2023. március 28.
Sima vereséggel búcsúztunk az Európa-ligától
Véget ért a csodálatos európai utazásunk, a Montpellier kettős győzelemmel jutott az El-negyeddöntőbe.

„Nagyon örülünk, hogy idáig eljutott a csapat, innentől kezdve abszolút nincsen vesztenivalónk, kedd este nekikesünk”mondta férfi kézilabdacsapatunk irányítója, Török Ádám az Európa-liga-nyolcaddöntő kedd esti, montpellier-i visszavágóját megelőzően. Tény, hogy a budapesti 30-36 után nem mi számítottunk a mérkőzés, illetve a párharc esélyeseinek, de a fiúk az idei El-sorozat során többször megmutatták, a legjobbak ellen is képesek jó teljesítményre.

Ezúttal, ha a csodában talán nem is igazán reménykedhettünk, a szép búcsút megcélozhattuk, de nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy a szombati, budaörsi bajnokinkon bokasérülést szenvedett Ónodi-Jánoskúti Mátéra nem számíthatott Pásztor István Franciaországban, és így Balogh Zsolt maradt az egyetlen balkezes lövőnk.

Éppen az ő passzából szerezte meg Debreczeni Dávid az összecsapás első gólját, de a hazaiak is jó tempóban indítottak, nem is igazán tudtuk megállítani a támadásaikat, a faultjaink nem voltak kellően határozottak, így tíz percnyi játék után már háromgólos hátrányban voltunk, nem sokkal később pedig már mínusz ötnél kért időt Pásztor István (10-5).

A hazai kapuban Bolzinger extra teljesítményt nyújtott, a mieink közül leginkább talán a háromgólos Török Ádám, valamint a szintén háromszor betaláló és heteseket kiharcoló Debreczeni Dávid volt dicsérhető, de így sem sikerült megállítani a különbség folyamatos növekedését, a 26. percre tízet tett közé riválisunk. Bármennyire is próbálkoztunk, ezúttal nem tudtuk felvenni a kétségkívül Bajnokok Ligája-szinten kézilabdázó Montpellier tempóját, és örülhettünk, hogy véget ért az első félidő, mert lehetett rendezni a sorokat (23-11).

A folytatásra hét a hat elleni támadójátékkal érkeztünk vissza, elsősorban ennek köszönhetően a második félidő első tíz percét egy góllal megnyertük (30-19), utána viszont jött az újabb rövidzárlat, és vezetőedzőnk negyed órával a vége előtt már mínusz tizenhatnál használta ki az utolsó időkérését.

A hátralévő nagyjából tizenöt percet két góllal megnyertük, így a végső győzelemre is esélyes franciák 43-29-re nyertek, és teljesen megérdemelten jutottak a legjobb nyolc közé.

A fantasztikus Európa-liga-menetelésünk ezzel a vereséggel Montpellier-ben véget ért, de emelt fővel búcsúzhatunk a sorozattól, hiszen csapatunk kihozta a maximumot (vagy még talán annál egy kicsivel többet is) a nemzetközi szereplésből. Mostantól pedig nincs más feladat, mint a bajnokságban ismét kiharcolni a kupaindulás jogát, hogy a 2023/24-es évadban is hasonló, felejthetetlen pillanatokat élhessünk át.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Montpellier HB – Ferencvárosi TC 43-29 (23-11)
Helyszín: 
FDI Stadium, Montpellier
Időpont: 
március 28., 20:45
Játékvezetők: 
Ivars Cernavskis, Edmunds Bogdanovs (lettek)
Gólszerzők:
Bos 7, Villeminot 6, Konan 5, A. Lenne 5, Fernandez 4, Jensen 3, Y. Lennes 3, Porte 3, Berthier 2, Nacinovic 2, Skube 2, Desbonnet 1, ill. Balogh 7, Debreczeni 6, Nagy B. 5, Csörgő 4, Bognár 3, Török 3, Lékai 1

Pásztor István: – Az egész mérkőzésen nem voltunk elég agresszívak védekezésben, nagyon jól játszanak kontaktból, remekül egy-egyeznek. A védekezések végén mindig lemaradtunk, és hiányoztak a megállító faultok. Nem azért, mert nem akarták a srácok, hanem mert ennyivel jobb volt az ellenfél. Ekkora különbséggel is megérdemelt volt a mai sikerük.

Cikkajánló

"Az álmom válna valóra az olimpiai szerepléssel"

Karrierjéről, s a közelmúltbéli sikerekről mesélt Imre Bence, férfi kézilabdacsapatunk klasszisa - VIDEÓ!

Megmentettünk egy pontot a legvégén

Óriási csatát hozott férfi kézisienk Balatonfüred elleni rangadója, a végén Lékai Máté gólja döntetlent ért.

Jegyinfók a Presov elleni idegenbeli meccsre

Szombaton jön férfi kéziseink Ek-negyeddöntő visszavágója; így lehet belépőt venni az eperjesi mérkőzésre.

Fontos lenne visszavágni a Fürednek!

Férfi kéziseinkre a két Európa-kupa negyeddöntő között kulcsmeccs vár a bajnokságban, a Balatonfüred érkezik.

Tüzes siker: „Kint is nyernénk, mert jobbak vagyunk”

Pásztor István: „Dani piros lapja kicsit több volt a soknál • Lékai szerint kint is parázs csata lesz - VIDEÓ

Megvan az előny a visszavágóra!

Férfi kéziseink három góllal legyőzték a Tatran Presovot az Ek-negyeddöntő első meccsén.

Előnyt kell szereznünk a visszavágóra!

Férfi kéziseink a Tatran Presovot fogadják szombaton, a Veszprémben visszatérő Csörgő Kristófot kérdeztük.

Januári riválisunkkal is találkozunk az Eb-selejtezőben

Megvan a három együttes, amellyel megküzdhet a férfi kéziválogatott a 2026-os Eb-kvalifikációért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin