2019. augusztus 14.
Szenzációs győzelem – kiütöttük a horvátokat!
A magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a szkopjei világbajnokságon.

A válogatott keretében négy ferencvárosi szerepel: Merkovszki Pált nem nevezték a mérkőzésre, Győri Kristóf és Holdosi Bence azonban ott volt a kezdőcsapatban, Prainer Viktor pedig csereként állt be.

A csoportból negyedikként jutott tovább a magyar csapat, így az A csoport elsőjével, az előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott, százszázalékos Horvátországgal csapott össze a nyolcaddöntőben. Egy Holdosi-góllal és két Győri-bravúrral indult a meccs, 2-0-ra, 5-2-re, majd 7-3-ra is vezettünk, amikor a horvátok időt kértek. A szünetben még mindig egy volt ide az előny. (13-12)

Az első félidőben győri bemutatott néhány szép védést, de a második játékrész elején nem kapta el a fonalat, egy 3-0-val nyitottak a horvátok. Nagy Benedek váltotta kapusunkat, és nagyon jól szállt be. Csapatunk sem omlott össze, hiába vezetett kettővel is a horvát együttes (14-16), keményen védekeztünk, sokszor megoldhatatlan feladat elé állítva az ellenfél lövőit. Sikerült fordítanunk (19-18), és innentől rendkívül okosan játszva, szisztematikusan elkezdtük növelni az előnyünket, és nem kis bravúrt végrehajtva 27-23-ra nyertünk.

Prainer Viktor a második félidőben rövid időre jött be, de akkor kiosztott néhány szép passzt és lőtt egy gólt is, míg Holdosi Bence kettő találattal zárta az összecsapást.

Kárpáti Krisztián, a magyarok szövetségi edzője: "Éreztem, hogy meg fogjuk nyerni ezt a meccset. Az volt a döntő, hogy nem estünk össze, amikor a második félidőben a horvátok átvették a vezetést. Remélem, sikerül megfelelően felkészülnünk holnapra, és az éremért küzdhetünk a vébén."

Sinisa Markota, a horvátok szövetségi edzője: "Nagyon rosszul kezdtük a meccset, a védekezésünk nem működött úgy, ahogy korábban, ez pedig idegessé tette a játékosaimat. Nem voltunk önmagunk ma. Nagyon csalódott vagyok."

A mérkőzést itt vissza lehet nézni:

A legjobb négy közé kerülésért azzal a Németországgal játszunk, amely 33-25-re verte Argentínát. A negyeddöntőt az előzetes kiírás szerint csütörtökön 18.30-kor rendezik meg.

(fotó: wch2019championship.com.mk)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a szkopjei világbajnokságon. A válogatott keretében négy ferencvárosi szerepel: Merkovszki Pált nem nevezték a mérkőzésre, Győri Kristóf és Holdosi Bence azonban ott volt a kezdőcsapatban, Prainer Viktor pedig csereként állt be. A csoportból negyedikként jutott tovább a magyar csapat, így az A csoport elsőjével, az előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott, százszázalékos Horvátországgal csapott össze a nyolcaddöntőben. Egy Holdosi-góllal és két Győri-bravúrral indult a meccs, 2-0-ra, 5-2-re, majd 7-3-ra is vezettünk, amikor a horvátok időt kértek. A szünetben még mindig egy volt ide az előny. (13-12) Az első félidőben győri bemutatott néhány szép védést, de a második játékrész elején nem kapta el a fonalat, egy 3-0-val nyitottak a horvátok. Nagy Benedek váltotta kapusunkat, és nagyon jól szállt be. Csapatunk sem omlott össze, hiába vezetett kettővel is a horvát együttes (14-16), keményen védekeztünk, sokszor megoldhatatlan feladat elé állítva az ellenfél lövőit. Sikerült fordítanunk (19-18), és innentől rendkívül okosan játszva, szisztematikusan elkezdtük növelni az előnyünket, és nem kis bravúrt végrehajtva 27-23-ra nyertünk. Prainer Viktor a második félidőben rövid időre jött be, de akkor kiosztott néhány szép passzt és lőtt egy gólt is, míg Holdosi Bence kettő találattal zárta az összecsapást. Kárpáti Krisztián, a magyarok szövetségi edzője: "Éreztem, hogy meg fogjuk nyerni ezt a meccset. Az volt a döntő, hogy nem estünk össze, amikor a második félidőben a horvátok átvették a vezetést. Remélem, sikerül megfelelően felkészülnünk holnapra, és az éremért küzdhetünk a vébén." Sinisa Markota, a horvátok szövetségi edzője: "Nagyon rosszul kezdtük a meccset, a védekezésünk nem működött úgy, ahogy korábban, ez pedig idegessé tette a játékosaimat. Nem voltunk önmagunk ma. Nagyon csalódott vagyok." A legjobb négy közé kerülésért azzal a Németországgal játszunk, amely 33-25-re verte Argentínát. A negyeddöntőt az előzetes kiírás szerint csütörtökön 18.30-kor rendezik meg.

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Időpontváltozások!

Megváltozott az FTC-HungaroControl két bajnoki mérkőzésének időpontja is.

Lehengerlő játékkal bravúrgyőzelem Tatabányán!

Villámgyors, modern kézilabdát játszva férfi kézilabdacsapatunk magabiztosan nyert Tatabányán!

Kiváló szezonkezdés csikócsapatunktól

Fontos győzelmet aratott első tavaszi mérkőzésén az FTC U21-Diagnosticum az NB I/B-ben.

Teher nélkül Tatabányán

Tatabányára látogat az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata kedden a bajnokság 16. fordulójában.

Kiütéses győzelem a Vác ellen

Nem okozott gondot a sereghajtó legyőzése férfikézilabdacsapatunknak az NB I-ben.

Itthon tartani a két pontot

Pénteken a sereghajtó Vácot fogadja az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata a bajnokságban.

Hatalmasat küzdöttünk, de kikaptunk Komlón

Néggyel is vezettünk, végül izgalmas hajrában egygólos vereséget szenvedett férfi kézilabdacsapatunk.

Irtó nehéz komlói túrával kezdünk

Szombaton elrajtol a férfi kézilabda NB I tavaszi szezonja, az FTC-HungaroControl Komlóra látogat.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most