2023. május 22.
„Minden gólért, helyzetért meg kellett harcolnunk”
Az egyik elsődleges célját, a bennmaradást elérte női U19-es kézilabdacsapatunk az NB I/B-ben.

Talán az eddigi legerősebb NB I/B-s női kézilabda-bajnokságban szerepelt akadémiánk U19-es együttese, hiszen a korábbi Keleti és Nyugati csoportot összevonták, a tizenhat csapatos mezőny (a Pénzügyőr szezon közben visszalépett a küzdelmektől) ezáltal rendkívül sűrű lett.

Az Illés Márton vezette társaságnak öt győzelem, hét döntetlen, valamint tizenhat vereség a mérlege az évadban, vasárnap a már biztosan bajnok Vasas ellen zárta a szezont, és szépen hely állt, csupán kétgólos vereséget szenvedett (25-27). Az egész idényben mutatott teljesítményről vezetőedzőnk beszélt.

– Nehéz volt, minden héten nagyot küzdöttünk. Nemcsak minden pontért, hanem minden gólért és helyzetért meg kellett harcolnunk, de közben éppen emiatt nagyon hasznos is volt ez a szezon. Fontos volt, hogy a lányok azt is sikerként éljék meg, ha esetleg nem szerzünk pontot, de meccsről meccsre javulunk a játékban. Annyiban szerencsénk volt, hogy két-három vesztes mérkőzés után rendre végrehajtottunk egy-egy bravúrt, emellett pedig a saját korosztályukban, az ifibajnokságban láthatták, mekkorát léptek előre.

A lányok a tizenharmadik helyen zárták a bajnokságot, ami azt jelenti, hogy a következő évadban is az NB I/B-ben szerepelhet U19-es együttesünk. De van, ami még ennél is fontosabb.

– A bennmaradás volt az egyik elsődleges célunk, ilyen fiatal csapattól ez nem is volt feltétlenül elvárható, ezért óriási eredménynek tartjuk. Talán ennél is fontosabb, hogy a felnőttcsapatba nemcsak felkerültek játékosaink, hanem meg is állták a helyüket, volt, aki ott is ragadt. Ráadásul többen szóba kerültek már a következő idény keretével kapcsolatban is.

Viszont nincs vége még a mostani szezonnak sem, hiszen az ifjúsági bajnokságban szinte ugyanezzel a kerettel szereplő alakulatunk már biztos résztvevője az évad végi (június 2-3.) négyes döntőnek.

– Biztos, hogy hatalmas motivációval érkezünk majd arra az eseményre is, főleg a bennmaradás kiharcolása után. Innentől kezdve minden meccs ajándék, de természetesen sportolók vagyunk, és azért megyünk, hogy megnyerjük a Final Fourt. Azt szeretném, hogy a lányok élvezzék ki minden pillanatát, sokan nagyon régóta játszanak itt, és vannak olyanok, akiknek ezek lesznek az utolsó meccsei a csapatban. Szeretnénk kihozni a négyes döntőből is a maximumot, s ezzel megkoronázni ezt a szép szezont.

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin