2022. április 22.
"Egyetlen célunk volt: megnyerni a kupát!"
Grandpierre Judit vezetőedző szerint életreszóló élménnyel gazdagodtak lányai.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, fantasztikusan szerepeltek a Ferencváros utánpótlás csapatai a prágai nemzetközi tornán, ahol a fiúknál a 68 csapatos mezőnyben U15-ös fiú gárdánk ezüstérmes lett, míg U14-es együttesünk a negyedik helyen végzett. U14-es lányaink ennél is kiválóbb eredményt értek el, hiszen megnyerték a tornát a 49 csapatos, egy évvel idősebbeket felvonultató mezőnyben. Grandpierre Judit vezetőedzőt kértük értékelésre.

„A csoportkör inkább a kupára való ráhangolódás volt a csapatnak, a könnyű mérkőzéseken mindenki pályára lépett és jó hangulatban, szép gólokkal, csoportelsőként mehettünk a középdöntőbe, ahol már komolyabb ellenfelek érkeztek. Két nap alatt öt nemzet klubcsapatával is játszhattunk (belga, szlovák, román, német, cseh), ami igazán színessé tette a kupát számunkra” – kezdte Grandpierre Judit.

A negyeddöntőben küzdelmes mérkőzésen, végül öt góllal nyertünk, így az elődöntőbe jutottunk, ahol - látva ellenfelünk testi adottságait - új, még soha nem gyakorolt védekezést, emberfogást alkalmaztunk. Sokáig fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel, de az utolsó 10 percben sikerült ellépni, és végül kilencgólos győzelemmel, megérdemelten jutottunk a döntőbe.

Vezetőedzőnk szerint a döntőnek megadták a módját a szervezők. „Tűzcsóvák között, név szerint szólították a lányokat, meghallgattuk a magyar Himnuszt, minden olyan volt, mint amit már annyiszor átéltünk a pálya szélén nézőként, csak most annyi volt a különbség, hogy ezúttal ők voltak a főszereplők. A mérkőzés elején ez érezhető is volt, a tornán először kétgólos hátrányba kerültünk, sokat hibáztunk, de a félidőre egygólos előnnyel mentünk. A második félidőre jobban koncentrálva mentünk vissza, és feljavult helyzetkihasználásunk, kapusunk ziccervédései erőt adtak, 20-17-re nyertünk az egy évvel idősebb korosztályban.”

Grandpierre Judit azt mondta, a Prágában eltöltött öt nap alatt életre szóló élményekkel gazdagodtak. „Hogy mi volt a győzelem titka? Igazi csapattá váltak, buzdították, segítették egymást a lányok, és hatalmas szívvel leküzdöttek minden akadályt. Egyetlen céllal mentünk ki, hogy megnyerjük a kupát, és végig ez lebegett a szemük előtt. És hogy a lányok mit éreztek, mit adott nekik ez a torna? Küzdelmet, boldogságot, önbizalmat, tapasztalatot, és az egész egy olyan élmény volt számukra, amit soha nem fognak elfelejteni.”

A csapat névsora: Koczkás Viktória, Nagy Dorka, Bíró Krisztina Brigitta, Olajos Anna, Kurucz Nikolett, Kozma Liza, Tóth Lara, Szőri Zsófia Dóra, Bajnok Szófia, Morócza Mira Málna, Kenéz Kata, Égi Panka, Kassa Fruzsina, Göllner Sára Csinszka, Kocsis Emma Rozália, Mózes Fanni, Wassel Viktória.

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin