2020. január 15.
Továbbjutást ért a csodás magyar feltámadás az Eb-n!
Emberfeletti második félidővel legyőzte Izlandot, és továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott az Eb-n.

Úgy léptünk pályára Izland ellen, hogy ha akár egy pontot is szerzünk, akkor biztosan továbbjutunk a csoportból. Ennek megfelelően is kezdtünk, 3-0-ra vezettünk, ezt követően azonban támadásban teljesen szétesett a játékunk. Nem tudtunk megfelelő lövőhelyzeteket kidolgozni, egy tízperces magyar gólcsendet követően 6-3-ra elhúztak az izlandiak.

Kihagytunk két hetest, és az átlövőink nem igazán tudtak mit kezdeni az ellenfél védelmével. A védekezésünk jól működött, támadásunk egyáltalán nem, öt gól is volt a két csapat között (11-6 és 12-7), a szünetben pedig hárommal vezetett Izland. (12-9)

A második játékrészben elkezdtük tömködni a beállót, Bánhidi pedig rendre értékesítette a helyzeteket, ezzel bő tíz perc alatt sikerült egyenlítenünk. (15-15)

Nem kellett sokat várni arra sem, hogy átvegyük a vezetést, köszönhetően többek között a kiválóan védő Mikler Rolandnak is, aki lehúzta a rolót a második félidőben. A 48. percben vezettünk ismét 3-2 után (18-17), és nyolc perccel a vége előtt már négy volt ide (21-17)!

Ekkor már Nagy Bence is a pályán volt, aki az utolsó szűk negyed órára jött be, és előbb egy hatalmasat kapufát, majd egy ennél is nagyobb bombagólt lőtt, ezzel a találattal már öt volt az előnyünk. (23-18) A végén ezt még eggyel megfejeltük, így fantasztikus, hatgólos, 24-18-as győzelmet arattunk Izland felett, ezzel kiejtettük az olimpiai és világbajnok Dániát, veretlenül megnyertük a csoportot, és két ponttal megyünk tovább a középdöntőbe.

Kövess bennünket Instagramon is:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Továbbjutást ért a csodás magyar feltámadás az Eb-n! Emberfeletti második félidőt produkálva legyőzte Izlandot, és továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Úgy léptünk pályára Izland ellen, hogy ha akár egy pontot is szerzünk, akkor biztosan továbbjutunk a csoportból. Ennek megfelelően is kezdtünk, 3-0-ra vezettünk, ezt követően azonban támadásban teljesen szétesett a játékunk. Nem tudtunk megfelelő lövőhelyzeteket kidolgozni, egy tízperces magyar gólcsendet követően 6-3-ra elhúztak az izlandiak. Kihagytunk két hetest, és az átlövőink nem igazán tudtak mit kezdeni az ellenfél védelmével. A védekezésünk jól működött, támadásunk egyáltalán nem, öt gól is volt a két csapat között (11-6 és 12-7), a szünetben pedig hárommal vezetett Izland. (12-9) A második játékrészben elkezdtük tömködni a beállót, Bánhidi pedig rendre értékesítette a helyzeteket, ezzel bő tíz perc alatt sikerült egyenlítenünk. (15-15) Nem kellett sokat várni arra sem, hogy átvegyük a vezetést, köszönhetően többek között a kiválóan védő Mikler Rolandnak is, aki lehúzta a rolót a második félidőben. A 48. percben vezettünk ismét 3-2 után (18-17), és nyolc perccel a vége előtt már négy volt ide (21-17)! Ekkor már Nagy Bence is a pályán volt, aki az utolsó szűk negyed órára jött be, és előbb egy hatalmasat kapufát, majd egy ennél is nagyobb bombagólt lőtt, ezzel a találattal már öt volt az előnyünk. (23-18) A végén ezt még eggyel megfejeltük, így fantasztikus, hatgólos, 24-18-as győzelmet arattunk Izland felett, ezzel kiejtettük az olimpiai és világbajnok Dániát, veretlenül megnyertük a csoportot, és két ponttal megyünk tovább a középdöntőbe. Bravó, magyarok, ez extra volt! (fotó: @mkszkezilabda) @nbence11 #ehfeuro #handballpassion #handball #ftcferfikezilabda #magyarvalogatott

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

A boy day is hiányzik a felsőfokúra készülő Bujdosónak

Mivel tölti idejét kézilabdacsapatunk jobbszélsője, Bujdosó Bendegúz? És mi az a boy day?

Sorozatok, jóga és tanulás – Zernovic mindennapjai

Férfi kézilabdacsapatunk kapusa, Marián Zernovic mesélt arról, hogy hogyan tudja átvészelni az otthonlétet.

Gyerekek és kutyák segítik kéziseink edzéseit - videó

Férfi kézilabdacsapatunk játékosai harmadik hete edzenek egyénileg.

Most mindenkinek fegyelmezettnek kell lennie

Kézilabdacsapatunk szélsője, Bujdosó Bendegúz arra kér mindenkit, hogy maradjon otthon!

Szárnyaltak eddig a ferencvárosi férfi kézisek

Még nem tudni, hogy miként ér véget a szezon, de eredményes évet zárhat az FTC férfi kézilabda szakosztálya.

A szövetség felfüggesztette a kézibajnokságokat

Határozatlan időre a Magyar Kézilabda Szövetség felfüggesztette a magyar bajnokságokat.

Első a biztonság: zárt kapuk mögött a kézibajnokik is

Az FTC-nek az emberek élete és egészsége az első, ezért zárt kapuk mögött rendezi hazai kézilabda-mérkőzéseit.

A Fradi-játékosok oktatták az NFL-sztárokat

A volt NFL-sztár leszólta a kézilabdát - A Fradival edző Super Bowl-győztes visszaszólt! – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most