2022. október 17.
Bravúrgyőzelmet arattunk a női NB I/B-ben!
Második győzelmét szerezte meg U19-es csapatunk a női NB I/B-ben, amely az eddig veretlen Algyőt múlta felül.

Mint azt korábban megírtuk, remekül sikerült U19-es lánycsapatunk bemutatkozása az NB I/B-ben: a nyitófordulóban idegenben a Tempo KSE alakulatát győzték le Illés Márton tanítványai, majd egy héttel később a két korábbi BL-győztessel felálló Szent István SE ellen is komoly ellenállást tanúsítottak, mindössze két góllal volt jobb a rutinos rivális a Népligetben.

Akkor vezetőedzőnk elmondta, nem mában, nem is holnapban, hanem hosszútávon gondolkoznak, de ez persze nem zárja ki, hogy jöjjenek még újabb bravúrok. Vasárnap ráadásul a bajnokság egyik élcsapatát, az Algyőt leptük meg, amely az előző évadban negyedik lett, a mostaniban pedig eddig négy győzelemmel és egy döntetlennel veretlenül állt a tabella élmezőnyében.

A találkozó eleje szorosan alakult, a félidő hajrájában léptek el három góllal a lányok, és ezt az előnyt szinte végig megtartották. Nem sokkal a vége előtt mégis kiegyenlítettek a vendégek, de az utolsó támadást a mieink vezethették: tizenkét másodperc volt még hátra, amikor Illés Márton időt kért, az akciót pedig Papp Dorka váltotta gólra. A legeredményesebb játékosunk Kármán Luca volt hét találattal.

Csapatunk a bravúros győzelemnek köszönhetően négy ponttal a tizenegyedik helyen áll a tabellán a nagyon sűrű NB I/B-s mezőnyben.

Miközben U19-es csapatunk dicséretesen teljesít, az akadémiáról már kikerült játékosaink is remekelnek az NB I-ben. Az MTK Budapestben kölcsönben szereplő Simon Petra eddig mind a négy mérkőzésén eredményes volt a kék-fehérek színeiben, a hétvégén az Alba Fehérvár ellen 30-29-re elvesztett találkozón ötöt lőtt (összesen pedig tizennégynél tart).

A Vácon szintén kölcsönben szereplő Ballai ikrek az első négy fordulóban szinte lemásolták egymás teljesítményét, Anna és Bori is tizenkét találatig jutott eddig; ők a hétvégén a Győrrel találkoztak (17-28).

Bánfai Virág először lépett pályára az élvonalban a Budaörs színeiben, és eléggé emlékezetesre sikerült a bemutatkozása: négyszer talált be, miközben csapata óriási bravúrt végrehajtva hazai pályán legyőzte a tavalyi bronzérmes DVSC Schaefflert (25-23).

Nyert szombaton a Nemzeti Kézilabda Akadémia is a szintén újonc Békéscsaba ellen (26-21), a bogláriaknál mindkét ferencvárosi nevelésű játékos – Ferenczy Diána és Gém Léna – két gólt szerzett.

 

NŐI KÉZILABDA NB I/B
6. forduló

Ferencvárosi TC U19 – Levendula Hotel Algyő 30-29 (15-12)
Gólszerzők: Kármán 7, Majoros 6, Szabó A. 5, Tóth A. 4, Balázs 3, Papp D. 2, Szabó L. 2, Szabó B. 1, ill. Simon A. 7, Zsikó 5, Németh 4, Vass 3, Balogh B. 2, Miklós 2, Szepesi 2, Szécsi 2, Szabó F. 1, Valaczkai-Rózsa 1

Cikkajánló

Döntetlent játszottunk a közvetlen riválissal

A sok hiányzó miatt három élvonalban szereplő fiatal játékosunkkal állt fel U19-es együttesünk az NB I/B-ben.

Nagybányán nyertek felkészülési tornát az U15-ös fiúk

A román bajnokot és az ezüstérmest is magabiztosan győzte le U15-ös fiú kézilabdacsapatunk a kétnapos tornán.

Négy tornát is nyertek már a szezonban az U12-es fiúk

Nagyszerű szezont fut U12-es fiú kézilabdacsapatunk, a négy tornagyőzelemről edzőnket, Mátrai Nórát kérdeztük.

Harmadikok lettünk a lányok akadémiai tornáján

Az Elek Gyula Aréna adott otthont a lány akadémiai tornasorozat II. fordulójának, amelyen harmadikok lettünk.

Kettős ORV-siker akadémistáink részvételével

Decemberben a fiú és lány korosztályos válogatott is győzött a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén.

Csapatunk nyerte az U8-as Albert-kupát

A hétvégén a Népligetben tartott tornáról az Albert Alapítvány ügyvezetőjét, Albert Magdolnát kérdeztük.

A hétvégén U8-as fiútornát rendezünk

Vasárnap a Népligeti Faház ad otthont az U8-as korosztály Albert Flórián szivacskézilabda-tornájának.

Ilyen volt az akadémiai kiválasztó!

Különleges válogató helyszíne volt az Elek Gyula Aréna – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin