2019. szeptember 10.
Tinédzser Fradi a felnőtt NB I/B-ben
Szombaton elkezdődik az NB I/B a Ferencváros ifistákból álló férfi kézilabdacsapata számára.

Tavaly utcahosszal nyerte meg a felnőtt NB II-es bajnokságot a Kiss György vezette, tizenévesekből álló együttes, amely az idén az NB I/B Keleti csoportjában bizonyíthat. Az FTC U21-Diagnosticum néven induló csapatban 21 év alatti játékosok szerepelhetnek, de szinte csak tizenéves tehetségekből áll a keret. Ilyen fiatal átlegéletkorú együttes még soha nem vett részt a felnőtt férfi NB I/B-ben.

„Az elmúlt évhez képest nem sok változás történt, elment Morvai Levente és Nagy Patrik, jött Turák Félix és Ludmán Marcell – kezdte Kiss György vezetőedző, aki szerint voltak a felkészülésben nehezebb periódusok is, de bizakodó a szezon előtt. – A keretnek csak egy részével tudtam együtt dolgozni, hiszen a másik része vagy korosztályos világversenyen szerepelt, vagy a felnőtt csapatnál edzett. Szerencsére ezek a gyerekek több éve együtt játszanak, és most visszakerült hozzánk Lukács Péter és Ónodi-Jánoskúti Máté is, csak Prainer Viktor, Imre Bence, Holdosi Bence és Merkovszki Pál edz a felnőtt csapattal.”

A felkészülési időszakban számos edzőmérkőzést játszott a csapat, négyet NB I/B-s ellenféllel, ezek közül hármat megnyert, egyet pedig tartalékos összeállításban elveszített a Fradi. „Ezek az eredmények bizakodásra adhatnak okot, de azért azt tudni kell, hogy más egy ilyen edzőmeccs, mint egy bajnoki. A 12 csapatból három esik ki, én nagyon bízom a gyerekekben, hogy bent tudnak maradni, a tehetségük mindenesetre erre predesztinálja őket.”

Ezzel párhuzamosan szinte ugyanez a keret az ifjúsági NB I-es bajnokságban is elindul, itt már két fordulón túl van a csapat, mindkét mérkőzését megnyerte. Legutóbb a mindig kiváló utánpótlásműhellyel büszkélkedő Békés otthonában győzött kilenc góllal.

„A Keleti csoportból szeretnénk bejutni az országos négyes döntőbe, azaz az első két hely valamelyikén kell végeznünk. Szerintem ezért a Szegeddel és a Dabassal kell megküzdenünk, de azt gondolom, hogy ez nem okozhat gondot ennek a tehetséges csapatnak, ha nem jönnek közbe komolyabb sérülések” – mondta a vezetőedző.

Az utánpótlás válogatott játékosokkal teletűzdelt Ferencváros a felnőtt NB I/B-ben szombaton ahhoz az Algyőhöz látogat, amely tavaly a harmadik helyen zárta a bajnokságot.

„A felnőtt NB I-es csapat pont aznap játszik a Tatabányával, így nem lesz teljes a keretem. Az Algyő a nyáron valamelyest meggyengült, hiszen három meghatározó játékosa távozott, de még így is vannak korábbi NB I-es kézilabdázói a keretben. Nem tartom egy gyors csapatnak, talán erre alapozhatunk. Elutazunk, és meglátjuk, mire leszünk képesek” – mondta Kiss György.

A szombati, algyői kirándulás után zsinórban négy mérkőzést játszik hazai pályán az NB I/B-s csapat. A változásokkal frissülő, pontos menetrendet itt lehet megtekinteni.

Cikkajánló

Ferencvárosi ifik a junior válogatottban

Szoros vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen a junior férfi kézilabda-válogatott a Komlótól.

Nagy Bencét meghívták a magyar válogatottba

Gulyás István kihirdette a magyar férfi kézilabda-válogatott keretét egy extra összetartásra.

Horváth: Ezek a meccsek szolgálják a magyar kézilabdát

Horváth Attila csak felsőfokon tud beszélni csapatáról a Tatabánya elleni győzelem után.

Hajszálra a nagy bravúrtól

Sokáig vezetett, de végül kikapott a Ferencváros NB I/B-s férfi kézilabdacsapata a bajnokság 1. fordulójában.

Legyőztük a tavalyi bronzérmes Tatabányát!

Nagybetűs csapatként küzdve az FTC-HungaroControl legyőzte a válogatott játékosokkal teletűzdelt Tatabányát.

Tét nélkül a Tatabánya ellen

A teher az esélyesebb ellenfélen van, ez pedig egy jó mérkőzést eredményezhet az Elek Gyula Arénában.

Szurkolói játék a férfi bajnokin is

A Ferencváros férfi együttesének bajnokiján is debütál a női csapat mérkőzésein nagy sikerű Dobdle! játék.

Kiváló védekezéssel maradtunk hibátlanok

Második győzelmét aratta az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata a bajnokság második fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most