2024. május 30.
Újra Nagy Bence lett az NB I gólkirálya
Átlövőnk 144-szer talált a K&H Férfi Kézilabda Liga 2023/24-es szezonjában, így ismét ő lett a leggólerősebb.

A mögöttünk hagyott évadban Európa-kupa elődöntőt játszhatott és az újbóli bajnoki negyedik helynek köszönhetően ősztől is ott lesz a nemzetközi porondon az FTC-Green Collect férfi kézilabdacsapata. A sikerekben ezúttal is kulcsszerepet játszott balátlövőnk, Nagy Bence, aki szokásához híven rendkívül gólerősen kézilabdázott: az Európa-ligában összehozott 46 gól mellett a bajnokságban 144-szer volt eredményes, s ezzel ismét az NB I gólkirálya lett.

Játékosunk ezzel pályafutása során harmadszor – ferencvárosi színekben másodszor – lett a hazai élvonal legjobb gólszerzője, az előző idényben is az alapszakasz góllövőlistájának élén végzett, de a döntőben szerzett találataival Rosta Miklós végül megelőzte őt.

Harmadik elsőségével elit társaságba került be az FTC-t 2019 óta erősítő kézilabdázó: rajta kívül korábban csak Varga István, Kovács Péter és Marosi László végzett legalább háromszor a gólrangsor elején.

– Mindig azt mondtam, hogy amíg aktív játékos vagyok, sokkal inkább csapatban gondolkozom – kezdte a fradi.hu-nak Nagy. – Majd jó pár év múlva, amikor mesélek a karrieremről, akkor lehet ezeket az egyéni elismeréseket előtérbe helyezni. Sok sérülés sújtott minket ebben a szezonban, ha azok nincsenek, úgy érzem, még több is lehet volna benne. Abban bízom, hogy ezt jövőre sikerül behoznunk, és még feljebb tudunk lépni.

A május 15-i, Dabas elleni szezonzáró óta jól megérdemelt pihenőjét tölti az együttes, de azért játékosaink igyekeznek aktívan tölteni a nyarat is.

– Mindenki végzi természetesen a kiadott feladatokat, senki sem áll le teljesen. Volt egy kisebb időszak, amikor inkább pihentünk, de mindig beütemezünk kisebb mozgásokat – foci a barátokkal, tenisz vagy esetleg ezt az új sportot, a padelt is nagyon szeretjük. Tehát nem állunk le százszázalékosan, de a kézilabdát kicsit háttérbe szorítjuk az előttünk álló hetekben.

Nagy az eddigi öt Népligetben töltött szezonjában kivétel nélkül száz bajnoki gól fölé jutott, ezzel összesen 684 NB I-es találatnál jár a Fradiban, a hazai és nemzetközi kupasorozatokat tekintve pedig már 891-szer volt eredményes zöld-fehérben. Vagyis, ha hasonló ütemben folytatja, a következő évadban meglehet az ezredik ferencvárosi találata is.

Cikkajánló

A BL-csapatok után mi voltunk a leggólerősebbek

Férfi kéziseink nemcsak eredményesség tekintetében, hanem számokban is sikeres szezont zártak.

Négy kulcsjátékosunkkal hosszabbítottunk

Lékai Máté, Kovacsics Péter, Füzi Dániel és Borbély Ádám is hosszabbított. Kialakult férfi kéziseink kerete.

Évzáró banketten vettek részt kézilabdázóink

Jó hangulatban telt női és férfi kézilabdacsapatunk szezonzáró bankettje is.

Fradi-nevelésű játékosokkal erősödünk

Karai Miklós és Juhász Ádám is visszatér, nyártól felnőtt férfi kézilabdacsapatunk játékosai.

Válogatott játékos érkezik a jobbszélre

A több, mint 600 NB I-es gólnál tartó Tóth Ádámmal pótolja Imre Bencét férfi kézilabdacsapatunk.

Két játékosunk készülhet Párizsra a férfi válogatottal

Lékai Máté és Imre Bence is bekerült a férfi kézilabdázók 20 fős, az olimpiai felkészülést megkezdő keretébe.

Lékai Máté: Izgatottan várom az olimpiát!

Irányítónk 12 év után készül újra olimpiára, elmondta, mi változott azóta és kérdeztük a korán kelésről is.

Megoldható vb-csoportba kerültünk

Megtartották a jövő évi férfi kézi-vb sorsolását, a hollandokkal is találkozunk majd Varasdon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin