2021. november 5.
Elállt a gyerekek lélegzete a látványtól
Meglátogatták a Fradi-múzeumot és az Albert Kiállítást a Ferencváros kézilabdázó palántái.

Négy utánpótláscsapatunk is vezetett túrán vett részt a Groupama Arénában, edzőiket kérdeztük, hogy mi tetszett a legjobban a gyerekeknek, és ők miért tartották fontosnak, hogy megismertessék a fiatal sportolókkal a Ferencváros hagyományait.

Mátrai Nóra, az U10-U11-es fiú csapat edzője: „Fontosnak tartom, hogy már kisgyermekkorban kialakuljon a sport iránti szeretet, a klubhűség fogalma, és ehhez nem is lehetett volna jobb programot találni, mint hogy megismerjék klubunk múltját, jelenét a gyerekek, hiszen a jövőt ők fogják képviselni. Láthatják, hogy hová lehet eljutni azon az úton, amire ők is készülnek. Emellett betekintést nyerhettünk olyan helységekbe, ahová kizárólag a játékosok, illetve a stábtagok léphetnek be. Mindenkinek csak ajánlani tudom a túrát és a kiállítást!”

Szénási István, az U12-U13-as fiú csapat edzője: „Nagyon élvezték a gyerekek, a kiállításokon különösen az interaktív bemutatók/játékok kötötték le a figyelmüket, amikkel játékosan tudtak meg információkat az egyesületről és Albert Flóriánról. A Groupama Aréna játékoskijárójából kisétálni mindenki számára hatalmas élmény volt, elállt a gyerekek lélegzete a látványtól.”

Grandpierre Judit, az U14-es lány csapat edzője: „Mikor elmondtam a lányoknak, hogy megyünk, nagyon nagy volt az öröm. A Groupama Arénának olyan részeit néztük meg, ahova csak sportolók, újságírók mehetnek be, napozhattunk a sky box-ban és a kispadon, valamint interjút adhattunk a sajtó számára fenntartott helyen. Megtudtuk, hogy miért az FTC-MTK az örökrangadó, de a kiállításon az is kiderült, hogy a Fradinak mennyi neve volt a múltban, és az is, hogy a klub nem mindig volt zöld-fehér. Köszönjük a lehetőséget, nagyon hasznos volt ez a túra a gyerekek számára!”

Schill-Bene Lilla, az U11-12-es lány csapat edzője: „A gyerekeimnek leginkább a stadion kispadja és a vendégöltözőben a sok dézsa tetszett a legjobban. A két kiállítást megnézve egyébként még jobban tudatosult bennem, hogy nincs még egy, ekkora hagyományokkal rendelkező klub Magyarországon, és ezt nekünk is kötelességünk továbbadni a nálunk sportoló gyerekeknek. Tudniuk kell, hogy mit jelent a három E betű, hogy ki volt Albert Flórián vagy Springer Ferenc, de az olyan jelmondat is, mint a Küzdeni mindig, feladni soha az egész életre egy jó tanács, nem csak a sportpályára.”

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin