2019. augusztus 14.
Szenzációs győzelem – kiütöttük a horvátokat!
A magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a szkopjei világbajnokságon.

A válogatott keretében négy ferencvárosi szerepel: Merkovszki Pált nem nevezték a mérkőzésre, Győri Kristóf és Holdosi Bence azonban ott volt a kezdőcsapatban, Prainer Viktor pedig csereként állt be.

A csoportból negyedikként jutott tovább a magyar csapat, így az A csoport elsőjével, az előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott, százszázalékos Horvátországgal csapott össze a nyolcaddöntőben. Egy Holdosi-góllal és két Győri-bravúrral indult a meccs, 2-0-ra, 5-2-re, majd 7-3-ra is vezettünk, amikor a horvátok időt kértek. A szünetben még mindig egy volt ide az előny. (13-12)

Az első félidőben győri bemutatott néhány szép védést, de a második játékrész elején nem kapta el a fonalat, egy 3-0-val nyitottak a horvátok. Nagy Benedek váltotta kapusunkat, és nagyon jól szállt be. Csapatunk sem omlott össze, hiába vezetett kettővel is a horvát együttes (14-16), keményen védekeztünk, sokszor megoldhatatlan feladat elé állítva az ellenfél lövőit. Sikerült fordítanunk (19-18), és innentől rendkívül okosan játszva, szisztematikusan elkezdtük növelni az előnyünket, és nem kis bravúrt végrehajtva 27-23-ra nyertünk.

Prainer Viktor a második félidőben rövid időre jött be, de akkor kiosztott néhány szép passzt és lőtt egy gólt is, míg Holdosi Bence kettő találattal zárta az összecsapást.

Kárpáti Krisztián, a magyarok szövetségi edzője: "Éreztem, hogy meg fogjuk nyerni ezt a meccset. Az volt a döntő, hogy nem estünk össze, amikor a második félidőben a horvátok átvették a vezetést. Remélem, sikerül megfelelően felkészülnünk holnapra, és az éremért küzdhetünk a vébén."

Sinisa Markota, a horvátok szövetségi edzője: "Nagyon rosszul kezdtük a meccset, a védekezésünk nem működött úgy, ahogy korábban, ez pedig idegessé tette a játékosaimat. Nem voltunk önmagunk ma. Nagyon csalódott vagyok."

A mérkőzést itt vissza lehet nézni:

A legjobb négy közé kerülésért azzal a Németországgal játszunk, amely 33-25-re verte Argentínát. A negyeddöntőt az előzetes kiírás szerint csütörtökön 18.30-kor rendezik meg.

(fotó: wch2019championship.com.mk)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a szkopjei világbajnokságon. A válogatott keretében négy ferencvárosi szerepel: Merkovszki Pált nem nevezték a mérkőzésre, Győri Kristóf és Holdosi Bence azonban ott volt a kezdőcsapatban, Prainer Viktor pedig csereként állt be. A csoportból negyedikként jutott tovább a magyar csapat, így az A csoport elsőjével, az előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott, százszázalékos Horvátországgal csapott össze a nyolcaddöntőben. Egy Holdosi-góllal és két Győri-bravúrral indult a meccs, 2-0-ra, 5-2-re, majd 7-3-ra is vezettünk, amikor a horvátok időt kértek. A szünetben még mindig egy volt ide az előny. (13-12) Az első félidőben győri bemutatott néhány szép védést, de a második játékrész elején nem kapta el a fonalat, egy 3-0-val nyitottak a horvátok. Nagy Benedek váltotta kapusunkat, és nagyon jól szállt be. Csapatunk sem omlott össze, hiába vezetett kettővel is a horvát együttes (14-16), keményen védekeztünk, sokszor megoldhatatlan feladat elé állítva az ellenfél lövőit. Sikerült fordítanunk (19-18), és innentől rendkívül okosan játszva, szisztematikusan elkezdtük növelni az előnyünket, és nem kis bravúrt végrehajtva 27-23-ra nyertünk. Prainer Viktor a második félidőben rövid időre jött be, de akkor kiosztott néhány szép passzt és lőtt egy gólt is, míg Holdosi Bence kettő találattal zárta az összecsapást. Kárpáti Krisztián, a magyarok szövetségi edzője: "Éreztem, hogy meg fogjuk nyerni ezt a meccset. Az volt a döntő, hogy nem estünk össze, amikor a második félidőben a horvátok átvették a vezetést. Remélem, sikerül megfelelően felkészülnünk holnapra, és az éremért küzdhetünk a vébén." Sinisa Markota, a horvátok szövetségi edzője: "Nagyon rosszul kezdtük a meccset, a védekezésünk nem működött úgy, ahogy korábban, ez pedig idegessé tette a játékosaimat. Nem voltunk önmagunk ma. Nagyon csalódott vagyok." A legjobb négy közé kerülésért azzal a Németországgal játszunk, amely 33-25-re verte Argentínát. A negyeddöntőt az előzetes kiírás szerint csütörtökön 18.30-kor rendezik meg.

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Rossz főpróba a jó előadás előtt?

Utolsó felkészülési mérkőzésén kikapott az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata.

Visszatértek tehetségeink a vébéről

Célegyenesbe fordult a felkészülés a Ferencváros férfi kézilabdacsapata számára.

Kiütöttük a világbajnokot!

A magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott az ötödik helyen végzett a szkopjei világbajnokságon.

Délelőtt kezdjük a bajnokságot

Megváltozott az FTC-HungaroControl – Komló férfi kézilabda bajnoki időpontja.

Győzelem az ifi vébén, remekeltek a fradisták

A magyar U19-es fiú kézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott a szkopjei világbajnokságon.

Küzdelmes döntetlen

Utolsó előtti felkészülési mérkőzésén az FTC férfi kézilabdacsapata döntetlent játszott a Budakalásszal.

Mindenhogy elfáradtunk - nem jutottunk a vb-elődöntőbe

Esélyt sem adott a német válogatott a magyarnak az ifi fiú kézilabda-világbajnokság elődöntőjében.

Negyedikként jutottunk a vb-nyolcaddöntőbe

Kikapott, így a negyedik helyen jutott tovább a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott a világbajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most