2023. május 22.
„Minden gólért, helyzetért meg kellett harcolnunk”
Az egyik elsődleges célját, a bennmaradást elérte női U19-es kézilabdacsapatunk az NB I/B-ben.

Talán az eddigi legerősebb NB I/B-s női kézilabda-bajnokságban szerepelt akadémiánk U19-es együttese, hiszen a korábbi Keleti és Nyugati csoportot összevonták, a tizenhat csapatos mezőny (a Pénzügyőr szezon közben visszalépett a küzdelmektől) ezáltal rendkívül sűrű lett.

Az Illés Márton vezette társaságnak öt győzelem, hét döntetlen, valamint tizenhat vereség a mérlege az évadban, vasárnap a már biztosan bajnok Vasas ellen zárta a szezont, és szépen hely állt, csupán kétgólos vereséget szenvedett (25-27). Az egész idényben mutatott teljesítményről vezetőedzőnk beszélt.

– Nehéz volt, minden héten nagyot küzdöttünk. Nemcsak minden pontért, hanem minden gólért és helyzetért meg kellett harcolnunk, de közben éppen emiatt nagyon hasznos is volt ez a szezon. Fontos volt, hogy a lányok azt is sikerként éljék meg, ha esetleg nem szerzünk pontot, de meccsről meccsre javulunk a játékban. Annyiban szerencsénk volt, hogy két-három vesztes mérkőzés után rendre végrehajtottunk egy-egy bravúrt, emellett pedig a saját korosztályukban, az ifibajnokságban láthatták, mekkorát léptek előre.

A lányok a tizenharmadik helyen zárták a bajnokságot, ami azt jelenti, hogy a következő évadban is az NB I/B-ben szerepelhet U19-es együttesünk. De van, ami még ennél is fontosabb.

– A bennmaradás volt az egyik elsődleges célunk, ilyen fiatal csapattól ez nem is volt feltétlenül elvárható, ezért óriási eredménynek tartjuk. Talán ennél is fontosabb, hogy a felnőttcsapatba nemcsak felkerültek játékosaink, hanem meg is állták a helyüket, volt, aki ott is ragadt. Ráadásul többen szóba kerültek már a következő idény keretével kapcsolatban is.

Viszont nincs vége még a mostani szezonnak sem, hiszen az ifjúsági bajnokságban szinte ugyanezzel a kerettel szereplő alakulatunk már biztos résztvevője az évad végi (június 2-3.) négyes döntőnek.

– Biztos, hogy hatalmas motivációval érkezünk majd arra az eseményre is, főleg a bennmaradás kiharcolása után. Innentől kezdve minden meccs ajándék, de természetesen sportolók vagyunk, és azért megyünk, hogy megnyerjük a Final Fourt. Azt szeretném, hogy a lányok élvezzék ki minden pillanatát, sokan nagyon régóta játszanak itt, és vannak olyanok, akiknek ezek lesznek az utolsó meccsei a csapatban. Szeretnénk kihozni a négyes döntőből is a maximumot, s ezzel megkoronázni ezt a szép szezont.

Cikkajánló

Döntőben az ifi lányok, bronzmeccs vár a serdülőkre

Pénteken tartották az elődöntőket az utánpótlás négyes döntőkön – egy győzelem és két vereség a mérlegünk.

Három csapatunk is küzdhet a négyes döntőkben

Péntektől jön a hazai utánpótlás kézilabdaszezon csúcspontja – három ferencvárosi csapat részvételével.

Mindkét U15-ös csapatunk megnyerte a bajnokságot!

Az U15-ös korosztályban a maximumot kihozták akadémiánk csapatai, a két győztes vezetőedzőt kérdeztük.

Sikeres volt a turai családi nap

Szombaton akadémiánk és a Turai Torna Club szervezésében tartottunk bemutatót a helyi fiataloknak.

Kézilabdás családi napot tartunk Turán

A következő tanévtől az FTC Kézilabda Akadémia szakmai felügyelete mellett indul kézilabda oktatás Turán.

Dániában és Spanyolországban készültek a válogatottak

Mindhárom lány korosztályos kézilabda-válogatott FTC-játékosokkal a soraiban játszott felkészülési meccseket.

„A cél, hogy a felnőtt csapatnak neveljünk”

Akadémiánk U18-as és az U16-os fiúcsapata is az élmezőnyben foglal helyet. Edzőnket, Kende Pétert kérdeztük.

A „nagyok” között is helyt állnak csapataink

A tavaszi hajrára fordulnak a felnőttbajnokságok, az NB I/B-s, illetve NB II-es együtteseink edzőit kérdeztük.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin