2022. február 26.
Ellazultak, majd bejutottak a felsőházba akadémistáink
Az FTC Kézilabda Akadémia női ifjúsági csapata bravúros hajrával bejutott az NB I/B felsőházába.

Az idei szezonban átalakította a Magyar Kézilabda-szövetség a felnőtt másodosztály lebonyolítását: az alapszakasz után a Keleti és a Nyugati csoport első öt helyezettje bejut a felsőházi rájátszásba. Ott összevontan a másik csoport első öt helyezettjével oda-vissza játszanak egymással, az alapszakaszból pedig viszik tovább a felsőházba jutott csapatok elleni eredményeket. Az alsóházban ugyanez a lebonyolítási rend a bennmaradásért folyó harcban.

Az FTC Kézilabda Akadémia ifjúsági női együttese az utolsó négy fordulóból három mérkőzést megnyert, szombaton Szegeden aratott 38-27-es győzelmet (felső képünkön a meccs utáni öröm), ezzel a negyedik helyen végzett a Keleti csoportban, és négy ponttal kezdheti meg a felsőházi rájátszást.

„Komoly feszültséget éreztem a csapaton, mert pontszerzési kényszerben voltunk – kezdte Simics Judit vezetőedző az elmúlt hetek és a szezon első felének értékelését. – Stresszesek voltak a lányok, ezért próbáltam én is olyan edzéseket tartani, amelyek oldották a hangulatot, és Elek Ányos színész segítségét is kértem, hogy szervezzen egy csapatépítő programot a lányoknak, amely segít nekik egy kicsit ellazulni. Szerencsére sikerült ezt elérnünk, hiszen az utolsó két, rendkívül fontos mérkőzést magabiztosan megnyertük.”

Simics Judit elárulta azt is, hogy várakozásai felett szerepeltek eddig a lányok, mert bár mindig fiatal csapattal vágunk neki a felnőtt másodosztálynak, de most extrán fiatalok alkotják az együttest. „Nem is tudom, volt-e már ennyire alacsony az átlagéletkorunk. Mindenesetre a lányok nagyon gyorsan felvették az NB I/B ritmusát, és bár létszámban nem vagyunk sokan, de minden posztra másmilyen stílusú játékosom van, akik a pályán kívül is másfajta személyiségek. Mindenki üde színfoltja a csapatnak, ez a sokszínűség vezetett ehhez a fantasztikus részsikerhez” – mondta a vezetőedző, aki külön kiemelte, hogy hálás a szakmai stáb minden tagjának, akik ugyanolyan letéteményesei ennek a kiváló eredménynek.

A célok nem változtak, továbbra sem az eredmény a fontos az ifjúsági bajnokság mellett (ahol hibátlanul vezetik a tabellát) az NB I/B-ben is induló együttesnek, hanem az, hogy az erős, gyors, dinamikus felnőtt játékosok között fejlődjenek fiataljaink, erre pedig a másodosztály felsőházában kiváló lehetőségük lesz.

A jövő héten válogatott szünet lesz, az FTC Kézilabda Akadémiát az ifjúsági válogatottban négy (Horváth Fanni, Imre Szofi, Kármán Luca, Simon Petra), míg a serdülőben három (Papp Dorka, Somodi Réka, Szeibert Anna) játékos képviseli majd, az azt követő héten pedig a Komárom elleni hazai mérkőzéssel folytatódik az NB I/B.

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin