2019. február 26.
Sokáig szorongatták fiataljaink a Szegedet
Az erősen megtizedelt és megfiatalított FTC kiváló játékkal kapott ki a címvédő Szeged otthonában.

Férfi kézilabda NB I, 17. forduló:
MOL-Pick Szeged – Ferencváros 39-30 (18-16)
gólszerzőink: Szakály 8, Prainer 5, Ónodi 4, Holdosi 3, Lukács 2, Schuch 2, Andjelic 2, Oláh, Pálos, Tóth, Dósa

Rendkívül tartalékosan utaztunk el Szegedre, hiszen a régóta sérült Debreczeni Dávid, Pordán Bálint és Kovacsics Petya mellett könyöksérülése miatt nem nevezte Horváth Attila a mérkőzésre Ancsin Gabit sem, Teimuraz Orjonikidze pedig betegség miatt nem tudta vállalni a játékot. Így alakulhatott ki az, hogy a világsztárok elleni keretben ott volt a 16 éves Lukács Pepe és Ónodi Jánoskúti Máté, a 17 éves Prainer Viktor, a 18 éves Holdosi Bence és Kiss Bence, valamint a 19 éves Tóth József.

A Szeged kezdősora ehhez képest a következő volt: Sego – Pedro, Maqueda, Bombac, Bodó, Kallman, Bánhidi.

A harmadik percben 0-0-nál Bujdosó Bendi egy szép labdalopás után ziccerbe mehetett a kapura, ám Bombac utolérte, letarolta, szélsőnk pedig olyan szerencsétlenül esett, hogy le is kellett cserélni. A pontos diagnózis még várat magára, de elképzelhető, hogy eltört a kulcscsontja.

A helyére beálló Szakály Beni büntetőjével 1-0-ra vezettünk, ezt követően azonban eggyel nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a hazai csapat, és 4-1-re fordított. Nem estünk viszont össze, Prainer góljának és két gólpasszának, valamint Marián Zernovic bravúrjainak köszönhetően két-három gólon tartottuk magunkat, a 12. percben, 7-4-nél kért időt Horváth Attila.

A legnagyobb különbség az első félidőben hat gól volt, ám 15-9 után egy 6-0-s sorozatot produkáltunk, közel hét percig (!) nem tudott gólt dobni a bajnoki címvédő, és ki is egyenlítettünk 15-15-re (ekkor már Juan Carlos Pastor is túl volt egy időkérésen, a közönség pedig füttykoncertbe kezdett).

A szünetben kettő góllal (18-16) vezetett a Szeged. A csupán 21 éves Szakály Benedek hetesekből és bátor, gyors lerohanásokból hat gólt lőtt egy félidő alatt, a 16 éves Ónodi Jánoskúti Máté is megszerezte első felnőtt NB I-es gólját (mindjárt kettőt is), a 17 éves Prainer Viktor pedig a kiosztott gólpasszok mellett négyszer is bevette a BL-sztárcsapat kapuját.

A második félidőben is fantasztikusan játszottak fiataljaink, volt olyan, hogy kapusunkat leszámítva csak tizenéves magyar fiatalok támadtak, nem is akárhogyan: Lukács, Ónodi és Prainer nem egyszer kínai figurából volt eredményes, mintha csak egy ifi meccsen játszanának. Végig három-négy gól volt a két csapat között, a 42. percben kettőre is sikerült feljönnünk. (25-23)

A végére természetesen kijött, hogy a hazaiak egy más kávéházat képviselnek, megtizedelt, rendkívül fiatal csapatunk elfáradt a BL-tempóban, ám így is rendkívül elégedettek lehetünk velünk.

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: "Gratulálok egyrészt a Szegednek a győzelemért, másrészt a csapatomnak azért a teljesítményért, amit ma mutatott. Amit kértem, hogy bátran játsszunk, mert nincs tétje számunkra a meccsnek, azt maximálisan megtettük, annak ellenére, hogy rengeteg sérültünk van, és sajnálatos módon Bujdosó Bendi révén ma is bővült a sérültek listája. Az első félidőben szinte tökéletesen játszottunk, a másodikban 15 percig bírtuk a tempót, utána elfáradtunk, jöttek a technikai hibák. Teljesen elégedett vagyok a csapatommal és a fiatalokkal.”

Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője: „Gratulálok a Ferencvárosnak! Az első félidő második részében kellett volna eldönteni a meccset, sok labdavesztésünk volt, sok hibával játszottunk. A második félidőben sok energiát kellett beletennünk a mérkőzésbe.”

Következő bajnokinkat március 9-én, 18.00-kor hazai pályán a Telekom Veszprém ellen játsszuk. Jegyeket ide kattintva lehet vásárolni.

Cikkajánló

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin