2019. február 26.
Sokáig szorongatták fiataljaink a Szegedet
Az erősen megtizedelt és megfiatalított FTC kiváló játékkal kapott ki a címvédő Szeged otthonában.

Férfi kézilabda NB I, 17. forduló:
MOL-Pick Szeged – Ferencváros 39-30 (18-16)
gólszerzőink: Szakály 8, Prainer 5, Ónodi 4, Holdosi 3, Lukács 2, Schuch 2, Andjelic 2, Oláh, Pálos, Tóth, Dósa

Rendkívül tartalékosan utaztunk el Szegedre, hiszen a régóta sérült Debreczeni Dávid, Pordán Bálint és Kovacsics Petya mellett könyöksérülése miatt nem nevezte Horváth Attila a mérkőzésre Ancsin Gabit sem, Teimuraz Orjonikidze pedig betegség miatt nem tudta vállalni a játékot. Így alakulhatott ki az, hogy a világsztárok elleni keretben ott volt a 16 éves Lukács Pepe és Ónodi Jánoskúti Máté, a 17 éves Prainer Viktor, a 18 éves Holdosi Bence és Kiss Bence, valamint a 19 éves Tóth József.

A Szeged kezdősora ehhez képest a következő volt: Sego – Pedro, Maqueda, Bombac, Bodó, Kallman, Bánhidi.

A harmadik percben 0-0-nál Bujdosó Bendi egy szép labdalopás után ziccerbe mehetett a kapura, ám Bombac utolérte, letarolta, szélsőnk pedig olyan szerencsétlenül esett, hogy le is kellett cserélni. A pontos diagnózis még várat magára, de elképzelhető, hogy eltört a kulcscsontja.

A helyére beálló Szakály Beni büntetőjével 1-0-ra vezettünk, ezt követően azonban eggyel nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a hazai csapat, és 4-1-re fordított. Nem estünk viszont össze, Prainer góljának és két gólpasszának, valamint Marián Zernovic bravúrjainak köszönhetően két-három gólon tartottuk magunkat, a 12. percben, 7-4-nél kért időt Horváth Attila.

A legnagyobb különbség az első félidőben hat gól volt, ám 15-9 után egy 6-0-s sorozatot produkáltunk, közel hét percig (!) nem tudott gólt dobni a bajnoki címvédő, és ki is egyenlítettünk 15-15-re (ekkor már Juan Carlos Pastor is túl volt egy időkérésen, a közönség pedig füttykoncertbe kezdett).

A szünetben kettő góllal (18-16) vezetett a Szeged. A csupán 21 éves Szakály Benedek hetesekből és bátor, gyors lerohanásokból hat gólt lőtt egy félidő alatt, a 16 éves Ónodi Jánoskúti Máté is megszerezte első felnőtt NB I-es gólját (mindjárt kettőt is), a 17 éves Prainer Viktor pedig a kiosztott gólpasszok mellett négyszer is bevette a BL-sztárcsapat kapuját.

A második félidőben is fantasztikusan játszottak fiataljaink, volt olyan, hogy kapusunkat leszámítva csak tizenéves magyar fiatalok támadtak, nem is akárhogyan: Lukács, Ónodi és Prainer nem egyszer kínai figurából volt eredményes, mintha csak egy ifi meccsen játszanának. Végig három-négy gól volt a két csapat között, a 42. percben kettőre is sikerült feljönnünk. (25-23)

A végére természetesen kijött, hogy a hazaiak egy más kávéházat képviselnek, megtizedelt, rendkívül fiatal csapatunk elfáradt a BL-tempóban, ám így is rendkívül elégedettek lehetünk velünk.

Horváth Attila, az FTC vezetőedzője: "Gratulálok egyrészt a Szegednek a győzelemért, másrészt a csapatomnak azért a teljesítményért, amit ma mutatott. Amit kértem, hogy bátran játsszunk, mert nincs tétje számunkra a meccsnek, azt maximálisan megtettük, annak ellenére, hogy rengeteg sérültünk van, és sajnálatos módon Bujdosó Bendi révén ma is bővült a sérültek listája. Az első félidőben szinte tökéletesen játszottunk, a másodikban 15 percig bírtuk a tempót, utána elfáradtunk, jöttek a technikai hibák. Teljesen elégedett vagyok a csapatommal és a fiatalokkal.”

Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője: „Gratulálok a Ferencvárosnak! Az első félidő második részében kellett volna eldönteni a meccset, sok labdavesztésünk volt, sok hibával játszottunk. A második félidőben sok energiát kellett beletennünk a mérkőzésbe.”

Következő bajnokinkat március 9-én, 18.00-kor hazai pályán a Telekom Veszprém ellen játsszuk. Jegyeket ide kattintva lehet vásárolni.

Cikkajánló

Kikaptunk a rangadón

Ancsin Gabi 11 gólja ellenére 24-22-es vereséget szenvedett férfi kézilabdacsapatunk a Dabastól.

Visszavághatunk a Dabasnak

A válogatott szünet után folytatódik a bajnokság férfi kézilabdacsapatunk számára.

Két korosztályunk is legyőzte az egyeduralkodó Élest

Az U14-es és az U15-ös fiú kézilabdacsapatunk is fontos rangadót nyert, és vezeti a bajnokságot.

Döntetlenre mentettük az Eb-selejtezőt

A magyar férfi kézilabda-válogatott 23-23-as döntetlent játszott Érden Oroszországgal.

Számtalan Fradi-gól a válogatottakban

A serdülő, az ifjúsági és a felnőtt B válogatottban is szórták a gólokat a ferencvárosi férfi kézilabdázók.

Válogatott győzelmek fradistákkal

A felnőtt és az ifjúsági férfi kézilabda-válogatott is nyert csütörtökön.

Egy nap, három Fradi-meccs

Kézi-, vízi- és focimérkőzésre is kilátogathatnak egy nap alatt a ferencvárosi szurkolók.

Kilenc játékost adunk a válogatottaknak

Válogatott kézilabdázóink sora lép pályára a héten több mérkőzésen is.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most