2022. október 5.
Történelmi siker után, csoportkör előtt
Elképesztő hangulatban, fergeteges hajrával harcolta ki kedden férfi kézilabdacsapatunk az El-csoportkört.

A szezon mérkőzéseként harangoztuk be férfi kézilabdacsapatunk keddi, Steaua Bucuresti elleni második selejtezőkörös Európa-liga visszavágóját, és aki látta a meccset, megerősítheti, hogy az is volt. A csoportkörbe jutásért harcoltunk, mínusz kettőről indultunk, lényegében telt ház fogadta a fiúkat a románok ellen az Elek Gyula Arénában. Nem is csoda, hiszen történelmi siker kapujában álltunk, férfiegyüttesünk korábban ugyanis nem szerepelt egyik nemzetközi sorozat főtábláján sem.

Az első perctől az utolsóig elképesztő hangulatban küzdhettünk a továbbjutásért, az első félidőben elkövetett sok hiba miatt azonban a munka nagy része az összecsapás második felére maradt (15-17). A 42. percben néggyel vezettek a románok, akkor viszont úgy összeálltunk mind védekezésben, mind pedig támadásban, hogy az utolsó bő negyedórát nyolc góllal nyertük meg (35-31).

Ezzel női csapatunk mellett immár a fiúk is valamelyik nemzetközi kupasorozat főtábláján szerepelnek, ez csak a Ferencvárosra igaz Európában. A csapat Ónodi-Jánoskúti Mátéért is harcolt a mérkőzésen, aki súlyos sérülést szenvedett az odavágón, eltört az orrcsontja, így ezúttal a pálya széléről szurkolt hatvan percen keresztül (miközben a vétkes két gólt lőtt a Népligetben…), de természetesen az ünneplés alatt már – másik sérült játékosunkhoz, Török Ádámhoz hasonlóan – ő is ott ugrált a többiek között.

Vezetőedzőnk, Pásztor István így foglalta össze a mérkőzésen történteket:

- A csoda jelző a mérkőzés utolsó negyedórájára igaz, a többi küzdelem volt a pályán, küzdelem önmagunkkal – talán ezzel lehet leírni legjobban. Nagyon akarták a srácok, szerintem ezért is volt annyi idegeskedés, de azzal, hogy végig nyomást gyakoroltunk rájuk és nagyon sok gyors gólt lőttünk, felőröltük őket a végére.

Jobbszélsőnk, Bujdosó Bendegúz, aki már az NB I/B-ben is tagja volt csapatunk keretének a kinti mérkőzésen tíz, a visszavágón öt gólt szerzett. Másnap valamelyest még mindig a győzelem hatása alatt volt:

- Fantasztikus meccs volt, érzelmi hullámvasúton ültünk szinte végig. Boldog vagyok, amiért megfordítottuk, igazából szerintem ilyen szurkolás mellett nem is lehet kiesni. Több rutinos játékosunk van, viszont most annyira akarta mindenki a sikert, hogy ez kapkodást eredményezett; talán, ha egy nagyon kicsit visszaveszünk, ebből sima győzelem is lehetett volna. Biztos vagyok benne, hogy a csoportkörbe jutás mérföldkő mindenkinek a pályafutásában, és rengeteget adhat hozzá a csapathoz.”

Szakosztályunk ügyvezető igazgatója, Görög Zsolt is beszélt a korábban eddig nem látott bravúrról, amelyet kizárólag magyar játékosokkal értünk el:

- Történelmi sikert ért el csapatunk, nagyszerű volt mindezt ebben a fantasztikus hangulatban átélni. Külön büszkeség számunkra, hogy nincs még egy olyan klub Európában, amelynek férfi és női együttese is nemzetközi sorozat csoportkörében szerepelhet. A gárda erejét mutatja, hogy bár a visszavágón se játszott igazán jól, ilyen kiélezett szituációban, vert helyzetből is felállt és továbbjutott. Külön kiemelném Pásztor István vezetőedző munkáját, aki a nyáron vette át a társaság irányítását, új játékosokat kellett beépítenie, de már a szezon elején remek eredményeket ér el, és mindkét Európa-liga-párharcot sikerrel vívta meg. A csoportkör és az azzal járó tíz mérkőzés óriási kihívás lesz mind a szakmai, mind pedig a háttérstábnak, azon dolgozunk, hogy a folytatásban is a lehető legsikeresebbek legyünk.

A csoportkör sorsolását csütörtökön 11 órától tartják, amelyet a hatodik kalapból várunk.

Cikkajánló

Óriási csatában ikszeltünk Budakalászon

Hatalmas küzdelemben 25-25-ös döntetlent játszottunk a Budakalász otthonában a K&H Liga 11. fordulójában.

Fontos meccs jön közvetlen riválisunk ellen

A keddi Európa-liga-csata után ismét a bajnokság van a fókuszban, szombat délután Budakalászra látogatunk.

Nyolc ferencvárosi játékos a férfiválogatottban!

Chema Rodriguez kihirdette bő, 35 fős keretét a januári világbajnokságra, benne nyolc FTC-játékossal.

„Felemeljük a fejünket, és megyünk tovább!”

Jobbátlövőnk, Ónodi-Jánoskúti Máté értékelt a Benidorm elleni Európa-liga mérkőzés után – VIDEÓ!

Drámai vereség, utolsó másodperces góllal kaptunk ki

Szinte végig uraltuk a Benidorm elleni Európa-liga-mérkőzést, ám végül egyetlen pontot se szereztünk.

Amit a keddi El-meccsről tudni érdemes

Szurkolói információk a Benidorm-meccsre, amelyet a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban játszunk.

A spanyolok ellen ismételnénk meg a hazai El-bravúrt

Az Ystads felett aratott történelmi siker után kedden ismét hazai pályán, a Benidormmal játszunk az El-ben.

Küzdelmes meccsen szereztünk két pontot

Szinte végig szoros mérkőzésen 38-30-ra győztük le a Komlót a K&H Férfi Liga 10. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin