2021. június 30.
A Hónap Kézisei a Fradi lánycsapatai!
Májusban Győriné Tóth Beatrix két csapata, az FTC U9, U8 lánycsapatai érdemelték ki a Hónap Kézisei címet.

"A Testnevelési Egyetemen végeztem középiskolai testnevelő tanár szakon, és ugyanitt szereztem meg C kategóriás kézilabda edzői képesítésem is - kezdte Győriné Tóth Beatrix. - A főiskolai évek alatt vált számomra bizonyossá, hogy legszívesebben utánpótláskorú gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Sportolói pályafutásom legsikeresebb hét évét a Fradiban töltöttem, ezer szállal kötődöm a klubhoz. 2017-ben megtisztelő volt számomra a felkérés a legkisebb szivacskézilabdás lányok irányítására."

Győriné jelenleg az FTC U8 és U9-es csapatainak edzője. Az edzéseket a népligeti bázishoz közeli, Puskás Tivadar Távközlési Szakiskola tornatermében tartja. "Szerencsések vagyunk, mert ideális körülmények között készülhetünk. Nincs kiválasztónk, mindenkit szeretettel fogadunk, aki edzésre jelentkezik. U8-as csapatomat 14 játékos alkotja, közülük hatan 2014-es születésűek. Kicsikkel dolgozni öröm és egyben hatalmas kihívás is. A lányok heti két foglalkozáson ismerkednek a kézilabda alapjaival, sokat játszanak, képességfejlesztő és koordinációs gyakorlatokat végeznek. Szeretném velük megszerettetni a sportágunkat, és biztonságos, támogató légkört kialakítani."

Az U9-es lányok 17-en járnak edzésre, nagyon tehetséges, motivált gyerekek, többségüknek két-három éve Győriné Tóth Beatrix az edzője. Őket két csapatra szedve indította a bajnokságban.

"Fontosnak tartom, hogy a folyamatos képzésen túl megtanulják társaikat tisztelni és csapatként egymást segítve küzdeni. Edzői gárdánk összetartó közösségként dolgozik. Kezdetekben sok segítséget kaptam Schill-Bene Lillától, vele a mai napig szorosan együttműködünk. Hatalmas ajándék, hogy együtt dolgozhatok egykori játékostársaimmal, akikkel régen a pályán, most a stábban alkotunk egységes csapatot" - nyilatkozta Győriné Tóth Beatrix, akit kézilabda körökben csak Totyaként ismernek.

Pribék István szakfelügyelő így vélekedett róla: "Totyát játékos kora óta ismerem, jelenlegi közös munkánk alatt ugyanazt a kézilabdát szerető, elhivatott, odaadó játékost - most már edzőt - látom benne, mint amilyen aktív pályafutása alatt volt. Közösségformáló, sportágunkért mindent feláldozó sportember. Nagyszerű dolog, hogy a gyerekek az ő szellemisége, irányítása mellett ismerik és tanulják sportágunk alapjait."

A szekfelügyelő szerint Győriné Tóth Beatrix edzései színesek, a korosztályi követelményeknek megfelelőek, játékosai technikai, koordinációs képességének fejlesztésére nagy hangsúlyt fektet. "Magas szintű edzői elhivatottságát a pandémiás időszakban is bizonyította. Sokszor saját kézzel írott edzéstervet továbbított a játékosok és szüleik felé. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben lesznek olyan sportemberek, válogatott játékosok, akik az ő keze alatt ismerkedtek meg a kézilabdázással" - mondta Pribék József.

(forrás: MKSZ)

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin