2023. április 15.
Parázs mérkőzésen győztünk Veszprémben
Idegőrlő meccsen, remek második félidővel és óriási küzdéssel nyertünk a Fejér B.Á.L.-Veszprém otthonában.

Az ősszel az évad talán legdominánsabb játékával győztük le a szintén Európa-liga-résztvevő Fejér B.Á.L.-Veszprémet az Elek Gyula Arénában. Abba a produkcióba nehéz lett volna belekötni, de az is igaz, hogy egy szezonra elég esemény történt az októberi találkozó óta. A mieink megjárták az Európa-liga nyolcaddöntőjét, riválisunknál pedig nemrégiben váltás történt a kispadon, Danyi Gáborral közösen Éles József vette át a szakmai irányítást, akivel vezetőedzőnk, Pásztor István veszprémi színekben sok nagy csatát és sikert megélt, 2002-ben a Bajnokok Ligája döntőjében is szerepeltek.

Ami a szombati mérkőzést illeti, a tabella tizenkettedik helyén álló ellenféllel szemben nem is lehetett más a célunk, mint a két pont megszerzése. A remélt magabiztos sikerhez pedig már az elejétől koncentrált játékra volt szükség, erről beszélt beállónk, Debreczeni Dávid is a meccs előtti interjújában.

A jó kezdés megvolt, a határozott védekezés és a kapuban Borbély Ádám tartotta a hazai támadásokat, ennek köszönhetően vezettünk 4-1-re. Nem sikerült viszont jobban elszakadnunk, és a tizedik perc végére utolértek minket, sőt negyedóra után a meccsen először a vezetést is átvették (9-8).

A legnagyobb problémát az okozta, hogy rengeteg gólt kaptunk, sokszor passzívig, nem egyszer utolsó passzig játszottak a veszprémiek, de rendre találtak megoldást, míg nálunk támadásokba egyre több hiba csúszott – ez eredményezte azt, hogy a 25. percben már néggyel vezettek. Ebből egyet a játékrész utolsó perceiben ledolgoztunk (19-16), de így is óriási feladat várt ránk a második félidőben.

Eleinte azonban nem tudtunk váltani, és kialakult az addigi legnagyobb, ötgólos különbség. Ennél jobban pedig tényleg nem engedhettük el riválisunkat, és el is indultunk felfelé: a 40. percben a veszprémi időkérésnél már csak kettőre voltunk  tőlük (25-23).

Hirtelen pedig megjött a kapusteljesítményünk is, Borbély Ádám sorra hozta a bravúrokat, majd Lékai Máté góljával ki is egyenlítettünk, Bujdosó Bendegúz gólja pedig hosszú idő után vezetést ért.

Innentől kezdve azon múlt a meccs, hogy meg tudjuk-e őrizni a védekezés keménységét és a megállító faultok számát, mert támadásban különösebb problémánk nem volt. Úgy tűnt, igen: eksztázisban védekeztünk, Bujdosó két üres kapus góljával az utolsó szűk negyedórára már plusz néggyel fordultunk.

A 48. percben viszont elvesztettük a védelmünk vezérét, Debreczeni Dávidot, de a kiállításokat, valamint az ezt követő időszakot is jól átvészeltük. Egy perccel a vége előtt mégis feljöttek egyre, Pásztor István időkérése után viszont Bujdosó eldöntötte a meccset, sőt, Jakub Mikita is szerzett még egy üres kapus gólt. Ezzel parázs mérkőzésen 38-35-re győztünk, és nagyon fontos két pontot szereztünk.

A fiúk nem egészen egy hét múlva ismét pályára lépnek, pénteken 18 órától közvetlen riválisaink egyikét, a Csurgót fogadják a Népligetben.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
21. forduló

Fejér B.Á.L.-Veszprém – Ferencvárosi TC 35-38 (19-16)
Helyszín:
Március 15. utcai Sportcsarnok, Veszprém
Időpont:
2023. április 15., 18 óra
Játékvezetők:
Asztalos Bence, Szalay Zoltán
Gólszerzők:
Éles B. 8, Hári 8, Bugyáki 5, Stranigg 5, Szrnka 4, Tóth P. 2, Ludmán 1, Preszter 1, Szmetán P. 1, ill. Bujdosó 8, Nagy B. 8, Balogh 6, Debreczeni 5, Lékai 4, Ónodi-Jánoskúti 3, Kovacsics 1, Mikita 1, Prainer 1, Pordán 1

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Cikkajánló

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin