2022. január 10.
Pásztor István lesz a Ferencváros vezetőedzője
2022 nyarától Pásztor István lesz a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Görög Zsolt, a szakosztály ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a jelenlegi edző, Horváth Attila munkájával elégedettek, de más szempontokat is figyelembe kellett venni a váltásnál.

„Horváth Attila nagyon sokat tett eddig is a Ferencváros sikereiért, viszont nyáron lejár a szerződése, és úgy éreztük, hogy férfi csapatunknak új impulzusokra van szüksége. Pásztor Istvánt nem kell bemutatni senkinek, elismert alakja a magyar kézilabdának, nagyon komoly játékosmúlttal a háta mögött. A jövő évi keret kialakításában, több magyar válogatott szintű játékos leigazolásában Pásztor István személye is nagy szerepet játszott. Bízunk benne, hogy a Fradi férfi kézilabdacsapatára az utóbbi években jellemző fejlődés töretlen marad, és még magasabb szintekre tudunk lépni a következő időszakban" - mondta Görög Zsolt.

A vezetőedzői posztot 2022. július 1-től átvevő Pásztor játékosként 215 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, amellyel a 2004-es olimpián a negyedik helyen végzett, míg klubszínekben a Veszprémmel 12-szer nyert magyar bajnokságot. Visszavonulása után a most 50 éves szakember tovább képezte magát, megszerezte az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) mesteredzői képesítését. A Pénzügyőrnél 2017 óta szakmai vezetőként, a magyar férfi ifjúsági válogatottnál pedig edzőként dolgozik, emellett televíziós szakkomentátorként is tevékenykedik, ám a nyártól feladja mind a három állását a Ferencváros vezetőedzői posztjáért.

„Tisztában vagyok azzal, hogy teljes embert kíván ez a poszt, ezért nem is volt kérdés, hogy csak a Fradira fogok koncentrálni, mert egy vezetőedzőnek a nap 24 órájában a rendelkezésre kell állnia a vezetőknek és a játékosoknak is - kezdte a két évre aláíró Pásztor István. – Óriási megtiszteltetés, hogy engem választottak a Ferencváros elöljárói, én csak annyit tudok ígérni nekik és a szurkolóknak is, hogy rengeteget fogok dolgozni azért, hogy rászolgáljak erre a bizalomra. Az elmúlt hetekben legalább 15 meccsét megnéztem a csapatnak, nagyon sok videót vágok, egyénekre lebontva is, mert szeretném, hogy mire elkezdődik a közös felkészülés, addigra úgy tudjak odaállni a csapat elé, hogy mindenkiről tudjam, többé-kevésbé mire képes. A jövő évi keret kialakításában fontos szerepet játszott, hogy nagyban ne változzon a csapat összetétele, mert az egyértelmű, hogy egy nagyszerű közösség alakult itt ki.”

A szakmai stáb összetételén nem kívánt változtatni Pásztor István, így jövőre is Ocsovai Zsolt lesz a kapusedző, Nagy Ábel az erőnléti edző, Varga Máté a masszőr, Zsembery Dorottya a gyógytornász és Márkus Béla a videóelemző.

A kedden, 20.00-kor az M4 Sporton kezdődő Fradi TV-ben hosszabb interjúval jelentkezünk Pásztor Istvánnal.

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin