2022. május 27.
Mindkét csapatunk döntős a Final Fourban!
Serdülő és ifjúsági lány csapatunk is bejutott a finálébe a szigetszentmiklósi Final Fourban!

Lány Final Four, serdülő, elődöntő:
FTC Kézilabda Akadémia-Érd 29-28 (14-14)
gólszerzőink: Papp 6, Szalai 5, Török 5, Horváth 4, Menczer 3, Szabó B. 2, Szabó L. 2, Szeibert 2

Serdülőink kezdték a napot, délelőtt 11 órakor léptek pályára az Érd elleni elődöntőben. Abszolút látszódott, hogy nem igazán játszottak a lányok még ilyen nyomás alatt, mindkét oldalon hibát hibára halmoztak a játékosok. Aztán kezdett megnyugodni mind a két csapat, ugyanolyan ütemben, így az első perctől kezdve fej-fej mellett haladtak. Ennek megfelelően a szünetben is 14-14-es döntetlent mutatott az eredményjelző.

A második félidőben már több szép támadást is bemutattunk, kezdtek ellazulni a lányok, így tíz perccel a vége előtt – először a mérkőzésen - három góllal is vezettünk. A vége azért izgalmasra sikerült, de mivel az utolsó öt percben egyetlen gól sem esett, így sikerült egyet megtartani a háromgólos előnyünkből, így bejutottunk a döntőbe.

„A világjárvány miatt az elmúlt években nem volt igazán fontos tétmeccsük a lányoknak, a serdülő korosztályban pedig a csoportunkban kiemelkedtünk az idén is – kezdte Szarka Éva vezetőedző, utalva arra, hogy hibátlan mérlegel jutottak be a négyes döntőbe. – Sokuknak ez volt az első olyan mérkőzésük, ahol komoly nyomás alatt kellett teljesíteniük, és ez az elején meg is látszódott. Utána azonban kezdtek felszabadulni, és bár a megszokottnál így is többet hibáztunk, de a szívük a helyén volt, és ezért nagyon büszke vagyok rájuk. Azt mondtam nekik is a mérkőzés után, hogy a kötelezőn túl vagyunk, a szombati döntőben már felszabadultam játszhatunk.”

Final Four, ifjúsági, elődöntő:
FTC Kézilabda Akadémia-Szombathely 33-26 (13-14)
gólszerzőink: Simon 9, Horváth 7, Kármán 6, Ballai 5, Majoros 2, Farkas, Baróti, Gém

Ifjúsági csapatunk visszakapott az elődöntőre két játékost a felnőtt csapattól, Simon Petra és Ballai Anna délelőtt még egy pörgős edzésen vett részt a Magyar Kupa négyes döntőre készülő együttesnél az Elek Gyula Arénában, majd siettek Szigetszentmiklósra, hogy segítsék az ifiket. A felnőtteknél is egyre többet bizonyító Simon Petrában még benne volt a lendület, hiszen az ő négy góljával 4-1-re elmentünk, ezt követően azonban a szombathelyiek csináltak egy 4-0-t, és máris náluk volt az előny. Innentől fej-fej mellett haladt a két csapat, a szünetben eggyel a szombathelyiek vezettek. (13-14)

A második játékrészre azonban úgy jöttünk ki, hogy egy komoly erődemonstrációt tartottunk: 7-2-vel, majd 10-3-mal kezdtük a félidőt, és pillanatok alatt hat gól lett a két csapat között. Kármán Luca lövéseivel szemben nem volt ellenszer, és a délelőtti serdülő mérkőzésen is az egyik legjobbnak számító Horváth Fanni betöréseivel szemben sem, de Ballai Anna is hozzátette a maga fontos góljait, és Imre Szofi is a legjobbkor mutatott be bravúrokat, így nem férhetett kétség, hogy melyik csapat jut a döntőbe. De felesleges is lenne bárkit kiemelni - mind a serdülőknél, mind az ifiknél igazi csapatmunkával sikerült nyerni, és bejutni a döntőbe.

„A lányoknak is azt mondtam, hogy meg kell érezniük a Final Four légkörét, mert ilyennel a az év közben nem találkoznak, ez nagyon speciális – kezdte ifjúsági csapatunk vezetőedzője, Simics Judit. – A második félidőre feljavult a védekezésünk, volt mögötte egy kiváló kapusteljesítmény, és mellette sokan hozzá tudtak tenni a játékhoz. Ha valakit ki kellene emelnem, akkor az Horváth Fanni lenne, aki a saját korosztálya, tehát a serdülő elődöntő után az ifiknél is igazi húzóember volt. Nagyon örülök a győzelemnek, büszke vagyok a lányokra. Több ilyen mérkőzésre lenne szükség a szezon közben is.”

A másik ágon mindkét korosztályban NEKA-Debrecen elődöntőket rendeztek, a serdülőknél 33-24-re a NEKA, az ifiknél 22-22 után büntetőkkel a Debrecen nyert.

Az FTC-NEKA serdülő döntő 15.00-kor, az FTC-Debrecen ifi finálé pedig 17.00-kor kezdődik szombaton.

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin