabdacsapatunknak, és élőben figyeljék az Európa-bajnokságon történelmi sikert elért játékosainkat. Szombaton (február 3.) a Budakalászt fogadjuk a tavaszi szezon első bajnokiján, két héttel később pedig (február 17.) jön a török Besiktas elleni nyolcaddöntő visszavágója az Európa-kupában.

E két találkozóra online jegyvásárlás a megszokott felületen, a meccsjegy.fradi.hu-n lehetséges, személyesen pedig kedd délutánonként (16 és 19 óra között), valamint a mérkőzéseket megelőző másfél órában a Kismartoni úti jegypénztárban.

Cikkajánló

Kikaptunk Egerben

Hosszú hetek óta sérülésektől sújtott férfi kézilabdacsapatunk nem bírt a bennmaradásért harcoló riválissal.

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin