2020. március 23.
Szárnyaltak eddig a ferencvárosi férfi kézisek
Még nem tudni, hogy miként ér véget a szezon, de eredményes évet zárhat az FTC férfi kézilabda szakosztálya.

A koronavírus miatt egyelőre szünetel minden kézilabda-bajnokság Magyarországon. Senki nem tudja, hogy mikor ér véget ez az időszak, a jégkorongozóknál és a kosárlabdázóknál már bajnokot is avattak, ám a Magyar Kézilabda Szövetség szeretné folytatni a szezont.

„A következő hetekben az elnökség dönteni fog a bajnokságok zárásáról. Amíg fennáll annak a reménye, hogy a bajnokságokat folytatni lehet, addig többféle kimenetel is van. Amikor ezek a forgatókönyvek elmúlnak, akkor a bajnokságok lezárására vonatkozó forgatókönyvek lépnek elő. Amit irreálisnak tartok, hogy a jelenlegi tabellával zárjuk a bajnokságokat, mivel túl sok forduló van még hátra” – mondta az M4 Sport Kézilabda Magazinjában Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

Érdemes azonban végignézni, hogy mi történne, ha elhúzódna a járvány, és a jelen állás szerint kellene végeredményt hirdetni.

Felnőtt NB I-es csapatunk, az FTC-HungaroControl hosszú évek óta a legeredményesebb szezonját tudná maga mögött, hiszen jelenleg az ötödik helyen áll. Sőt, ha törlik az utolsó forduló már lejátszott két mérkőzését, akkor a Tatabányát is megelőzve (amelyet egyébként oda-vissza megvertünk az idén) a negyedik helyen zárhatná az idényt Horváth Attila erőn felül teljesítő együttese. A negyedik és az ötödik hely is elvileg európai kupaindulást jelentene, de amíg hivatalos döntés nem születik, addig a fentiek csak spekulációk.

Férfi utánpótlásunk is szárnyal, hiszen tizenévesekből álló ifjúsági csapatunk két bajnokságban is elindult az idén. Az FTC U21-Diagnosticum a felnőtt NB I/B-ben a bennmaradást tűzte ki célul, ehhez képest egészen szenzációs teljesítménnyel jelenleg a harmadik helyen áll Kiss György csapata. Igaz, egy mérkőzéssel többet játszott, mint az ugyanannyi ponttal a negyedik helyen álló Hatvan. Ha az utolsó forduló eredményét törlik, akkor is marad 17 pontunk, hiszen Kecskeméten kikaptunk. Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény dönt, de a tavaszi szezonban még nem játszottunk a Hatvannal (ősszel négy góllal kikaptunk idegenben), a gólkülönbségünk pedig sokkal jobb a Heves megyei riválisnál.

Ugyanez a csikócsapat az ifjúsági NB I Keleti csoportjában megállíthatatlan, hiszen egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is toronymagasan vezeti a bajnokságot. Lukács Péterék a legtöbb gólt dobva (18 meccsen több mint 700-at), a legkevesebbet kapva, plusz 255-ös gólkülönbséggel, a Pick Szegedet is megelőzve kimagaslottak a mezőnyből. Itt az eredeti kiírás szerint négyes döntő döntene a bajnoki címről.

Akárcsak a serdülőknél, ahol Kende Péter csapata a korosztályánál fiatalabb játékosokat is versenyeztetve szintén remek szezont fut, ők a negyedik helyen állnak az első osztályban.

Ugyanez a serdülő csapat az ifjúsági harmadosztályban is elindult, amelyet toronymagasan vezet, hiszen mind a 16 mérkőzését megnyerte, így jövőre felkerülhet a másodosztályba.

Hasonló a helyzet Bari Nagy Lajos U15-ös együttesével, amely rajthoz állt ugyancsak eggyel feljebb a saját korosztályánál, a serdülő II-ben, ott pedig veretlenül áll a tabella élén. Ez azt jelenti, hogy a következő szezonban feljuthat a serdülő első osztályba, ahol így két csapatunk is szerepelne!

Ugyanez az U15-ös gárda a saját korosztályának első osztályában abszolút egyeduralkodó, az alapszakaszban mind a nyolc mérkőzését megnyerte, majd a rájátszásban is hat/hattal nyitott, ezzel természetesen listavezető.

Összegzésül: ha a jelenlegi állás szerint fújnák le a bajnokságokat, akkor felnőtt csapatunktól egy európai kupaindulást jelentő hely, ifistáinktól egy bajnoki cím és egy bronzérem, serdülőinktől egy ifi harmadosztályú bajnoki cím, U15-ös együttesünktől pedig egy első osztályú aranyérem és egy serdülő másodosztályú bajnoki cím kerülne be a vitrinbe a csonka szezon végén.

Kövess bennünket folyamatosan frissülő Instagramunkon:

Cikkajánló

A Tatabányával kezdjük a felkészülést

Összeállt az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapatának felkészülési programja.

Fradi-játékos az év kézilabdázója

Marián Zernovicot választották Szlovákiában az elmúlt év legjobb kézilabdázójának.

Elkezdték utánpótláscsapataink az edzéseket

Újra élet költözött az Elek Gyula Arénába és az FTC-MVM Sportközpontban található Faházban.

Élet költözik az Elek Gyula Arénába

Kialakult a következő hetek, hónapok programja a Ferencváros férfi kézilabdacsapatainál is.

Darts, olvasás, barkácsolás – Bognár Alex mindennapjai

Korosztályos válogatott, 19 éves kézilabdázónk, Bognár Alex adott helyzetjelentést a "home...

Két ferencvárosi sportoló is a Forbes listáján!

Nagy Bence és Vogel Soma is bekerült a Forbes magazin 30 legsikeresebb 30 év alatti magyar fiatalja közé.

Lovakkal foglalkozik és a maratonra készül Kovacsics

Kenyérsütésre is adta a fejét az FTC-HungaroControl balszélsője, Kovacsics Péter, aki hazautazott Berzencére.

Füzi: A Fradiból szeretnék bekerülni a válogatottba

Újdonsült igazolásunk, Füzi Dániel rendkívül motivált, és hosszú távra tervez a Ferencvárosnál.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most