2021. február 15.
Újabb eredményes hetet zártak akadémistáink
Tanulságos mérkőzéseket játszottak az FTC Kézilabda Akadémia csapatai a múlt héten is.

A hetet U15-ös fiú csapatunk nyitotta, amely a serdülő III-as bajnokságban lépett pályára Dunaharasztin, ahol a tízgólos Fürjes Gergely és a nyolc gólig jutó Vermes Olivér vezérletével 39-8-ra nyert, ezzel továbbra is kiválóan szerepel, és a negyedik helyen áll az idősebbek között.

A hét rangadójára pénteken Kecskeméten került sor, ahol a felnőtt férfi NB I/B első két helyezettje csapott össze. A rangadó azonban csak papíron volt az, hiszen a Ferencváros ifjúsági együttese meglehetősen tartalékosan lépett pályára a feljutásért küzdő Kecskemét ellen, nem utazott el a csapattal az NB I-es együttessel készülő Ónodi-Jánoskúti Máté és a Budakalászon kölcsönjátékosként szereplő Kiss Bence sem, távollétükben pedig 36-29-re kikaptak fiataljaink a sok rutinos, korábbi NB I-es játékost felvonultató ellenféltől. Kiss György gárdája több lejátszott meccsel a háta mögött továbbra is vezeti a tabellát.

Női ifjúsági csapatunk ugyancsak az NB I/B-ben javított, és egy gólgazdag mérkőzésen 42-25-re legyőzte a vendég Dunakeszit, így tapad az élmezőnyre a negyedik helyen. Szintén pénteken U16-os fiú együttesünk tovább folytatta parádés szereplését: 37-23-ra legyőzte a felsőházi rájátszásban a vendég Veresegyház gárdáját, ezzel őrzi hibátlan mérlegét.

Szombaton két mérkőzést játszottak csapataink, mind a kettő remek tapasztalatszerzés volt fiatal lányainknak: U15-öseink a serdülő II-ben 28-22-re kikaptak otthon a Csepeltől, serdülőink pedig az Elek Gyula Arénában a felnőttek között az NB II-ben a kilencgólos Kobák Dorina vezérletével 31-31-es döntetlent játszottak a még veretlen, jóval rutinosabb Esztergomi Vitézek ellen. Ezen a napon ünnepelte 53. születésnapját korábbi legendás játékosunk, a serdülő csapat vezetőedzője, Szarka Éva.

Vasárnap serdülő és ifi fiú csapatunk egyaránt az Egert fogadta, Kende Péter együttese novemberben kikapott idegenben, így volt miért visszavágni a hevesieknek. Sikerült is, hiszen egy végig kiélezett mérkőzésen 22-20-ra nyerni tudtunk, a mieink egyik legjobbja az öt gólig jutó Siklós-Szondi Bence volt. Serdülőink a második helyen állnak a tabellán.

Ifistáinknak is sikerült a nem várt, dabasi vereséget kijavítani: végig vezetve, 36-21-re nyertünk az Eger ellen, legeredményesebb játékosunk a hétgólos Ludmán Marcell volt. A mieink 12 győzelemmel és egy vereséggel vezetik az ifi tabellát.

Kövess bennünket Instagramon is:

Cikkajánló

Ezüstéremmel tért haza U20-as fiúcsapatunk Nagybányáról

Keményen küzdve a második helyig jutott U20-as fiú kézilabdacsapatunk a nagybányai felkészülési tornán.

Az első 15 meccsén veretlen maradt ifjúsági csapatunk

Kézilabda-akadémiánk U20-as fiúcsapata pazarul kezdte a szezont, erről kérdeztük Kiss György vezetőedzőt.

„Megérezték, milyen a felnőttek között kézilabdázni”

Öt akadémistánk is debütált az Európa-kupában, erről kérdeztük akadémiánk sportigazgatóját, Kökény Beatrixot.

Az idén is lesz közös akadémiai kiválasztó

Újra közös kiválasztót rendeznek az államilag támogatott kézilabda-akadémiák, részletek a cikkben.

A bravúros start után megjött az étvágy

Három forduló után hibátlanok U19-es női kéziseink az NB I/B-ben; a vezetőedzőt, Illés Mártont kérdeztük.

Vereséggel kezdett a válogatott az U17-es Eb-n

A remek első félidő után a másodikban nem bírtak a franciákkal a mieink, így kikaptak az Eb-nyitányon.

Három akadémistánkkal startol a montenegrói U17-es Eb

A szerdán kezdődő U17-es Eb-n Balogh Veronika, Himer Laura és Szeibert Anna is ott lesz a magyar csapatban.

Egy ezüstéremmel zártuk az utánpótlás négyes döntőket

Mindhárom szombati helyosztón vereséget szenvedtek akadémiánk csapatai az utánpótlás FINAL4-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin