2021. június 30.
A Hónap Kézisei a Fradi lánycsapatai!
Májusban Győriné Tóth Beatrix két csapata, az FTC U9, U8 lánycsapatai érdemelték ki a Hónap Kézisei címet.

"A Testnevelési Egyetemen végeztem középiskolai testnevelő tanár szakon, és ugyanitt szereztem meg C kategóriás kézilabda edzői képesítésem is - kezdte Győriné Tóth Beatrix. - A főiskolai évek alatt vált számomra bizonyossá, hogy legszívesebben utánpótláskorú gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Sportolói pályafutásom legsikeresebb hét évét a Fradiban töltöttem, ezer szállal kötődöm a klubhoz. 2017-ben megtisztelő volt számomra a felkérés a legkisebb szivacskézilabdás lányok irányítására."

Győriné jelenleg az FTC U8 és U9-es csapatainak edzője. Az edzéseket a népligeti bázishoz közeli, Puskás Tivadar Távközlési Szakiskola tornatermében tartja. "Szerencsések vagyunk, mert ideális körülmények között készülhetünk. Nincs kiválasztónk, mindenkit szeretettel fogadunk, aki edzésre jelentkezik. U8-as csapatomat 14 játékos alkotja, közülük hatan 2014-es születésűek. Kicsikkel dolgozni öröm és egyben hatalmas kihívás is. A lányok heti két foglalkozáson ismerkednek a kézilabda alapjaival, sokat játszanak, képességfejlesztő és koordinációs gyakorlatokat végeznek. Szeretném velük megszerettetni a sportágunkat, és biztonságos, támogató légkört kialakítani."

Az U9-es lányok 17-en járnak edzésre, nagyon tehetséges, motivált gyerekek, többségüknek két-három éve Győriné Tóth Beatrix az edzője. Őket két csapatra szedve indította a bajnokságban.

"Fontosnak tartom, hogy a folyamatos képzésen túl megtanulják társaikat tisztelni és csapatként egymást segítve küzdeni. Edzői gárdánk összetartó közösségként dolgozik. Kezdetekben sok segítséget kaptam Schill-Bene Lillától, vele a mai napig szorosan együttműködünk. Hatalmas ajándék, hogy együtt dolgozhatok egykori játékostársaimmal, akikkel régen a pályán, most a stábban alkotunk egységes csapatot" - nyilatkozta Győriné Tóth Beatrix, akit kézilabda körökben csak Totyaként ismernek.

Pribék István szakfelügyelő így vélekedett róla: "Totyát játékos kora óta ismerem, jelenlegi közös munkánk alatt ugyanazt a kézilabdát szerető, elhivatott, odaadó játékost - most már edzőt - látom benne, mint amilyen aktív pályafutása alatt volt. Közösségformáló, sportágunkért mindent feláldozó sportember. Nagyszerű dolog, hogy a gyerekek az ő szellemisége, irányítása mellett ismerik és tanulják sportágunk alapjait."

A szekfelügyelő szerint Győriné Tóth Beatrix edzései színesek, a korosztályi követelményeknek megfelelőek, játékosai technikai, koordinációs képességének fejlesztésére nagy hangsúlyt fektet. "Magas szintű edzői elhivatottságát a pandémiás időszakban is bizonyította. Sokszor saját kézzel írott edzéstervet továbbított a játékosok és szüleik felé. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben lesznek olyan sportemberek, válogatott játékosok, akik az ő keze alatt ismerkedtek meg a kézilabdázással" - mondta Pribék József.

(forrás: MKSZ)

Cikkajánló

Kiváló szezonkezdés

Az FTC Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági lány csapata is győzelemmel kezdte a szezont.

Mindkét edzőmeccsen legyőztük a Szegedet

Az FTC Kézilabda Akadémia U16-os és serdülő fiú csapata is legyőzte a Szegedet.

Európa-bajnok a magyar női ifi válogatott!

A junior után az ifjúsági magyar női kézilabda-válogatott is aranyérmes lett az Európa-bajnokságon.

A Fradi nyerte a Lidl Kupát

Az FTC Kézilabda Akadémia nyerte a Lidl Kupa utánpótlás lány kézilabda tornát.

Tornagyőzelem a Győr és a Debrecen előtt

Hibátlan teljesítménnyel lett tornagyőztes az FTC Kézilabda Akadémia női ifjúsági csapata Hajdúnánáson.

Fradistákkal lettek Európa királynői a magyarok - VIDEÓ

A 2019-es Eb után ismét három ferencvárosi kézissel ért fel a csúcsra a junior női válogatott - VIDEÓ!

Elkezdődött a felkészülés az akadémián

Felmérésekkel és termi edzésekkel elkezdődött a munka az FTC Kézilabda Akadémián.

Európa-bajnok a magyar női válogatott!

Százszázalékos teljesítménnyel aranyérmes a magyar junior női kéziválogatott az Európa-bajnokságon!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most