2019. augusztus 14.
Szenzációs győzelem – kiütöttük a horvátokat!
A magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a szkopjei világbajnokságon.

A válogatott keretében négy ferencvárosi szerepel: Merkovszki Pált nem nevezték a mérkőzésre, Győri Kristóf és Holdosi Bence azonban ott volt a kezdőcsapatban, Prainer Viktor pedig csereként állt be.

A csoportból negyedikként jutott tovább a magyar csapat, így az A csoport elsőjével, az előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott, százszázalékos Horvátországgal csapott össze a nyolcaddöntőben. Egy Holdosi-góllal és két Győri-bravúrral indult a meccs, 2-0-ra, 5-2-re, majd 7-3-ra is vezettünk, amikor a horvátok időt kértek. A szünetben még mindig egy volt ide az előny. (13-12)

Az első félidőben győri bemutatott néhány szép védést, de a második játékrész elején nem kapta el a fonalat, egy 3-0-val nyitottak a horvátok. Nagy Benedek váltotta kapusunkat, és nagyon jól szállt be. Csapatunk sem omlott össze, hiába vezetett kettővel is a horvát együttes (14-16), keményen védekeztünk, sokszor megoldhatatlan feladat elé állítva az ellenfél lövőit. Sikerült fordítanunk (19-18), és innentől rendkívül okosan játszva, szisztematikusan elkezdtük növelni az előnyünket, és nem kis bravúrt végrehajtva 27-23-ra nyertünk.

Prainer Viktor a második félidőben rövid időre jött be, de akkor kiosztott néhány szép passzt és lőtt egy gólt is, míg Holdosi Bence kettő találattal zárta az összecsapást.

Kárpáti Krisztián, a magyarok szövetségi edzője: "Éreztem, hogy meg fogjuk nyerni ezt a meccset. Az volt a döntő, hogy nem estünk össze, amikor a második félidőben a horvátok átvették a vezetést. Remélem, sikerül megfelelően felkészülnünk holnapra, és az éremért küzdhetünk a vébén."

Sinisa Markota, a horvátok szövetségi edzője: "Nagyon rosszul kezdtük a meccset, a védekezésünk nem működött úgy, ahogy korábban, ez pedig idegessé tette a játékosaimat. Nem voltunk önmagunk ma. Nagyon csalódott vagyok."

A mérkőzést itt vissza lehet nézni:

A legjobb négy közé kerülésért azzal a Németországgal játszunk, amely 33-25-re verte Argentínát. A negyeddöntőt az előzetes kiírás szerint csütörtökön 18.30-kor rendezik meg.

(fotó: wch2019championship.com.mk)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a szkopjei világbajnokságon. A válogatott keretében négy ferencvárosi szerepel: Merkovszki Pált nem nevezték a mérkőzésre, Győri Kristóf és Holdosi Bence azonban ott volt a kezdőcsapatban, Prainer Viktor pedig csereként állt be. A csoportból negyedikként jutott tovább a magyar csapat, így az A csoport elsőjével, az előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott, százszázalékos Horvátországgal csapott össze a nyolcaddöntőben. Egy Holdosi-góllal és két Győri-bravúrral indult a meccs, 2-0-ra, 5-2-re, majd 7-3-ra is vezettünk, amikor a horvátok időt kértek. A szünetben még mindig egy volt ide az előny. (13-12) Az első félidőben győri bemutatott néhány szép védést, de a második játékrész elején nem kapta el a fonalat, egy 3-0-val nyitottak a horvátok. Nagy Benedek váltotta kapusunkat, és nagyon jól szállt be. Csapatunk sem omlott össze, hiába vezetett kettővel is a horvát együttes (14-16), keményen védekeztünk, sokszor megoldhatatlan feladat elé állítva az ellenfél lövőit. Sikerült fordítanunk (19-18), és innentől rendkívül okosan játszva, szisztematikusan elkezdtük növelni az előnyünket, és nem kis bravúrt végrehajtva 27-23-ra nyertünk. Prainer Viktor a második félidőben rövid időre jött be, de akkor kiosztott néhány szép passzt és lőtt egy gólt is, míg Holdosi Bence kettő találattal zárta az összecsapást. Kárpáti Krisztián, a magyarok szövetségi edzője: "Éreztem, hogy meg fogjuk nyerni ezt a meccset. Az volt a döntő, hogy nem estünk össze, amikor a második félidőben a horvátok átvették a vezetést. Remélem, sikerül megfelelően felkészülnünk holnapra, és az éremért küzdhetünk a vébén." Sinisa Markota, a horvátok szövetségi edzője: "Nagyon rosszul kezdtük a meccset, a védekezésünk nem működött úgy, ahogy korábban, ez pedig idegessé tette a játékosaimat. Nem voltunk önmagunk ma. Nagyon csalódott vagyok." A legjobb négy közé kerülésért azzal a Németországgal játszunk, amely 33-25-re verte Argentínát. A negyeddöntőt az előzetes kiírás szerint csütörtökön 18.30-kor rendezik meg.

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Jegyek a Veszprém elleni bajnokira

Hétfőn, 18 órától kaphatóak a jegyek a Telekom Veszprém – FTC-HungaroControl férfi kézilabda bajnokira.

Szerencsés sorsolás a kupában

Ismét egy másodosztályú ellenfelet kapott férfi kézilabdacsapatunk a Magyar Kupában.

Továbbjutottunk a Magyar Kupában

Szoros mérkőzésen, de továbbjutott férfi kézilabdacsapatunk a másodosztályú Pécs ellen a Magyar Kupában.

Elkezdjük a Magyar Kupát

Nincs megállás férfi kézilabdacsapatunk számára, amely szerdán Pécsen játszik Magyar Kupa-meccset.

Ezer sebből vérezve nyert csikócsapatunk

Négygólos hátrányból felállva, nagyot harcolva győzött az FTC U21-Diagnosticum a férfi kézilabda NB I/B-ben.

Nagy és Zernovic vezérletével kiharcoltuk a győzelmet

Álomjáték az első félidőben, hatalmas küzdelem a másodikban: férfi kézilabdacsapatunk legyőzte a Dabast.

Vissza a győzelem útjára!

Pénteken a Dabast fogadja az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata a bajnokságban.

Elmaradt a bravúr Gyöngyösön

Nagyot harcolt, de kikapott férfi kézilabdacsapatunk a hazai pályán még hibátlan Gyöngyös otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most