2023. január 24.
Remek tempójú meccsen győztünk Celjében
A kétgólos félidei hátrány után négy góllal győztünk a BL-résztvevő szlovén Celje otthonában.

Három Magyarországon lejátszott találkozó után Szlovéniában zárta a januári felkészülési mérkőzések sorát férfi kézilabdacsapatunk. Minőségi ellenfél, a 2004-ben Bajnokok Ligája-győztes, huszonötszörös szlovén bajnok Celje otthonába látogattunk, amely az idén is az első számú nemzetközi kupasorozatban szerepel.

Igaz, nem ez története legjobb BL-idénye, négy fordulóval a csoportkör vége előtt a hetedik, azaz nem továbbjutó helyen áll, a szlovén bajnokságot viszont magabiztosan vezeti, tizenhárom forduló alatt tizenkét győzelem és egy vereség a mérlege.

Riválisunk hozzánk hasonlóan három játékost (Aleks Vlah, Stefan Zabic, Tadej Mazej) adott a világbajnokságon hazája válogatottjába, amelynek egyébként nem jött össze a nyolc közé jutás, és a tizedik helyen zárt. Rajtuk kívül a tunéziai kapius, Yassine Belkaied is részt vett a tornán.

A délutáni mérkőzésre a fiúk reggel az Elek Gyula Arénától indultak busszal, 11 körül várt rájuk még egy ebéd Magyarországon, majd 16 órakor kezdődött az összecsapás a szlovén kézilabda talán legnagyobb fellegvárának számító Zlatorog Arénában.  

Az iramra nem lehetett panasz, alig több mint nyolc perc után tizenhét gól esett, és szerencsére ebből a mieink vállaltak tízet, így a kezdés kifejezetten jól sikerült. Nem sokkal később azonban utolértek minket a hazaiak, és 12-11-es állásnál a mérkőzésen először a vezetést is átvették.

A játékrész utolsó bő tíz percére négygólos hátrányban fordultunk, de a hajrában nem nőtt tovább a különbség, sőt, kettőt még le is faragtunk a hátrányból: a nagy tempójú első félidő után 23-21-es Celje-vezetésnél mehettek pihenni a srácok.

A szünet után remekül folytattuk a találkozót, sokkal jobban összeállt a védekezésünk, ráadásul közben Győri Kristóf is fogta a ziccereket, elöl pedig Ónodi-Jánoskúti Máté volt a vezér ebben a szakaszban, tíz perc alatt meg is fordítottuk az állást (26-28).

Ezt követően is remekül tartottuk magunkat, az utolsó tíz percre pedig Győri üres kapus góljának köszönhetően háromgólos fórral fordulhattunk rá. A hajrában a hét a hat elleni játékot is elővette Pásztor István vezetőedző, ami láthatóan jól működött, megvoltak a helyzeteink, és rendre gólra is váltottuk azokat. A végén már izgulnunk sem kellett a győzelemért, 40-36-ra nyertünk a szlovén bajnok ellen.

Az utolsó edzőmeccset követően most már tétmérkőzések várnak csapatunkra: a roppant sűrű februári programban három bajnoki és négy Európa-liga-találkozó is szerepel, először azonban másodikán, a Magyar Kupa IV. fordulójában lépünk pályára a MOL Tatabánya KC vendégeként.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

RK Celje – Ferencváros 36-40 (23-21)
A ferencvárosi gólszerzők: Nagy B. 9, Ónodi-Jánoskúti 6, Imre 4, Bohács 4, Balogh 3, Prainer 3, Bognár 2, Debreczeni 2, Juhász 2, Török 2, Csörgő 1, Füzi 1, Győri 1, Pordán 1

Cikkajánló

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin