2019. szeptember 10.
Tinédzser Fradi a felnőtt NB I/B-ben
Szombaton elkezdődik az NB I/B a Ferencváros ifistákból álló férfi kézilabdacsapata számára.

Tavaly utcahosszal nyerte meg a felnőtt NB II-es bajnokságot a Kiss György vezette, tizenévesekből álló együttes, amely az idén az NB I/B Keleti csoportjában bizonyíthat. Az FTC U21-Diagnosticum néven induló csapatban 21 év alatti játékosok szerepelhetnek, de szinte csak tizenéves tehetségekből áll a keret. Ilyen fiatal átlegéletkorú együttes még soha nem vett részt a felnőtt férfi NB I/B-ben.

„Az elmúlt évhez képest nem sok változás történt, elment Morvai Levente és Nagy Patrik, jött Turák Félix és Ludmán Marcell – kezdte Kiss György vezetőedző, aki szerint voltak a felkészülésben nehezebb periódusok is, de bizakodó a szezon előtt. – A keretnek csak egy részével tudtam együtt dolgozni, hiszen a másik része vagy korosztályos világversenyen szerepelt, vagy a felnőtt csapatnál edzett. Szerencsére ezek a gyerekek több éve együtt játszanak, és most visszakerült hozzánk Lukács Péter és Ónodi-Jánoskúti Máté is, csak Prainer Viktor, Imre Bence, Holdosi Bence és Merkovszki Pál edz a felnőtt csapattal.”

A felkészülési időszakban számos edzőmérkőzést játszott a csapat, négyet NB I/B-s ellenféllel, ezek közül hármat megnyert, egyet pedig tartalékos összeállításban elveszített a Fradi. „Ezek az eredmények bizakodásra adhatnak okot, de azért azt tudni kell, hogy más egy ilyen edzőmeccs, mint egy bajnoki. A 12 csapatból három esik ki, én nagyon bízom a gyerekekben, hogy bent tudnak maradni, a tehetségük mindenesetre erre predesztinálja őket.”

Ezzel párhuzamosan szinte ugyanez a keret az ifjúsági NB I-es bajnokságban is elindul, itt már két fordulón túl van a csapat, mindkét mérkőzését megnyerte. Legutóbb a mindig kiváló utánpótlásműhellyel büszkélkedő Békés otthonában győzött kilenc góllal.

„A Keleti csoportból szeretnénk bejutni az országos négyes döntőbe, azaz az első két hely valamelyikén kell végeznünk. Szerintem ezért a Szegeddel és a Dabassal kell megküzdenünk, de azt gondolom, hogy ez nem okozhat gondot ennek a tehetséges csapatnak, ha nem jönnek közbe komolyabb sérülések” – mondta a vezetőedző.

Az utánpótlás válogatott játékosokkal teletűzdelt Ferencváros a felnőtt NB I/B-ben szombaton ahhoz az Algyőhöz látogat, amely tavaly a harmadik helyen zárta a bajnokságot.

„A felnőtt NB I-es csapat pont aznap játszik a Tatabányával, így nem lesz teljes a keretem. Az Algyő a nyáron valamelyest meggyengült, hiszen három meghatározó játékosa távozott, de még így is vannak korábbi NB I-es kézilabdázói a keretben. Nem tartom egy gyors csapatnak, talán erre alapozhatunk. Elutazunk, és meglátjuk, mire leszünk képesek” – mondta Kiss György.

A szombati, algyői kirándulás után zsinórban négy mérkőzést játszik hazai pályán az NB I/B-s csapat. A változásokkal frissülő, pontos menetrendet itt lehet megtekinteni.

Cikkajánló

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

Pásztor István: A jövő hét lesz kulcsfontosságú!

Férfi kézilabdacsapatunk vezetőedzője a Szeged és a Veszprém elleni célokról beszélt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin