2020. december 23.
Együttműködés az FTC és a Dabas között
Az FTC Kézilabda Akadémia hosszú távú együttműködést kötött a Dabasi Kézilabda Klubbal.

Az akadémiai rendszer elindulásával az FTC Kézilabda Akadémia és a Dabasi Kézilabda Klub Városi Sportegyesület képviselői folyamatos egyeztetések keretében lerakták egy olyan együttműködés alapjait, amely a két szervezet szinergiái alapján az utánpótlás-nevelést koordinálja. A közös munka kezdetén látszott, hogy szinte minden fő pontban, amely az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos, egyetért a két egyesület, így hamar megszületett egy olyan, mindkét fél számára előnyös megállapodás, amely az MKSZ alapelveit is tartalmazó formát öntött.

Az együttműködés fő célja, hogy a szervezetekben lévő sportolóknak közösen biztosítják az igényeiknek, tudásszintjüknek és tehetségüknek megfelelő képzési és versenyzési lehetőségeket. A megegyezés értelmében a két klub együttműködik a kiválasztásban, összehangolja a szakmai munkát és közös továbbképzéseket tart.

Kökény Beatrix, az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója: „A dabasi kézilabda Pest megye egyik legerősebb fellegvára, ahol régóta sok tehetséges fiú kézilabdázik, és egy-két éve egyre több tehetséges lányt is fel lehet fedezni a klubnál. Szeretnénk egy jó együttműködést és kapcsolatot kialakítani a dabasi kézilabda szakosztállyal, amelynek keretein belül a tehetséges gyerekek, akik akadémiai képzést szeretnének kapni, lakóhelyükhöz közel találják meg ezt a lehetőséget.”

Prohászka Csaba, a Dabasi Kézilabda Klub elnöke: „A Közép-magyarországi régió meghatározó kézilabda klubjaként sikerült egy olyan megállapodást kötni, amelyben szereplőnek, szülőnek, gyermeknek, egyesületnek bővülnek a lehetőségei, mind a sport, mind a tanulás terén. A rendszer lehetőséget biztosít mindenki számára, aki élsportolóvá szeretne válni. De annak is, aki „csak” szereti a kézilabdát. Egyesületünk színe a piros és a fehér. A Ferencvárosé a zöld és a fehér.  És véletlenek nincsenek, a magyar zászló színei a piros, a fehér és a zöld. Hajrá, Dabas, hajrá, Fradi!”

Mihály Attila, az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója: „Az Akadémia számára fontos, hogy olyan alternatívát kínáljon az ifjú kézilabdázóknak, amely komplex sportszakmai képzést nyújt, párhuzamosan az iskolai tanulmányokkal. Ez az együttműködés lehetőséget ad az ambiciózus dabasi gyerekek fejlődésére, az FTC Kézilabda Akadémia pedig egy kiváló nevelőegyesület munkáját segítheti a hatékony és sikeres közös jövő érdekében.”

Szilágyi István, a Dabas Kézilabda klub szakmai vezetője, a Ferencváros korábbi világválogatott játékosa: "Nagyon örülök annak, hogy nevelőegyesületem akadémiájával tudunk kialakítani egy ilyen hosszú távú együttműködést. A Ferencváros legendásan híres az utánpótlás-nevelésről, véleményem szerint új együttműködésünknek köszönhetően egy kölcsönösen gyümölcsöző kapcsolatot tudunk kialakítani, amely mind a két klub, mind a magyar kézilabda számára előnyös lesz.”

Cikkajánló

Fantasztikus félévet zárt az FTC elit akadémiája

Albert Flórián unokája is részese a ferencvárosi kézilabda utánpótlás eddigi sikereinek - VIDEÓ!

Fontos, hogy jó embereket is neveljünk

Az FTC Kézilabda Akadémia a karácsonyi ünnepek alatt 360 ezer forintot gyűjtött jótékony célokra.

A Fradi nyerte az akadémiák csatáját

Serdülő és ifjúsági lány csapatunk is megőrizte hibátlan mérlegét a legnagyobb rivális Debrecen ellen.

Számos tehetséggel bővül akadémiánk

A lányoknál és a fiúknál is több fiatal tehetség fennakadt a rostán az FTC Kézilabda Akadémia kiválasztóján.

Legyünk igényesek a saját teljesítményünkre!

Simics Judit, ifjúsági lány csapatunk vezetőedzője mesélt az elmúlt időszak nehézségeiről.

Szenzációsan menetelnek fiú csapataink

Serdülő és ifjúsági fiú csapatunk is felőrölte a Debrecent a bajnokság keddi fordulójában.

Örökbefogadás az állatok világnapján

Az FTC Kézilabda Akadémia növendékei az állatok világnapja alkalmából örökbe fogadott egy kutyát – VIDEÓ!

Hasznos tartalmakkal bővült akadémiai oldalunk

Megújult a Fradi.hu FTC Kézilabda Akadémia aloldala.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most