2023. március 9.
A „nagyok” között is helyt állnak csapataink
A tavaszi hajrára fordulnak a felnőttbajnokságok, az NB I/B-s, illetve NB II-es együtteseink edzőit kérdeztük.

Női NB I/B

Hétről hétre nagy feladat előtt áll az NB I/B-ben szereplő ifjúsági kézilabdacsapatunk, amely jelenleg a 12., azaz bennmaradó pozíciót foglalja el a tabellán, miközben a korosztályos liga Keleti csoportjában az egyik legfiatalabb kerettel az élen áll. Illés Márton vezetőedzőt kértük az eddigiek értékelésére.

– Abszolút elégedett vagyok az eddigiekkel, különösen azért, mert az év eleji sérülések átírták a tervezett forgatókönyvet, és szinte ugyanazzal a kerettel játszunk mindkét bajnokságban, mégis bennmaradó helyen vagyunk. Természetesen hatalmas kihívás az NB I/B, de mi inkább ajándékként tekintünk arra, hogy tizenöt-tizenhat évesen teher nélkül játszhatnak a fiataljaink NB I-et és nemzetközi kupát megjárt játékosok ellen, azt gondolom, ebben a helyzetben csak fejlődni lehet. Az ifik mezőnyében a többiekhez képest szintén rutintalanabb a keretünk, ott is keményen meg kell küzdenünk minden meccsen. Annak ellenére, hogy az első helyen állunk, próbáljuk nem helyezésben mérni a teljesítményünket; a legfontosabb, hogy minél többen odaérjenek a lányok közül a felnőttcsapat szintjére.

A mostani idényben az ifjúsági együttesből többen is bemutatkozhattak a „nagyoknál”, a jobbszélső Papp Dorka pedig mára a keret stabil tagja lett.

– Dorka fiatal kora ellenére nagyon szépen megállja a helyét, és most már azt mondhatom, inkább a felnőttcsapat játékosa, mint a miénk. Legutóbb Imre Szofi kapott lehetőséget, annak is nagyon örültem, pláne, hogy védéssel debütált az NB I-ben. Bármennyire is kihívást jelent az együttesünknek, minden bemutatkozó játékosunknak, azt kívánom, ragadja meg a lehetőséget, és ne is kerüljön vissza hozzánk!

Női NB II

A felnőttek között szerepel akadémiánk zömében 2007-es születésű játékosokkal felálló lány serdülőcsapata is, a roppant fiatal együttes jelenleg a Déli csoport 11. helyén áll két győzelemmel, két döntetlennel és kilenc vereséggel. Az eddigi szereplésről edzőnket, Szarka Évát kérdeztük.

– Speciális idény a mostani, nem volt még ilyen, hogy elsőéves serdülőkkel (2007-es születésűekkel) játszunk a felnőtt NB II-ben. Nekik még rutint kell szerezniük, fel kell nőniük a feladathoz fizikailag és fejben is. Most belecsöppentünk ebbe, nehéz a feladat, mert négy játékosunk felment az NB I/B-s csapatba, közben sok vesztes meccsünk volt, amit sokszor kudarcként élnek meg a lányok, esetleg elbizonytalanodnak. Természetesen nagyon jó fejlődési lehetőség ez a bajnokság, a serdülőliga mellett remek kihívást jelent, de azért még nagyon fiatalnak számítunk itt.

A csapat természetesen a serdülőbajnokságban is érdekelt, amelyben a Keleti csoport harmadik helyén áll, a hétvégén pedig két rangadó vár rá, a Váccal és a Szegeddel is találkozik, éppen azzal a két alakulattal, amelytől az ősszel vereséget szenvedett.

Férfi NB II

Remekül helyt áll eddig az NB II Északi csoportjában fiú ifjúsági gárdánk, amely kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a harmadik helyet foglalja el, az ifjúsági bajnokság Keleti csoportjában. Az együttes trénerét, Kiss Györgyöt kérdeztük az eddig látottakról.

– Elégedett vagyok azzal, ahol tartunk, mert az ősszel nagyon rosszul kezdtük az ifjúsági bajnokságot és az NB II-t is. Az NB II-ben a legfontosabb, hogy a fiatalok a felnőttek között játszanak, és szokják azt a szintet. Az ifik mezőnyében az ősz végétől kezdve tizenkét meccset nyertünk zsinórban, ez a sorozat a hétvégén Gyöngyösön szakadt meg, ahol több hiányzónk is volt.

Edzőnk kitért arra is, hogy csapatából voltak olyan játékosok (Bredák Dominik, Hajós Ádám, Juhász Ádám), akik az NB I-ben és az Európa-ligában is szerepelhettek a felnőttekkel.

– Nagyon örömteli, hogy a fiúk odakerültek, Juhász Ádám kapta a legtöbb lehetőséget, és úgy gondolom, szépen helyt állt. A Veszprém ellen bemutatkozott Bredák Dominikről ez szintén elmondható, ráadásul ő még nagyon fiatal, csak serdülőkorú.

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin