2019. szeptember 10.
Tinédzser Fradi a felnőtt NB I/B-ben
Szombaton elkezdődik az NB I/B a Ferencváros ifistákból álló férfi kézilabdacsapata számára.

Tavaly utcahosszal nyerte meg a felnőtt NB II-es bajnokságot a Kiss György vezette, tizenévesekből álló együttes, amely az idén az NB I/B Keleti csoportjában bizonyíthat. Az FTC U21-Diagnosticum néven induló csapatban 21 év alatti játékosok szerepelhetnek, de szinte csak tizenéves tehetségekből áll a keret. Ilyen fiatal átlegéletkorú együttes még soha nem vett részt a felnőtt férfi NB I/B-ben.

„Az elmúlt évhez képest nem sok változás történt, elment Morvai Levente és Nagy Patrik, jött Turák Félix és Ludmán Marcell – kezdte Kiss György vezetőedző, aki szerint voltak a felkészülésben nehezebb periódusok is, de bizakodó a szezon előtt. – A keretnek csak egy részével tudtam együtt dolgozni, hiszen a másik része vagy korosztályos világversenyen szerepelt, vagy a felnőtt csapatnál edzett. Szerencsére ezek a gyerekek több éve együtt játszanak, és most visszakerült hozzánk Lukács Péter és Ónodi-Jánoskúti Máté is, csak Prainer Viktor, Imre Bence, Holdosi Bence és Merkovszki Pál edz a felnőtt csapattal.”

A felkészülési időszakban számos edzőmérkőzést játszott a csapat, négyet NB I/B-s ellenféllel, ezek közül hármat megnyert, egyet pedig tartalékos összeállításban elveszített a Fradi. „Ezek az eredmények bizakodásra adhatnak okot, de azért azt tudni kell, hogy más egy ilyen edzőmeccs, mint egy bajnoki. A 12 csapatból három esik ki, én nagyon bízom a gyerekekben, hogy bent tudnak maradni, a tehetségük mindenesetre erre predesztinálja őket.”

Ezzel párhuzamosan szinte ugyanez a keret az ifjúsági NB I-es bajnokságban is elindul, itt már két fordulón túl van a csapat, mindkét mérkőzését megnyerte. Legutóbb a mindig kiváló utánpótlásműhellyel büszkélkedő Békés otthonában győzött kilenc góllal.

„A Keleti csoportból szeretnénk bejutni az országos négyes döntőbe, azaz az első két hely valamelyikén kell végeznünk. Szerintem ezért a Szegeddel és a Dabassal kell megküzdenünk, de azt gondolom, hogy ez nem okozhat gondot ennek a tehetséges csapatnak, ha nem jönnek közbe komolyabb sérülések” – mondta a vezetőedző.

Az utánpótlás válogatott játékosokkal teletűzdelt Ferencváros a felnőtt NB I/B-ben szombaton ahhoz az Algyőhöz látogat, amely tavaly a harmadik helyen zárta a bajnokságot.

„A felnőtt NB I-es csapat pont aznap játszik a Tatabányával, így nem lesz teljes a keretem. Az Algyő a nyáron valamelyest meggyengült, hiszen három meghatározó játékosa távozott, de még így is vannak korábbi NB I-es kézilabdázói a keretben. Nem tartom egy gyors csapatnak, talán erre alapozhatunk. Elutazunk, és meglátjuk, mire leszünk képesek” – mondta Kiss György.

A szombati, algyői kirándulás után zsinórban négy mérkőzést játszik hazai pályán az NB I/B-s csapat. A változásokkal frissülő, pontos menetrendet itt lehet megtekinteni.

Cikkajánló

A Szegedet kaptuk a Magyar Kupában

Eddig szerencsénk volt a sorsolásnál, a négyes döntőért azonban a MOL-Pick Szegedet kaptuk.

Szegeden zárjuk az évet

Nincs megállás, férfi kézilabdacsapatunk pénteken a MOL-Pick Szeged otthonában lép pályára.

Továbbjutottunk, a négyes döntőért játszhatunk

Felőrölte a Budai Farkasokat, így bejutott a nyolc közé férfi kézilabdacsapatunk a kupában.

A tét a nyolc közé jutás

A Budai Farkasok otthonában lép pályára szerdán az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata

Újra lendületben csikócsapatunk

Két lehengerlő győzelemmel zárta a hétvégét az FTC-Diagnosticum ifjúsági férfi kézilabdacsapata.

Férfias küzdelemben nyertünk rangadót

Kiharcolta a győzelmet az FTC-HungaroControl a Csurgó ellen a férfi kézilabda NB I-ben.

Újabb válogatott tehetséget igazoltunk

Az FTC-HungaroControl szerződtette a Vác 19 éves tehetségét, Bognár Alexet.

Két fradista a válogatottban!

Két ferencvárosi kézilabdázó is helyet kapott Gulyás István Európa-bajnokságra készülő bő keretében.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most