2020. augusztus 29.
Négyből háromszor legyőztük a NEKA-t
A házigazda ellen vívott négy meccsből hármat megnyert az FTC Kézilabda Akadémia a NEKA-kupán szombaton.

Pedig nem indult jól a rangos utánpótlás torna második napja, hiszen mindenki egy komoly rangadóként várta a NEKA-FTC fiú ifi mérkőzést. Igaz, a házigazda felnőtt csapata volt az ellenfél, tele a mi tizenéveseinknél idősebb játékossal, de azt gondolhattuk, hogy Ónodi-Jánoskúti Máté, Imre Bence, Prainer Viktor és Kiss Bence csapathoz való szombati csatlakozásával jelentősen megerősödünk, és felvehetjük a kesztyűt a NEKA-val.

A mérkőzést azonban egészen kivételes védekezéssel és hatékony támadójátékkal nagyon gyorsan eldöntötte a házigazda, amely a szünetben már 12 góllal (!), 21-9-re vezetett, végül pedig 41-27-re nyert. Kiss György együttese így a NEKA és a Pick-Szeged mögött bronzérmet szerzett a tornán, de azt mindenképp meg kell említeni, hogy a többiekénél fiatalabb csapattal indultunk a viadalon.

A nap még tartogatott három NEKA-Fradi párharcot, mindhármat a lányoknál. Először indult a serdülők mérkőzésével, amely viszont már azt a rangadót hozta, amire számítottunk. Szarka Éva lányai a NEKA 1 ellen kiváló első félidei hajrával a szünetben 14-13-ra vezettek. A második játékrészben nagyon nagyot kellett küzdeniük a lányoknak, hiszen négyszer is emberhátrányban játszottak a NEKA egy kiállításával szemben, de végül Buzsáki Bodza (8 gól), Zentai Dorottya (6 gól) és Simon Petra (5) vezérletével egy góllal, 26-25-re nyertek, így megőrizték hibátlan mérlegüket.

Ugyanez a párosítás következett, csak az ifista lányok mezőnyében. A mieink azonban nem engedték, hogy szoros legyen a mérkőzés, és még úgy is nagyon magabiztosan nyertek, hogy Baróti Bettina pénteki sérülése miatt nem léphetett pályára és Ballai Borbála is összeszedett egy sérülést az első félidőben. Villámrajtot véve 4-0-ra elhúztunk, és innentől végig a kezünkben tartottuk a meccset. Igaz, a második félidő derekén egy gólra feljött a NEKA (11-12), de Ludvig Krisztina és Gém Léna két-két találatával ismét elmentünk. (11-16) Végül tíz góllal, 27-17-e nyertünk. A legeredményesebb játékosunk Zsembery Viktória (5 gól) és Bánfai Virág (4 gól) volt.

A napot a negyedik NEKA-Fradi párharc zárta, itt serdülő lány csapatunk ugyanolyan magabiztos játékkal verte a NEKA 2-t, mint ifistáink. Az első félidő végén Kármán Luca félpályáról eleresztett lövése meglepte a kapust, ezzel a góllal lett 16-11 a szünet, a végén pedig kilenccel, 32-23-ra nyertünk.

Serdülő és ifjúsági lány csapatunk is százszázalékos, a vasárnapi zárónapon pedig újabb rangadók várnak rájuk - már a tornagyőzelemért!

A vasárnapi program:
10.00 FTC Kézilabda Akadémia-Győri AUDI ETO - ifi lány
11.30 FTC Kézilabda Akadémia-Győri AUDI ETO - serdülő lány
13.00 NEKA 2-FTC Kézilabda Akadémia - ifi lány

Cikkajánló

Lehengerlő hetet zártak fiataljaink

A nyolc mérkőzésből hetet megnyertek az FTC Kézilabda Akadémia csapatai a múlt héten.

Legyél te is a Fradi kézilabdázója!

Az FTC Kézilabda Akadémia kiválasztót tart 2007/2008-as születésű lány és fiú kézilabdázóknak.

11 bajnokiból 9 győzelem

Újabb eredményes hetet zártak az FTC Kézilabda Akadémia csapatai.

Magabiztos győzelmek a bajnoki rajton

Az FTC Kézilabda Akadémia serdülő és ifjúsági csapatai is simán nyertek a bajnokság első fordulójában.

Ezüstérmes a Pádár-csapat az Albert-kupán

Egy-két évvel idősebbekkel játszva is megállta a helyét az FTC Akadémia U15-ös lány csapata.

A Győrt megverve tornagyőztes a Ferencváros!

Az FTC Kézilabda Akadémia nyerte a NEKA-kupát a lány serdülő kategóriában Balatonbogláron.

Három győzelemmel kezdtük a NEKA-kupát

Kiválóan kezdték a balatonboglári NEKA-kupát az FTC Kézilabda Akadémia csapatai.

Tornagyőztes U14-es fiú csapatunk

A PLER-t, az Élest és a Pick-Szegedet megelőzve nyert tornát U14-es fiú kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most