2020. szeptember 14.
11 bajnokiból 9 győzelem
Újabb eredményes hetet zártak az FTC Kézilabda Akadémia csapatai.

Egészen elképesztő eredménnyel rajtolt akadémistáink számára a hét. Az idén bevezetett U16-os fiú bajnokságot Bari-Nagy Lajos és Kende Péter közös együttese egy 45-9-es (!) győzelemmel kezdte az Esztergomi Vitézek otthonában kedden. Két nappal később ismét pályára léptek többen is abból a csapatból, ugyanis U15-öseink a Népligeti Faházban egy korosztállyal feljebb, a serdülő III-ban a Dunakeszit fogadták, és a keddi szorosabb mérkőzést játszottak, de így is simán, 27-21-re nyertek.

Aztán jött a hír, hogy a vírushelyzet miatt a pénteki, Eger elleni fiú serdülő és ifi bajnoki, valamint a vasárnapi, Csepel elleni lány ifi mérkőzés is elmarad. Így is jutott azonban két, ferencvárosi érdekeltségű találkozó péntekre: serdülő II-ben is edződő U15-ös lányaink nem bírtak idegenben a Csepel idősebb csapatával (14-25), serdülő lányaink azonban simán nyertek saját korosztályukban 38-13-ra az EURONOVEX USE otthonában.

Szombaton mindkét U15-ös csapatunk pályára lépett a saját korosztályában, Pádár Ildikó lányai 25-13-ra verték a Gyöngyöst és 16-13-ra a házigazda Kecskemétet, míg Bari-Nagy Lajos fiai az Elektromos pályáján 32-24-re nyertek a Kecskemét ellen, a Pick-Szeged elleni bajnoki pedig a vírushelyzet miatt elmaradt.

Serdülő lányaink az idén elindultak a felnőttek között az NB II-ben, és egy végig kiélezett, rendkívül izgalmas összecsapáson 36-35-re kikaptak Esztergomban.

Ifista lányaink már jóval magabiztosabban mozogtak a felnőtt NB I/B-ben, és a hétgólos Ballai Borbála vezérletével, végig vezetve, 41-27-re győztek Dunakeszin.

Vasárnapra két bajnoki maradt: Kende Péter serdülő fiai először léptek pályára a felnőtt Budapest bajnokságban, és kiváló játékkal 31-20-ra verték idegenben a Kistext II-t.

A hét zárómérkőzésén a Ferencváros-Kecskemét felnőtt férfi NB I/B-s bajnokit rendezték meg az Elek Gyula Arénában. Normál helyzetben tizenéves ifistáink játsszák ezt a bajnokságot, ám ezúttal, mivel felnőtt NB I-es férfi csapatunk két mérkőzése is elmaradt a héten, így Horváth Attila vezetőedző visszaadta néhány játékosát. Az életkor alapján befért a keretbe, és pályára lépett többek között Schäffer Zsolt, Bognár Alex, Deményi Xavér, Imre Bence, Prainer Viktor és Ónodi-Jánoskúti Máté is.

Kellettek is legjobb fiataljaink ahhoz, hogy pariban legyünk a több korábbi, rutinos NB I-es játékost (pl. Bíró Balázs vagy Országh Ádám) felvonultató vendégekkel, akik komoly eséllyel pályáznak a feljutásra is. A találkozó végig nagyon szoros volt, a szünetben kettővel a Kecskemét vezetett. A második félidőre azonban feljavult a védekezésünk, gyorsan átvettük a vezetést, és szisztematikusan léptünk el az ellenféltől. A hajrában Deményi Xavér bemutatott néhány fontos védést, amelyeknek köszönhetően sorra lőttük a gyors gólokat, és végül hattal, 34-28-ra nyertünk. Imre hét, Prainer és Ónodi-Jánoskúti hat-hat, Bognár öt gólt lőtt.

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin