2023. február 28.
Sikerült a szinte lehetetlen, ott vagyunk a 16 között!
Férfi kéziseink felfoghatatlan hajrával szereztek pontot a Flensburg ellen, és ezzel továbbjutottak az El-ben.

A mostani évadban története során először szerepel nemzetközi kupasorozat csoportkörében férfi kézilabdacsapatunk – október elején már önmagában emiatt történelmivé vált az idény. De persze, azzal kezdődött csak el igazán az európai kaland, és az utolsó csoportmeccsünk előtt reális esély mutatkozott a legjobb tizenhat közé jutásra.

Kedd este a világsztárok sorával felálló német Flensburgon keresztül vezetett az út a nyolcaddöntőbe: úgy mentünk neki a találkozónak, hogy az esetleges pontszerzéssel biztos a továbbjutásunk, míg vereség esetén a PAUC-Benidorm meccsen múlik a sorsunk – a jobb gólkülönbségünk miatt elsősorban a franciák nagyarányú sikerével kerülhettünk rossz helyzetbe.

A vendégek legnagyobb sztárja, a svéd Jim Gottfridsson ugyan a vb-n elszenvedett kéztörése miatt nem utazott el Budapestre, de természetesen így is bivalyerős ellenfél várt ránk. A mi csapatunk is komoly veszteséget szenvedett ráadásul a közelmúltban, beállónk, Füzi Dániel a szombati, Telekom Veszprém elleni bajnoki hajrájában szenvedett vállsérülést, így ezúttal nem lehetett a csapat segítségére.

Az idény eddigi talán legnagyobb meccsére teljesen megtelt a Riz Levente Sportcsarnok, és az tovább dobott a hangulaton, amikor az első flensburgi támadásnál Ónodi-Jánoskúti Máté labdát szerzett, majd Bognár Alex bevágta a ziccert. Nem egészen négy perc után pedig tombolt a csarnok, Debreczeni Dávid góljával már 5-2-re vezettünk.

Az egész mérkőzést persze nem lehetett abban az extázisban végigjátszani, és ahogyan kezdtünk kijönni belőle, a Flensburg fokozatosan kapaszkodott vissza, és az első negyed óra végére utolért minket (9-9). Megtorpanásról azonban szó sem volt, nem sokkal később Ónodi-Jánoskúti találatával újra kettővel mentünk, és a félidő végére is sikerült megtartani ezt a különbséget (15-13). Talán még az eredménynél is fontosabb volt viszont, hogy a mutatott játék alapján is reménykedhettünk férficsapatunk történetének legnagyobb bravúrjában.

A második félidő ráadásul Lékai Máté és Nagy Bence góljával – a kettő között hatalmas Borbély Ádám-bravúrral – indult, így a meccsen először néggyel, majd öttel is vezettünk. Valamitől azonban megakadtunk, ziccerek sorát hibáztuk el, és a sorozatban jött hat német találat azt jelentette, hogy a meccsen először átvették a vezetést a vendégek (19-20). A több mint tizenegy perces gólcsendet Ónodi-Jánoskúti törte meg, de továbbra is kissé nyögvenyelős volt a támadójátékunk, és emiatt az utolsó bő öt percre mínusz hárommal fordultunk (21-24). A végén a hét a hat elleni játékkal próbáltuk meg a lehetetlent, és bár fél perccel a vége előtt kétgólos hátrányban voltunk, Nagy Bence, majd Bognár Alex utolsó pillanatban szerzett találatával meglett az egyenlítés, és a továbbjutást érő pontszerzés – a világ egyik legjobb csapata ellen (27-27).  

Így, bár a PAUC tíz góllal győzött, mi vagyunk ott a legjobb tizenhat között, és készülhetünk ismét egy korábbi BL-győztes, a francia Montpellier ellen.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
B csoport, 10. forduló

Ferencvárosi TC – SG Flensburg-Handewitt 27-27 (15-13)
Helyszín: 
Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont
Időpont:
 február 28., 20:45
Játékvezetők: 
Bogdan Kaludjerovics, Ivan Vujacsics (montenegróiak)
Gólszerzők:
Nagy B. 9, Bujdosó 5, Ónodi-Jánoskúti 5, Bognár 4, Debreczeni 3, Lékai 1, ill. Mensing 7, Einarsson 6, Hansen 4, Golla 3, Sogard Johannessen 3, Buric 1, Hald Jensen 1, Möller 1, Pedersen 1

Pásztor István: – A végén szinte lehetetlen volt a szituáció: nem tudtam, kérjek-e időt vagy ne, de szerencsére nem szóltam bele a játékba. Ez a szív diadala volt. Kicsit sajnálom, mert lehetett volna végig kiegyenlített a meccs, de sok helyzetet kihagytunk, Buric megfogott minket a második félidőben, feszesebben játszott az ellenfél, a német fal ellen átlövések nélkül nehéz kézilabdázni. Készülünk a Montpellier ellen!

Cikkajánló

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin