2020. január 15.
Továbbjutást ért a csodás magyar feltámadás az Eb-n!
Emberfeletti második félidővel legyőzte Izlandot, és továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott az Eb-n.

Úgy léptünk pályára Izland ellen, hogy ha akár egy pontot is szerzünk, akkor biztosan továbbjutunk a csoportból. Ennek megfelelően is kezdtünk, 3-0-ra vezettünk, ezt követően azonban támadásban teljesen szétesett a játékunk. Nem tudtunk megfelelő lövőhelyzeteket kidolgozni, egy tízperces magyar gólcsendet követően 6-3-ra elhúztak az izlandiak.

Kihagytunk két hetest, és az átlövőink nem igazán tudtak mit kezdeni az ellenfél védelmével. A védekezésünk jól működött, támadásunk egyáltalán nem, öt gól is volt a két csapat között (11-6 és 12-7), a szünetben pedig hárommal vezetett Izland. (12-9)

A második játékrészben elkezdtük tömködni a beállót, Bánhidi pedig rendre értékesítette a helyzeteket, ezzel bő tíz perc alatt sikerült egyenlítenünk. (15-15)

Nem kellett sokat várni arra sem, hogy átvegyük a vezetést, köszönhetően többek között a kiválóan védő Mikler Rolandnak is, aki lehúzta a rolót a második félidőben. A 48. percben vezettünk ismét 3-2 után (18-17), és nyolc perccel a vége előtt már négy volt ide (21-17)!

Ekkor már Nagy Bence is a pályán volt, aki az utolsó szűk negyed órára jött be, és előbb egy hatalmasat kapufát, majd egy ennél is nagyobb bombagólt lőtt, ezzel a találattal már öt volt az előnyünk. (23-18) A végén ezt még eggyel megfejeltük, így fantasztikus, hatgólos, 24-18-as győzelmet arattunk Izland felett, ezzel kiejtettük az olimpiai és világbajnok Dániát, veretlenül megnyertük a csoportot, és két ponttal megyünk tovább a középdöntőbe.

Kövess bennünket Instagramon is:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Továbbjutást ért a csodás magyar feltámadás az Eb-n! Emberfeletti második félidőt produkálva legyőzte Izlandot, és továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Úgy léptünk pályára Izland ellen, hogy ha akár egy pontot is szerzünk, akkor biztosan továbbjutunk a csoportból. Ennek megfelelően is kezdtünk, 3-0-ra vezettünk, ezt követően azonban támadásban teljesen szétesett a játékunk. Nem tudtunk megfelelő lövőhelyzeteket kidolgozni, egy tízperces magyar gólcsendet követően 6-3-ra elhúztak az izlandiak. Kihagytunk két hetest, és az átlövőink nem igazán tudtak mit kezdeni az ellenfél védelmével. A védekezésünk jól működött, támadásunk egyáltalán nem, öt gól is volt a két csapat között (11-6 és 12-7), a szünetben pedig hárommal vezetett Izland. (12-9) A második játékrészben elkezdtük tömködni a beállót, Bánhidi pedig rendre értékesítette a helyzeteket, ezzel bő tíz perc alatt sikerült egyenlítenünk. (15-15) Nem kellett sokat várni arra sem, hogy átvegyük a vezetést, köszönhetően többek között a kiválóan védő Mikler Rolandnak is, aki lehúzta a rolót a második félidőben. A 48. percben vezettünk ismét 3-2 után (18-17), és nyolc perccel a vége előtt már négy volt ide (21-17)! Ekkor már Nagy Bence is a pályán volt, aki az utolsó szűk negyed órára jött be, és előbb egy hatalmasat kapufát, majd egy ennél is nagyobb bombagólt lőtt, ezzel a találattal már öt volt az előnyünk. (23-18) A végén ezt még eggyel megfejeltük, így fantasztikus, hatgólos, 24-18-as győzelmet arattunk Izland felett, ezzel kiejtettük az olimpiai és világbajnok Dániát, veretlenül megnyertük a csoportot, és két ponttal megyünk tovább a középdöntőbe. Bravó, magyarok, ez extra volt! (fotó: @mkszkezilabda) @nbence11 #ehfeuro #handballpassion #handball #ftcferfikezilabda #magyarvalogatott

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Kiváló szezonkezdés csikócsapatunktól

Fontos győzelmet aratott első tavaszi mérkőzésén az FTC U21-Diagnosticum az NB I/B-ben.

Teher nélkül Tatabányán

Tatabányára látogat az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata kedden a bajnokság 16. fordulójában.

Kiütéses győzelem a Vác ellen

Nem okozott gondot a sereghajtó legyőzése férfikézilabdacsapatunknak az NB I-ben.

Itthon tartani a két pontot

Pénteken a sereghajtó Vácot fogadja az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapata a bajnokságban.

Hatalmasat küzdöttünk, de kikaptunk Komlón

Néggyel is vezettünk, végül izgalmas hajrában egygólos vereséget szenvedett férfi kézilabdacsapatunk.

Irtó nehéz komlói túrával kezdünk

Szombaton elrajtol a férfi kézilabda NB I tavaszi szezonja, az FTC-HungaroControl Komlóra látogat.

Sima győzelemmel hangoltunk a bajnoki rajtra

Magabiztos, hétgólos győzelmet aratott férfi kézilabdacsapatunk a vendég Eger felett.

Időpontváltozások!

Megváltozott az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapatának két mérkőzésének időpontja is.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most