2022. június 12.
Minden csapatunk érmet nyert a Final Fourban!
Az FTC Kézilabda Akadémia fiú csapatai is egyaránt éremmel zárták a Final Four hétvégét.

Férfi ifjúsági bronzmérkőzés:
NEKA- FTC Kézilabda Akadémia 23-27 (14-10)
gólszerzőink: Turák 4, Vári 4, Török Ádám 4, Török Ákos 4, Parzer 3, Siklós-Szondi 3, Pető 2, Váczi, Kranjec, Jenei

Egy bronzmérkőzés általában két csalódott csapat csatáját hozza, ez az ifjúsági bajnokság harmadik helyéért zajló küzdelemben sem indult másképp. Az első félidőben a NEKA tűnt kevésbé csalódottnak, bár ehhez jelentősen hozzájárult az is, hogy nálunk Szabados Márton és Török Ádám bokasérüléssel vállalta a játékot, míg Tóth Szabolcsnak – akárcsak a szombati elődöntőben – komoly derékfájdalmai voltak, irányítónk megpróbált játszani, de gyorsan kiderült, hogy nem tudja folytatni. Az első játékrészben végig a NEKA vezetett, öt gól is volt a két csapat között (12-7), a szünetben pedig négy volt a hátrányunk. (14-10)

A második félidőt azonban nagyon motiváltan kezdtük, Misinszki László védéseinek, valamint Parzer Norbi és Török Ádám góljainak köszönhetően gyorsan egyenlítettünk. (15-15) Szó szerint több sebből vérző csapatunk hatalmasat küzdött, és látszódott, hogy jobban akarja ezt a bronzérmet, mint az ellenfél. Sokan hozzátettek a mérkőzéshez (négy négygólos és két háromgólos játékosunk is volt), így egyértelműen csapatként kerekedtünk a NEKA fölé, és végül magabiztos, négygólos győzelmet arattunk. A lefújást követően a döntőre készülő serdülő fiú csapat berohant a pályára, és együtt ünnepelt az ifistákkal.

Serdülő fiú döntő:
NEKA-FTC Kézilabda Akadémia 32-28 (16-13)
gólszerzőink: Juhász 6, Tóth Levente I. 4, Nyeső 4, Tóth Levente II. 3, Pető 3, Gál 3, Szegner 2, Funk, Győri, Nagy-Jávori

A serdülő döntőnek abszolút nem mi voltunk az esélyesei, hiszen - bár a kiírás megengedi, de – nálunk egyetlen 2004-es születésű játékos sem volt, hiszen egész évben a 2005-ös, 2006-os fiatalok küzdöttek a serdülő bajnokságban, és a döntőre sem szerettünk volna idősebbeket nevezni. Ezzel szemben a NEKA több olyan játékossal állt fel, akik szombaton még az ifi elődöntőben szerepeltek, összesen nyolc játékos volt 2004-es születésű az ellenfélnél, többen közülük már ifjúsági válogatottak.

A méret- és a gyorsaságbeli különbség az elején még kevésbé jött ki a pályán, a 24. percig, 12-12-ig remekül tartottuk magunkat, főleg az első félidőben hat gólig jutó Juhász Ádám vezérletével. A szünetre azonban háromra nőtt a NEKA előnye. (16-13)

A második játékrész elején megsérült, és már nem tudott visszajönni legjobbunk, Juhász, és a tudáskülönbség is kijött a két csapat között, felőröltek bennünket a balatonbogláriak. A végén még Kende Péter vezetőedző megpróbálkozott 7 a 6 elleni játékkal is, de a NEKA megérdemelten nyert négy góllal. Ezzel együtt ez egy fantasztikus szezon volt serdülő csapatunktól, amely egy évvel fiatalabb játékosokkal felállva a második legjobb magyar együttes lett a serdülő bajnokságban.

Az FTC Kézilabda Akadémia lett az egyetlen csapat, amely a fiúknál és a lányoknál is mind a két korosztályban érmet nyert a Final Fourban (1 arany-, 2 ezüst-, 1 bronzérem).

Cikkajánló

Az aranyért és a bronzért küzdhetünk a NEKA-val

Serdülő fiú csapatunk bejutott a döntőbe, ifistáink pedig bronzmeccset játszanak a Final Fourban.

Bajnok és ezüstérmes ifi és serdülő csapatunk!

Szenzációsan szerepeltek serdülő és ifjúsági lányaink a szigetszentmiklósi Final Fourban.

Mindkét csapatunk döntős a Final Fourban!

Serdülő és ifjúsági lány csapatunk is bejutott a finálébe a szigetszentmiklósi Final Fourban!

Simics Judit távozik a Ferencvárostól

Távozik az FTC Kézilabda Akadémia női ifjúsági csapatának vezetőedzője, Simics Judit.

Mindenkin átgázolva bajnokok a Fradi extra tehetségei

Magyar bajnok lett az FTC Kézilabda Akadémia U15-ös fiú csapata.

"Egyetlen célunk volt: megnyerni a kupát!"

Grandpierre Judit vezetőedző szerint életreszóló élménnyel gazdagodtak lányai.

Magyar bajnokunk nem győz betelni büszkeségével

„Most is elkéredzkedtem az edzésről, hogy itt tudjak lennie és lássam őt” – VIDEÓ!

Fontos esemény házigazdái voltunk

A Ferencváros adhatott otthont a kézilabda akadémiák sportszakmai napjának - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most