2021. november 5.
Elállt a gyerekek lélegzete a látványtól
Meglátogatták a Fradi-múzeumot és az Albert Kiállítást a Ferencváros kézilabdázó palántái.

Négy utánpótláscsapatunk is vezetett túrán vett részt a Groupama Arénában, edzőiket kérdeztük, hogy mi tetszett a legjobban a gyerekeknek, és ők miért tartották fontosnak, hogy megismertessék a fiatal sportolókkal a Ferencváros hagyományait.

Mátrai Nóra, az U10-U11-es fiú csapat edzője: „Fontosnak tartom, hogy már kisgyermekkorban kialakuljon a sport iránti szeretet, a klubhűség fogalma, és ehhez nem is lehetett volna jobb programot találni, mint hogy megismerjék klubunk múltját, jelenét a gyerekek, hiszen a jövőt ők fogják képviselni. Láthatják, hogy hová lehet eljutni azon az úton, amire ők is készülnek. Emellett betekintést nyerhettünk olyan helységekbe, ahová kizárólag a játékosok, illetve a stábtagok léphetnek be. Mindenkinek csak ajánlani tudom a túrát és a kiállítást!”

Szénási István, az U12-U13-as fiú csapat edzője: „Nagyon élvezték a gyerekek, a kiállításokon különösen az interaktív bemutatók/játékok kötötték le a figyelmüket, amikkel játékosan tudtak meg információkat az egyesületről és Albert Flóriánról. A Groupama Aréna játékoskijárójából kisétálni mindenki számára hatalmas élmény volt, elállt a gyerekek lélegzete a látványtól.”

Grandpierre Judit, az U14-es lány csapat edzője: „Mikor elmondtam a lányoknak, hogy megyünk, nagyon nagy volt az öröm. A Groupama Arénának olyan részeit néztük meg, ahova csak sportolók, újságírók mehetnek be, napozhattunk a sky box-ban és a kispadon, valamint interjút adhattunk a sajtó számára fenntartott helyen. Megtudtuk, hogy miért az FTC-MTK az örökrangadó, de a kiállításon az is kiderült, hogy a Fradinak mennyi neve volt a múltban, és az is, hogy a klub nem mindig volt zöld-fehér. Köszönjük a lehetőséget, nagyon hasznos volt ez a túra a gyerekek számára!”

Schill-Bene Lilla, az U11-12-es lány csapat edzője: „A gyerekeimnek leginkább a stadion kispadja és a vendégöltözőben a sok dézsa tetszett a legjobban. A két kiállítást megnézve egyébként még jobban tudatosult bennem, hogy nincs még egy, ekkora hagyományokkal rendelkező klub Magyarországon, és ezt nekünk is kötelességünk továbbadni a nálunk sportoló gyerekeknek. Tudniuk kell, hogy mit jelent a három E betű, hogy ki volt Albert Flórián vagy Springer Ferenc, de az olyan jelmondat is, mint a Küzdeni mindig, feladni soha az egész életre egy jó tanács, nem csak a sportpályára.”

Cikkajánló

Mindenkin átgázolva bajnokok a Fradi extra tehetségei

Magyar bajnok lett az FTC Kézilabda Akadémia U15-ös fiú csapata.

"Egyetlen célunk volt: megnyerni a kupát!"

Grandpierre Judit vezetőedző szerint életreszóló élménnyel gazdagodtak lányai.

Magyar bajnokunk nem győz betelni büszkeségével

„Most is elkéredzkedtem az edzésről, hogy itt tudjak lennie és lássam őt” – VIDEÓ!

Fontos esemény házigazdái voltunk

A Ferencváros adhatott otthont a kézilabda akadémiák sportszakmai napjának - VIDEÓ!

Két válogatottban hat fradista kézis

A két akadémiai korosztályban hat játékos képviseli a Ferencvárost a fiúknál a válogatottakban.

Kilenc fradista a kéziválogatottakban!

Három válogatottban kilenc játékosunk képviseli az FTC Kézilabda Akadémiát.

Ellazultak, majd bejutottak a felsőházba akadémistáink

Az FTC Kézilabda Akadémia női ifjúsági csapata bravúros hajrával bejutott az NB I/B felsőházába.

Vajon kiszabadultak a bajnokesélyes Fradi játékosai?

Három csapat, három helyszín és rengeteg megoldás. Fiatal női kéziseinkre ezúttal speciális próba várt - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most