2023. október 15.
Vereséget szenvedtünk a rangadón
A mérkőzés jelentős részében a Balatonfüred irányított, férfi kéziseink pont nélkül térnek haza.

A szezon során először találkoztunk közvetlen riválissal vasárnap délután, ezért nem is kellett külön hangsúlyozni, mennyire fontos férfi kézilabdacsapatunknak a balatonfüredi összecsapás. Tavaly decemberben idegenben vereséget szenvedtünk ellenük, de ezúttal azért más előjelekkel készülhettünk, hiszen együttesünk rengeteget fejlődött azóta, ellenfelünk pedig kissé beragadt a rajtnál, és eddig láthatóan nem volt csúcsformában.

Bő négy percet kellett várni az első gólunkra, akkor Lékai Máté villant, és egyébként is elmondható, hogy a kezdeti szakaszokban ő volt a legaktívabb támadásban. Az elején mi futottunk az eredmény után, de a 10. perc végén Balogh Zsolt szép ejtésével kiegyenlítettünk (5-5).

Fordítani azonban ekkor még nem sikerült, egy-két góllal szinte folyamatosan a hazaiak vezettek, a lehetőségeink megvoltak, de többször is hiba csúszott a játékunkba. Először a 28. percben Nagy Bence labdaszerzése, majd egész pályás találata után volt nálunk az előny, amelyet meg is tartottunk a szünetig. Azt érezhettük, hogy inkább a Fürednek jön jókor a pihenő, hiszen remekül összeállt a játékunk az első harminc perc végére.

A fordulás után is kellett négy perc az első gólunkhoz, de Borbély Ádám védéseinek köszönhetően csak kis mértékben büntette ezt riválisunk. A 41. percben a plusz háromért támadhatott a hazai csapat; kulcsfontosságúnak tűnt, hogy a mi szereztük a következő gólt, és továbbra is fej-fej mellett haladt a két együttes (21-20). Szűk negyedórával a vége előtt viszont már 26-23-ra vezettek a hazaiak, Pásztor István időt kért.

Egész egyszerűen azonban ez nem a mi napunk volt, a kulcsmomentumokban hibáztunk, így már nem maradt esélyünk a végén a pontszerzésre, 34-30-mal a Balatonfüred otthon tartotta mindkét pontot.

A jövő héten igazi meccsdömping vár ránk, csütörtökön a Csurgót fogadjuk, majd hétvégén következik az Európa-kupa bemutatkozás a ciprusi Parnassos Strovolou ellen; a párharc mindkét felvonása az Elek Gyula Arénában lesz. Mindhárom találkozóra elindult a jegyértékesítés, belépővásárlás online a meccsjegy.fradi.hu-n, személyesen pedig kedden 16 órától, illetve a mérkőzések előtt az FTC-MVM Népligeti Sportközpont Kismartoni úti portájánál lehetséges.

K&H FÉRFI KÉZILABDA LIGA
6. forduló

Balatonfüredi KSE – FTC-Green Collect 34-30 (15-16)
Helyszín: Balatonfüredi Szabadidőközpont
Időpont: 2023. október 15., 14:45
Játékvezetők: Kiu Gábor, Kiu Tamás
Gólszerzők: Varga M. 9, Szűcs B. 6, Hornyák 5, Németh B. 3, Szöllősi B. 3, Bóka 2, Gostovic 2, Sikosek Pelko 2, Sretenovic 1, Szmetán 1, ill. Nagy B. 8, Lékai 6, Bognár 4, Imre 4, Kovacsics 3, Balogh 2, Ónodi-Jánoskúti 2, Debreczeni 1

Pásztor István: – Megérdemelten nyert a Füred, borzasztóan nehéz fizikális és taktikai csata volt. Részfeladatokat teljesítettünk, de a védekezéseinket nem tudtuk befejezni, sok gólt kaptunk passzívnál. Tanulságos meccs volt, most két hasonlóan nehéz csata vár ránk a Csurgó és a Tatabánya ellen, azokra készülünk.

Debreczeni Dávid: – Először is gratulálok a Balatonfürednek. Tudtuk, hogy kemény lesz és hazai pályán nagyon erősek, a védekezések végén mindig elcsúszott valami. Többször pechesek is voltunk, de menni kell tovább, nem szabad csüggedni és a hátralévő októberi meccseken jól kell teljesítenünk.

__________________________________________________________

Újdonságok a hazai meccseinkkel kapcsolatban

Kézilabdacsapataink hazai mérkőzésein nyáron jelentős újdonságokat vezettünk be. A jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n lehetséges, a csarnokba lépéshez pedig szurkolói kártya és arcképes személyazonosító igazolvány is szükséges. Az újdonságokról ITT írtunk bővebben.

Cikkajánló

Kikaptunk Egerben

Hosszú hetek óta sérülésektől sújtott férfi kézilabdacsapatunk nem bírt a bennmaradásért harcoló riválissal.

Kőkemény csata vár ránk az utolsó idegenbeli meccsen

Férfi kéziseink a bennmaradásért foggal-körömmel harcoló Eger otthonában lépnek pályára szombat este.

Korábban kezdődik férfi kéziseink évadzáró bajnokija

A május 15-i mérkőzésen búcsúznak távozó játékosaink, így Kielbe igazoló válogatott szélsőnk, Imre Bence is.

Pásztor István: Csak gratulálni tudtam a fiúknak

Férfi kézilabdázóink az Olympiakosz elleni vereséggel búcsúztak az Európa-kupától; vezetőedzőnket kérdeztük.

Nagyot harcoltunk, de búcsúztunk az Európa-kupából

Férfi kézilabdacsapatunk kulcsembereit nélkülözve vereséget szenvedett az Olympiakosz elleni Ek-elődöntőben.

El kell vennünk a görögök veretlenségét az Ek-döntőért

Férfi kéziseink szombaton Athénban lépnek pályára az Európa-kupa elődöntőjében az Olympiakosz ellen.

Egy pont Bogláron maradt

Férfi kéziseink ötgólos hátrányból felállva végül döntetlent játszottak a HSA NEKA otthonában.

Lékai és Imre is bekerült a vb-selejtezős keretbe

Két FTC-játékossal a soraiban vívhatja ki a férfi kéziválogatott a világbajnoki részvételt a litvánok ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin