2020. január 13.
Eb-bravúr: ikszeltünk az olimpiai és világbajnokkal!
Szinte végig vezetve döntetlent játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott Dániával az Európa-bajnokságon.

A dánok az Izland elleni vereséggel, mi pedig az oroszok elleni győzelemmel kezdtük az Eb-t, így az aktuális világbajnok számára élet-halál volt a mérkőzés. Meg is látszódott, hogy melyik csapaton van a teher, hiszen amíg a dánok rendre belehibáztak a helyzetekbe, vagy éppen Mikler védett bravúrral, addig a mieink felszabadultan játszottak, és gyakorlatilag az első perctől kezdve vezettek.

Az első negyed óra vége felé a ferencvárosi Nagy Bence fantasztikusan szállt be, előbb kiosztott egy álompasszt Bánhidinek, ezután távolról lőtt egy hatalmas bombagólt, azt megfejelte egy gyönyörű betörésgóllal, majd egy egészpályás találatot is jegyzett. Ezzel a góllal már négy volt a két csapat között. (10-6)

Ezután a dánok védekezése összeállt, és egy 4-0-s szériával kiegyenlítettek. (10-10) Nem estünk azonban össze, és sikerült újítanunk, a szünetben kettővel vezettünk. (13-11)

A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, kétszer is vezettünk hárommal (15-12 és 16-13), de a dánok ezúttal is egyenlítettek. (18-18) Nagy Bence tíz perc után jött be, és ismét egy bombagóllal nyitott, átlövőnknek ez már a negyedik találata volt. Tíz perccel a vége előtt kettő volt ide. (22-20)

A hajrában Dánia fordítani tudott, az 57. percben először vezetett a mérkőzésen. (24-23) Volt azonban tartása a magyar válogatottnak, Szita egyenlített, ezzel 24-24-es döntetlent játszottunk az aktuális olimpiai és világbajnokkal.

A csoportban így az utolsó forduló előtt Izland vezet négy ponttal a hárompontos Magyarország, az egypontos Dánia és a pont nélkül álló Oroszország előtt. Az utolsó fordulóban Magyarország-Izland és Dánia-Oroszország mérkőzéseket rendeznek.

Kövess bennünket Instagramon is:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szinte végig vezetve döntetlent játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott az aktuális olimpiai és világbajnok Dániával az Európa-bajnokságon. A dánok az Izland elleni vereséggel, mi pedig az oroszok elleni győzelemmel kezdtük az Eb-t, így a világbajnok számára élet-halál volt a mérkőzés. Meg is látszódott, hogy melyik csapaton van a teher, hiszen amíg a dánok rendre belehibáztak a helyzetekbe, vagy éppen Mikler védett bravúrral, addig a mieink felszabadultan játszottak, és gyakorlatilag az első perctől kezdve vezettek. Az első negyed óra vége felé a ferencvárosi Nagy Bence fantasztikusan szállt be, előbb kiosztott egy álompasszt Bánhidinek, ezután távolról lőtt egy hatalmas bombagólt, azt megfejelte egy gyönyörű betörésgóllal, majd egy egészpályás találatot is jegyzett. Ezzel a góllal már négy volt a két csapat között. (10-6) Ezután a dánok védekezése összeállt, és egy 4-0-s szériával kiegyenlítettek. (10-10) Nem estünk azonban össze, és sikerült újítanunk, a szünetben kettővel vezettünk. (13-11) A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, kétszer is vezettünk hárommal (15-12 és 16-13), de a dánok ezúttal is egyenlítettek. (18-18) Nagy Bence tíz perc után jött be, és ismét egy bombagóllal nyitott, átlövőnknek ez már a negyedik találata volt. Tíz perccel a vége előtt kettő volt ide. (22-20) A hajrában Dánia fordítani tudott, az 57. percben először vezetett a mérkőzésen. (24-23) Volt azonban tartása a magyar válogatottnak, Szita egyenlített, ezzel 24-24-es döntetlent játszottunk az aktuális világbajnokkal. A csoportban így az utolsó forduló előtt Izland vezet négy ponttal a hárompontos Magyarország, az egypontos Dánia és a pont nélkül álló Oroszország előtt. Az utolsó fordulóban Magyarország-Izland és Dánia-Oroszország mérkőzéseket rendeznek. @nbence11 #ehfeuro #handballpassion #handball #ftcferfikezilabda #magyarvalogatott

FTC férfi kézilabda (@ftc_ferfi_kezilabda) által megosztott bejegyzés,

Cikkajánló

Mindössze egy vereséggel jön az Olympiakosz

Férfi kéziseink Ek-elődöntős riválisa remek szezont fut, de előnyt kell szereznünk az athéni visszavágóra!

Bujdosó Bendegúz: Nüanszok dönthetnek a görögök ellen

Kézisünknek a jelenlegi a nyolcadik szezonja a Ferencvárosban, amely akár a legsikeresebb is lehet.

Összeállt a védekezés, magabiztosan győztük le a PLER-t

Férfi kéziseink megfogyatkozva is legyőzték a fővárosi riválist, és ideiglenesen felléptek a harmadik helyre.

Kitűnő formában lévő PLER-hez látogatunk

Férfi kéziseink szerdán kulcsfontosságú fővárosi bajnokit játszanak a szombati Európa-kupa elődöntő előtt.

Sok hiányzóval is helyt álltunk a Veszprém ellen

Férfi kéziseink kikaptak ugyan a Telekom Veszprémtől, de láttunk biztató jeleket a jövő hétre.

Korábban kezdődik az Olympiakosz-meccs!

Előrehozott időpontban kezdődik a jövő heti Európa-kupa elődöntő, így át lehet majd érni a futball bajnokira.

A héten a második BL-csapat következik

Itt az újabb nagy feladat férfi kézisienk előtt, a Telekom Veszprém érkezik az Elek Gyula Arénába.

Kikaptunk Szegeden, góllal debütáltak a Mészáros ikrek

Az első negyedórában szorosan tartottuk a meccset, utána pedig fiataljaink bizonyíthattak a Pick Arénában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin