2022. augusztus 1.
Aranyszavak az EYOF-győztes fradistáktól
Titokban mindenki bízott az aranyéremben a magyar serdülő lány válogatottban.

A Besztercebányán rendezett Ifjúsági Olimpiai Fesztivált veretlenül nyerte meg a magyar csapat, amelyről nem túlzás azt állítani, hogy az FTC Kézilabda Akadémia játékosaira épült, hiszen hét fradista szerepelt a keretben. Őket kértük most egy-egy értékelésre az EYOF-aranyérem után.

Horváth Fanni (irányító, hat mérkőzésen 34 gól az EYOF-on):
„Hatalmas élmény volt az EYOF-on részt venni, a torna előtt még nem volt lehetőségünk készülni az ellenfeleinkre, hiszen még nem ismertük őket. Ezzel együtt igyekeztünk minden egyes edzésen, hogy minél jobb játékot alakítsunk ki, amivel minden erőnket beleadva nyerni tudunk, felférhetünk a dobogóra, vagy akár az aranyat is megszerezhetjük. Szerencsére ez sikerült is. Igyekeztem kihozni magamból a maximumot, de mindig van hova fejlődni, hogy még kevesebb hibával játsszak. Amikor együtt voltunk fent a pályán a fradistákkal, akkor hatékonyabban tudtunk együtt játszani, ez mindenképp könnyebbséget jelentett.”

Török Fanni (balszélső, 15 gól):
„Fantasztikus élmény és tapasztalatszerzés volt az egész EYOF. Amit külön kiemelnék, az az elődöntő volt, amely csak a hosszabbításban dőlt el. Úgy indultunk neki a versenynek, hogy nagyon szeretnénk jól szerepelni, és legalább egy dobogós helyezést elérni, de szerintem titkon mindenki bízott benne, hogy akár elsők is lehetünk. A saját teljesítményemmel szinte sosem vagyok elégedett, de amit tudtam, szerintem kihoztam magamból. Nagyon örültem neki, hogy a ferencvárosi csapattársaimmal közösen vehetünk részt ebben a csodálatos élményben. Nyilván velük eleinte jobban össze voltunk szokva, de a felkészülés folyamán már az egész csapat teljesen jól összerázódott.”

Papp Dorka (jobbszélső, 14 gól):
"Személy szerint abszolút azt gondoltam, hogy reális esélyünk van a végső győzelemre, de az éremben biztos voltam. A norvég csapatot tartottam a legerősebbnek, ezért ezt a meccset vártam a legjobban, az ő legyőzésük nagy löketet adott a döntőre. Úgy érzem, az egész verseny alatt kihoztam magamból a legtöbbet. Nyilván, amikor együtt voltunk a pályán a fradistákkal, akkor azért az könnyebb volt egy picivel, mivel érezzük egymás mozgását, de a többiekkel is jól össze tudtam játszani, mert kiváló csapatunk van.”

Szabó Laura (9 gól):
„Nagyon sokat készültünk erre a tornára, nagyon örülök, hogy aranyéremmel jöttünk haza, mert bíztam benne, hogy érmesek leszünk. A saját teljesítményemmel soha nem vagyok megelégedve, de próbáltam minden perc játéklehetőséggel százszázalékosan élni, hogy segítsem a válogatottat. Örültem, hogy ilyen sokan voltunk a Fradiból, de az egész csapat nagyon jól összeállt a tornára, így nem volt lényeg, ki melyik klubból jött, mert mindig küzdöttünk egymásért.”

Menczer Lili (beálló, 4 gól):
„Maga a verseny egy elképesztő jó élmény volt, felejthetetlen ez a kilenc nap, amit Zólyomban töltöttünk. Nagyon sokat készültünk az EYOF-ra, mind testileg, mind lelkileg, így nem volt kérdés, hogy az arany a kitűzött célunk. Szerintem a meccseken és az edzéseken is nehezebb a megszokott formát hozni, ami otthoni környezetben már alapvetőnek számít, de többnyire meg vagyok elégedve a teljesítményemmel, amivel segíteni tudtam a csapatot, persze nem volt tökéletes, voltak hibáim, de magammal sosem vagyok teljesen elégedett. Az, hogy heten csapattársak voltunk, inkább a felkészülés elején jelentett könnyebbséget. Az idő elteltével mindenkit megismertünk, látszott a csapaton az összhang és a győzni akarás, ami extra motivációt adott mindenkinek.”

Szalai Petra (jobbátlövő, 1 gól):
„Nagy megtiszteltetés volt már részt venni is ezen az eseményen, a hangulat is nagyon különleges volt és a csapat is nagyon összehangolódott az elmúlt heteknek köszönhetően. Ennek következménye az, hogy ilyen sikeres hetet tudunk magunk mögött, hogy a csapat együtt, és mindenki önállóan is hozzátette a saját egyéniségét a győzelemhez. A saját teljesítményemből kihoztam, amit a játékidőm engedett, úgy gondolom, mindig van hova fejlődni. Az EYOF-on szerzett tapasztalat is megerősített abban, hogy érdemes keményen dolgozni, és feltüzelt a szezon elejére.”

Mészáros Virág (kapus):
„Bíztam abban, hogy érmesek leszünk, az aranyérem azonban óriási öröm a számomra. Én is a norvég csapatot tartottam a legerősebbnek, ezért nagyon boldog voltam, amikor az elődöntőben sikerült megvernünk őket. Nekem külön öröm, hogy azon a mérkőzésen nyújtottam az egyik legjobb teljesítményemet, és hozzá tudtam így tenni a győzelemhez. A csapat legnagyobb erősségének azt tartom, hogy többször is fel tudtunk állni hátrányból, és a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.”

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin