2021. május 10.
Schuch Timuzsin visszavonul, megvan az utódja
Schuch Timuzsin távozik a Ferencváros férfi kézilabdacsapatától, a helyére Debreczeni Dávid érkezik.

A 155-szörös válogatott Schuch Timuzsin 2018 májusában igazolt a zöld-fehérekhez, ahol egyből megkapta a csapatkapitányi karszalagot, és jelentős érdemeket szerzett abban, hogy a csapat évről évre fejlődött. Szerződése lejártával a 35 éves játékos távozik együttesünktől. Köszönünk neki mindent, amit a Ferencvárosért tett!

„Jó volt itt játszani, nagyon jó közösség alakult ki a Ferencvárosnál. Kívánom a csapatnak, hogy a jövőben még nagyobb célokért küzdhessenek” – mondta Schuch Timuzsin, aki nem folytatja tovább profi pályafutását, és visszavonul.

(Hamarosan hosszabb interjúval jelentkezünk a Bajnokok Ligájában háromszor is a legjobb védőnek megválasztott klasszissal, aki a Fradi.hu-nak beszél először a visszavonulás okairól.)

Utóda a hármas védő poszton Debreczeni Dávid lesz, aki ugyancsak 2018-ban érkezett a Ferencvároshoz, majd egy év tatabányai kitérő után a következő szezontól visszatér a Népligetbe. A 28 éves játékos támadásban is bevethető, és mivel más játékstílust képvisel, mint másik két beállónk, Füzi Dániel és Pordán Bálint, így nagyobb lesz a variációs lehetősége Horváth Attila vezetőedzőnek.

„Örülök, hogy újra a Fradiban kézilabdázhatok. Rengeteget tanultam Tatabányán, remélem, hogy sikerül majd ezt kamatoztatnom a Ferencvárosnál. Mindent megteszek majd, hogy elérjük a céljainkat a következő szezonban” – mondta Debreczeni Dávid, aki két évre írt alá.

"Köszönjük Schuch Timuzsinnak a Ferencvárosban eltöltött három évet! – kezdte Király Sándor szakosztályvezető. - Profi mentalitásával minden nap példát mutatott a fiataloknak, amellyel nagyban hozzájárult kiváló utánpótlásunk tehetséges játékosainak fejlődéséhez és érvényesüléséhez, ezért a Ferencváros hálával tartozik neki. Ami Debreczeni Dávidot illeti, mondhatnám azt, hogy a tékozló fiú visszatér a Ferencvároshoz, de ez nem teljesen így van, mert DD nem tékozolt el semmit a tehetségéből, hanem még tapasztaltabb, még érettebb játékosként tér vissza a Ferencvároshoz. Nagy Bence, Bujdosó Bendegúz és Kovacsics Péter mellett Debreczeni Dávid lesz a negyedik olyan játékosunk, aki véleményem szerint válogatott szintű kézilabdázó. Remélem, hogy teljesítményükkel a következő szezonban megnehezítik Gulyás István szövetségi kapitány dolgát az Európa-bajnoki kerethirdetéskor.”

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Összeköt minket a piros, a fehér és a zöld

A futballszerető közönség igazi ünnepe a június 11-én elindult, részben hazai rendezésű Eb.

Újabb kulcsemberünk hosszabbított

Jakub Mikita is hosszabbított a Ferencváros férfi kézilabdacsapatával.

Bedaráltuk a Gyöngyöst, győzelem a szezonzárón

Győzelemmel zárta az idényt férfi kézilabdacsapatunk.

Tévés meccsen búcsúzunk

Férfi kézilabdacsapatunk szombaton a Gyöngyös ellen játssza utolsó mérkőzését az idei szezonban.

Kovacsics-show-val megvan a hatodik hely

Szinte végig vezetve, magabiztosan nyert férfi kézilabdacsapatunk, így megszerezte a hatodik helyet.

Szépen búcsúzni az utolsó héten

Orosházára látogat az utolsó előtti fordulóban férfi kézilabdacsapatunk.

Hiába a szív és az akarat, elfogytunk a végére

Nem adta könnyen a bőrét, de a hajrára elfáradt a sokkal frissebb Csurgó ellen férfi kézilabdacsapatunk.

Nehéz, de nem lehetetlen a nemzetközi kupa!

A szezon legfontosabb mérkőzésére készül férfi kézilabdacsapatunk a Csurgó ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most