2020. január 15.
Továbbjutást ért a csodás magyar feltámadás az Eb-n!
Emberfeletti második félidővel legyőzte Izlandot, és továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott az Eb-n.

Úgy léptünk pályára Izland ellen, hogy ha akár egy pontot is szerzünk, akkor biztosan továbbjutunk a csoportból. Ennek megfelelően is kezdtünk, 3-0-ra vezettünk, ezt követően azonban támadásban teljesen szétesett a játékunk. Nem tudtunk megfelelő lövőhelyzeteket kidolgozni, egy tízperces magyar gólcsendet követően 6-3-ra elhúztak az izlandiak.

Kihagytunk két hetest, és az átlövőink nem igazán tudtak mit kezdeni az ellenfél védelmével. A védekezésünk jól működött, támadásunk egyáltalán nem, öt gól is volt a két csapat között (11-6 és 12-7), a szünetben pedig hárommal vezetett Izland. (12-9)

A második játékrészben elkezdtük tömködni a beállót, Bánhidi pedig rendre értékesítette a helyzeteket, ezzel bő tíz perc alatt sikerült egyenlítenünk. (15-15)

Nem kellett sokat várni arra sem, hogy átvegyük a vezetést, köszönhetően többek között a kiválóan védő Mikler Rolandnak is, aki lehúzta a rolót a második félidőben. A 48. percben vezettünk ismét 3-2 után (18-17), és nyolc perccel a vége előtt már négy volt ide (21-17)!

Ekkor már Nagy Bence is a pályán volt, aki az utolsó szűk negyed órára jött be, és előbb egy hatalmasat kapufát, majd egy ennél is nagyobb bombagólt lőtt, ezzel a találattal már öt volt az előnyünk. (23-18) A végén ezt még eggyel megfejeltük, így fantasztikus, hatgólos, 24-18-as győzelmet arattunk Izland felett, ezzel kiejtettük az olimpiai és világbajnok Dániát, veretlenül megnyertük a csoportot, és két ponttal megyünk tovább a középdöntőbe.

Kövess bennünket Instagramon is:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Továbbjutást ért a csodás magyar feltámadás az Eb-n! Emberfeletti második félidőt produkálva legyőzte Izlandot, és továbbjutott a magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Úgy léptünk pályára Izland ellen, hogy ha akár egy pontot is szerzünk, akkor biztosan továbbjutunk a csoportból. Ennek megfelelően is kezdtünk, 3-0-ra vezettünk, ezt követően azonban támadásban teljesen szétesett a játékunk. Nem tudtunk megfelelő lövőhelyzeteket kidolgozni, egy tízperces magyar gólcsendet követően 6-3-ra elhúztak az izlandiak. Kihagytunk két hetest, és az átlövőink nem igazán tudtak mit kezdeni az ellenfél védelmével. A védekezésünk jól működött, támadásunk egyáltalán nem, öt gól is volt a két csapat között (11-6 és 12-7), a szünetben pedig hárommal vezetett Izland. (12-9) A második játékrészben elkezdtük tömködni a beállót, Bánhidi pedig rendre értékesítette a helyzeteket, ezzel bő tíz perc alatt sikerült egyenlítenünk. (15-15) Nem kellett sokat várni arra sem, hogy átvegyük a vezetést, köszönhetően többek között a kiválóan védő Mikler Rolandnak is, aki lehúzta a rolót a második félidőben. A 48. percben vezettünk ismét 3-2 után (18-17), és nyolc perccel a vége előtt már négy volt ide (21-17)! Ekkor már Nagy Bence is a pályán volt, aki az utolsó szűk negyed órára jött be, és előbb egy hatalmasat kapufát, majd egy ennél is nagyobb bombagólt lőtt, ezzel a találattal már öt volt az előnyünk. (23-18) A végén ezt még eggyel megfejeltük, így fantasztikus, hatgólos, 24-18-as győzelmet arattunk Izland felett, ezzel kiejtettük az olimpiai és világbajnok Dániát, veretlenül megnyertük a csoportot, és két ponttal megyünk tovább a középdöntőbe. Bravó, magyarok, ez extra volt! (fotó: @mkszkezilabda) @nbence11 #ehfeuro #handballpassion #handball #ftcferfikezilabda #magyarvalogatott

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Megmentettünk egy pontot a legvégén

Óriási csatát hozott férfi kézisienk Balatonfüred elleni rangadója, a végén Lékai Máté gólja döntetlent ért.

Jegyinfók a Presov elleni idegenbeli meccsre

Szombaton jön férfi kéziseink Ek-negyeddöntő visszavágója; így lehet belépőt venni az eperjesi mérkőzésre.

Fontos lenne visszavágni a Fürednek!

Férfi kéziseinkre a két Európa-kupa negyeddöntő között kulcsmeccs vár a bajnokságban, a Balatonfüred érkezik.

Tüzes siker: „Kint is nyernénk, mert jobbak vagyunk”

Pásztor István: „Dani piros lapja kicsit több volt a soknál • Lékai szerint kint is parázs csata lesz - VIDEÓ

Megvan az előny a visszavágóra!

Férfi kéziseink három góllal legyőzték a Tatran Presovot az Ek-negyeddöntő első meccsén.

Előnyt kell szereznünk a visszavágóra!

Férfi kéziseink a Tatran Presovot fogadják szombaton, a Veszprémben visszatérő Csörgő Kristófot kérdeztük.

Januári riválisunkkal is találkozunk az Eb-selejtezőben

Megvan a három együttes, amellyel megküzdhet a férfi kéziválogatott a 2026-os Eb-kvalifikációért.

Mindenkire szükség lesz szombaton a Presov ellen!

Férfi kéziseink célja, hogy minél nagyon előnyt szerezzenek az Európa-kupa negyeddöntő szombati odavágóján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin