2020. január 13.
Eb-bravúr: ikszeltünk az olimpiai és világbajnokkal!
Szinte végig vezetve döntetlent játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott Dániával az Európa-bajnokságon.

A dánok az Izland elleni vereséggel, mi pedig az oroszok elleni győzelemmel kezdtük az Eb-t, így az aktuális világbajnok számára élet-halál volt a mérkőzés. Meg is látszódott, hogy melyik csapaton van a teher, hiszen amíg a dánok rendre belehibáztak a helyzetekbe, vagy éppen Mikler védett bravúrral, addig a mieink felszabadultan játszottak, és gyakorlatilag az első perctől kezdve vezettek.

Az első negyed óra vége felé a ferencvárosi Nagy Bence fantasztikusan szállt be, előbb kiosztott egy álompasszt Bánhidinek, ezután távolról lőtt egy hatalmas bombagólt, azt megfejelte egy gyönyörű betörésgóllal, majd egy egészpályás találatot is jegyzett. Ezzel a góllal már négy volt a két csapat között. (10-6)

Ezután a dánok védekezése összeállt, és egy 4-0-s szériával kiegyenlítettek. (10-10) Nem estünk azonban össze, és sikerült újítanunk, a szünetben kettővel vezettünk. (13-11)

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, kétszer is vezettünk hárommal (15-12 és 16-13), de a dánok ezúttal is egyenlítettek. (18-18) Nagy Bence tíz perc után jött be, és ismét egy bombagóllal nyitott, átlövőnknek ez már a negyedik találata volt. Tíz perccel a vége előtt kettő volt ide. (22-20)

A hajrában Dánia fordítani tudott, az 57. percben először vezetett a mérkőzésen. (24-23) Volt azonban tartása a magyar válogatottnak, Szita egyenlített, ezzel 24-24-es döntetlent játszottunk az aktuális olimpiai és világbajnokkal.

A csoportban így az utolsó forduló előtt Izland vezet négy ponttal a hárompontos Magyarország, az egypontos Dánia és a pont nélkül álló Oroszország előtt. Az utolsó fordulóban Magyarország-Izland és Dánia-Oroszország mérkőzéseket rendeznek.

Kövess bennünket Instagramon is:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szinte végig vezetve döntetlent játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott az aktuális olimpiai és világbajnok Dániával az Európa-bajnokságon. A dánok az Izland elleni vereséggel, mi pedig az oroszok elleni győzelemmel kezdtük az Eb-t, így a világbajnok számára élet-halál volt a mérkőzés. Meg is látszódott, hogy melyik csapaton van a teher, hiszen amíg a dánok rendre belehibáztak a helyzetekbe, vagy éppen Mikler védett bravúrral, addig a mieink felszabadultan játszottak, és gyakorlatilag az első perctől kezdve vezettek. Az első negyed óra vége felé a ferencvárosi Nagy Bence fantasztikusan szállt be, előbb kiosztott egy álompasszt Bánhidinek, ezután távolról lőtt egy hatalmas bombagólt, azt megfejelte egy gyönyörű betörésgóllal, majd egy egészpályás találatot is jegyzett. Ezzel a góllal már négy volt a két csapat között. (10-6) Ezután a dánok védekezése összeállt, és egy 4-0-s szériával kiegyenlítettek. (10-10) Nem estünk azonban össze, és sikerült újítanunk, a szünetben kettővel vezettünk. (13-11) A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, kétszer is vezettünk hárommal (15-12 és 16-13), de a dánok ezúttal is egyenlítettek. (18-18) Nagy Bence tíz perc után jött be, és ismét egy bombagóllal nyitott, átlövőnknek ez már a negyedik találata volt. Tíz perccel a vége előtt kettő volt ide. (22-20) A hajrában Dánia fordítani tudott, az 57. percben először vezetett a mérkőzésen. (24-23) Volt azonban tartása a magyar válogatottnak, Szita egyenlített, ezzel 24-24-es döntetlent játszottunk az aktuális világbajnokkal. A csoportban így az utolsó forduló előtt Izland vezet négy ponttal a hárompontos Magyarország, az egypontos Dánia és a pont nélkül álló Oroszország előtt. Az utolsó fordulóban Magyarország-Izland és Dánia-Oroszország mérkőzéseket rendeznek. @nbence11 #ehfeuro #handballpassion #handball #ftcferfikezilabda #magyarvalogatott

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Irtó nehéz komlói túrával kezdünk

Szombaton elrajtol a férfi kézilabda NB I tavaszi szezonja, az FTC-HungaroControl Komlóra látogat.

Sima győzelemmel hangoltunk a bajnoki rajtra

Magabiztos, hétgólos győzelmet aratott férfi kézilabdacsapatunk a vendég Eger felett.

Időpontváltozások!

Megváltozott az FTC-HungaroControl férfi kézilabdacsapatának két mérkőzésének időpontja is.

Elfogytunk az Eb végére

A magyar férfi kézilabda-válogatott sima vereséget szenvedett utolsó Eb-középdöntős meccsén Portugáliától.

Ferencvárosi győzelem a bajnokok tornáján

Megnyerte a nagybányai korosztályos férfi kézilabda tornát a Ferencváros 2003/2004-es csapata.

Ezúttal elmaradt a bravúr

A magyar férfi kézilabda-válogatott kikapott a házigazda Svédországtól az Európa-bajnokságon.

Óriási Eb-bravúr: megvertük a szlovénokat!

Férfi kézilabda-válogatottunk legyőzte Szlovéniát, így egy lépéssel közelebb került a továbbjutáshoz.

Az Eb-favorit ellen nem volt esélyünk

Sima vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott Norvégiától az Eb középdöntőjében.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most