2021. november 8.
Szórták a gólokat a fradista kézisek a válogatottakban
A múlt héten számos ferencvárosi férfi kézilabdázó a különböző válogatottaknál szerepelt.

A felnőtt magyar férfi kézilabda-válogatott pénteki, Bosznia-Hercegovina elleni felkészülési összecsapásáról (26-24-es győzelem) már beszámoltunk, ott Bujdosó Bendegúz és Nagy Bence is a kispadról nézte végig a mérkőzést, nem kaptak lehetőséget Gulyás István szövetségi kapitánytól. Szombaton a két válogatott egy nem hivatalos találkozón is egymásnak feszült, itt mindkét ferencvárosi játékos több lehetőséget kapott, és mindketten három-három góllal vették ki a részüket a 26-23-as magyar győzelemből. Náluk csak Győri Mátyás szerzett több gólt (hatot).

„Elégedetten zárhatjuk a válogatott hetet, csak dicsérni tudom a fiúkat, az edzéseken nagyszerűen dolgoztak, és voltak hibák a két meccsen, de mindkettőt megnyertük - értékelt Gulyás István szövetségi kapitány az MKSZ.hu-n. - A pénteki találkozó után ezúttal is akadtak hibák a helyzetkihasználással, erre fókuszálnunk kell majd decemberben is. Szombaton Bánhidi, Lékai, Mikler, Szita, Sipos, Rodriguez Alvarez több pihenőt kaptak, ezúttal Győri, Székely, Ligetvári, Borbély, Topic, Bujdosó, Leimeter, Nagy Bence, Sunajko voltak többet pályán. Összességében a két találkozón hasonló terhelést kaptak a kerettagok.”

Marián Zernovic és Jakub Mikita kezdőként játszott a szlovák válogatottban, amely felkészülési mérkőzésen 32-21-re kikapott Szerbiától. Mindkét játékosunk mintegy 40-40 percet volt pályán, Zercónak voltak szép védései, Kubo pedig főleg védekezett, de a labdaszerzések mellett így is kiosztott néhány gólpasszt.

Bozo Andjelic a montenegrói válogatottal Tunéziában szerepelt egy tornán, amelyen végül másodikként zártak. Előbb 35-31-re legyőzték Svájcot (Andjelic 30 percet játszott, lőtt kettő gólt), majd 30-28-ra kikaptak a házigazda Tunéziától (Andjelic: 50 perc, három gól), végül pedig 28-27-re verték a Zöld-foki Köztársaságot, ezen a mérkőzésen csak keveset játszott montenegrói légiósunk, mivel az első két összecsapáson többet volt pályán.

A magyar férfi junior válogatottal ezúttal Ónodi-Jánoskúti Máté betegség miatt nem utazhatott el Németországba, ahol az Európa-bajnoki címvédő németekkel játszottunk két barátságos mérkőzést. Az elsőn bravúros, 32-27-es győzelmet arattunk, itt a ferencvárosi Imre Bence négy gólt dobott, a második találkozón pedig 26-26-os döntetlent játszottunk, jobbszélsőnk egy gólt szerzett. Az ugyancsak ferencvárosi, de Kecskeméten kölcsönben szereplő Karai Miklós térdsérülést szenvedett. A Fradi.hu-nak elmondta, hogy az oldalsó szalagja rendkívül érzékeny, felduzzadt neki, de szerencsére rá tud állni a lábára. Hétfőn egy MR-vizsgálat vár rá, szerdán pedig várhatóan kiderül, hogy mennyit kell kihagynia. Mielőbbi felépülést kívánunk!

A héten már hétfő reggel elkezdődött a munka és a felkészülés a pénteki, NEKA elleni hazai bajnokira, amelyre a szokásos felületen lehet jegyet kapni.

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Nincs sok idő a pihenésre, fontos bajnokival folytatjuk

Férfi kézisienk a két Európa-kupa-elődöntő között szerdán a NEKA otthonába utaznak két bajnoki pontért.

Pásztor István: Hősiesen küzdöttek a fiúk!

Férfi kéziseink Olympiakosz elleni döntetlenje után vezetőedzőnk és Bognár Alex értékelt.

Döntetlennel utazunk Athénba

Férfi kéziseink hullámzó meccsen játszottak döntetlent az Olympiakosszal az Ek-elődöntő odavágóján.

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin