2022. október 17.
Bravúrgyőzelmet arattunk a női NB I/B-ben!
Második győzelmét szerezte meg U19-es csapatunk a női NB I/B-ben, amely az eddig veretlen Algyőt múlta felül.

Mint azt korábban megírtuk, remekül sikerült U19-es lánycsapatunk bemutatkozása az NB I/B-ben: a nyitófordulóban idegenben a Tempo KSE alakulatát győzték le Illés Márton tanítványai, majd egy héttel később a két korábbi BL-győztessel felálló Szent István SE ellen is komoly ellenállást tanúsítottak, mindössze két góllal volt jobb a rutinos rivális a Népligetben.

Akkor vezetőedzőnk elmondta, nem mában, nem is holnapban, hanem hosszútávon gondolkoznak, de ez persze nem zárja ki, hogy jöjjenek még újabb bravúrok. Vasárnap ráadásul a bajnokság egyik élcsapatát, az Algyőt leptük meg, amely az előző évadban negyedik lett, a mostaniban pedig eddig négy győzelemmel és egy döntetlennel veretlenül állt a tabella élmezőnyében.

A találkozó eleje szorosan alakult, a félidő hajrájában léptek el három góllal a lányok, és ezt az előnyt szinte végig megtartották. Nem sokkal a vége előtt mégis kiegyenlítettek a vendégek, de az utolsó támadást a mieink vezethették: tizenkét másodperc volt még hátra, amikor Illés Márton időt kért, az akciót pedig Papp Dorka váltotta gólra. A legeredményesebb játékosunk Kármán Luca volt hét találattal.

Csapatunk a bravúros győzelemnek köszönhetően négy ponttal a tizenegyedik helyen áll a tabellán a nagyon sűrű NB I/B-s mezőnyben.

Miközben U19-es csapatunk dicséretesen teljesít, az akadémiáról már kikerült játékosaink is remekelnek az NB I-ben. Az MTK Budapestben kölcsönben szereplő Simon Petra eddig mind a négy mérkőzésén eredményes volt a kék-fehérek színeiben, a hétvégén az Alba Fehérvár ellen 30-29-re elvesztett találkozón ötöt lőtt (összesen pedig tizennégynél tart).

A Vácon szintén kölcsönben szereplő Ballai ikrek az első négy fordulóban szinte lemásolták egymás teljesítményét, Anna és Bori is tizenkét találatig jutott eddig; ők a hétvégén a Győrrel találkoztak (17-28).

Bánfai Virág először lépett pályára az élvonalban a Budaörs színeiben, és eléggé emlékezetesre sikerült a bemutatkozása: négyszer talált be, miközben csapata óriási bravúrt végrehajtva hazai pályán legyőzte a tavalyi bronzérmes DVSC Schaefflert (25-23).

Nyert szombaton a Nemzeti Kézilabda Akadémia is a szintén újonc Békéscsaba ellen (26-21), a bogláriaknál mindkét ferencvárosi nevelésű játékos – Ferenczy Diána és Gém Léna – két gólt szerzett.

 

NŐI KÉZILABDA NB I/B
6. forduló

Ferencvárosi TC U19 – Levendula Hotel Algyő 30-29 (15-12)
Gólszerzők: Kármán 7, Majoros 6, Szabó A. 5, Tóth A. 4, Balázs 3, Papp D. 2, Szabó L. 2, Szabó B. 1, ill. Simon A. 7, Zsikó 5, Németh 4, Vass 3, Balogh B. 2, Miklós 2, Szepesi 2, Szécsi 2, Szabó F. 1, Valaczkai-Rózsa 1

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin