2021. december 4.
11 Klujber-gól, győzelem a csehek ellen és továbbjutás
Jobbátlövőnk kimagasló teljesítménnyel segítette a magyar válogatottat a második győzelme megszerzésében.

A Fradi-irányító, Itana Grbics hat gólja ellenére se tudott pontot szerezni Montenegró Szlovénia ellen (18-28) az első fordulóban. Az Emily Bölkkel és Alicia Stolléval felálló Németország azonban bebiztosította továbbjutását, miután 36-22-re felülmúlta Szlovákiát. Ezen a meccsen Bölk egy gólt lőtt, Stolle nem talált kapuba.

Sok hibával kézilabdázott, de végül győzelemmel (35-29) és két ponttal zárt a magyar női kézilabda-válogatott a szlovákok elleni világbajnoki nyitómeccsen, ezzel pedig, túl azon, hogy máris közel került a továbbjutáshoz, a lámpaláz okozta terheket is ledobhatta magáról.

Fontos volt, hogy a védekezésén javítson együttesünk, és a Csehország elleni, második fordulóbeli összecsapás elején úgy tűnt, sikerült is jelentősen előrelépni. Tizenkét perc alatt csak négy gólt kaptunk, igaz, ehhez az is kellett, hogy ebben a periódusban a csehek folyamatosan a kapu fölé ejtették a labdát ziccerekből. Jól látszott, hogy megbeszélt lövés volt ez a részükről, de szerencsére sokszor belehibáztak, ezért nem is csodálhattuk, hogy ellenfelünk szövetségi kapitánya nagyon dühösen magyarázott a 8-4-es vezetésünknél megejtett időkérésénél.

Ezt követően elhagyták az ejtéseket, ezzel együtt kevesebbet is rontottak, és előbb a különbség növekedését állították meg, majd szűkíteni is tudtak a hátrányukon. A mieinknél támadásban Klujber Katrin és Vámos Petra vitte a prímet, előbbi öt, utóbbi négy gólt szerzett harminc perc alatt, ráadásul ezek közül jó néhányat egyéni villanások, nem pedig kidolgozott helyzetek előztek meg. A védekezésünk azonban szűk negyed óra után sajnos a szlovák első félideit idézte – ellenfelünk játszi könnyedséggel szerzett előnyt a támadásainál, majd rendre ziccerből lőhetett kapura. Egyetlen góllal kaptunk csak kevesebbet harminc perc alatt, mint csütörtökön, de legalább így is előnnyel mehettünk a szünetre az öltözőbe (17-15).

A fordulás utáni percek ritmusával nem lehettünk elégedettek, nem sokkal később ugyanakkor végre a védelmünk is életjelet adott. Egészen pontosan Márton Gréta használta ki „bokáig érő” karjait, rövid időn belül három labdát is elhalászott, majd Klujber is megfejelte ezt még eggyel, és mert elöl se lassítottunk, négy, öt, majd hat góllal is elléptünk. Innen pedig nem volt már több fordulat a meccsben, ügyesen tartottuk a különbséget még úgy is, hogy az amúgy zseniálisan teljesítő, tizenegy gólig jutó Klujber a hajrában már pihenhetett. A csehek az utolsó percben végül háromra visszazárkóztak, de ennél többre nem volt idejük. Vagyis ezúttal is a második félidőben kézilabdázott jobban a válogatott, ismét győzött és biztossá vált a továbbjutása. A csoportelsőség a németek elleni hétfői rangadón dől el.

25. NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (SPANYOLORSZÁG, DECEMBER 1–19.)
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT (Llíria)
Magyarország–Csehország 32–29 (17–15)
Llíra, 500 néző. V.: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák)
MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 2, Háfra N. 3, Planéta, Bordás 3, Vámos P. 3, Márton G. 3. Csere: Bíró B. (kapus), Klujber 11 (3), Kácsor 4, Szabó Laura, Tóth Eszter 2, Kovács Anett, Fodor Cs., Albek 1. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.
CSEHORSZÁG: Kudlacková – Zachová 4 (3), Hurychová 2, Kordovská 3, Holanová 2, Jerábková 10, Malá 4. Csere: Rezacová (kapus), Mikulasková, Knedlíková 2, Kovárová 2, Strisková, Andrásková, Cholevová. Szövetségi kapitány: Jan Basny.
Az eredmény alakulása: 8. p.: 3–3. 12. p.: 8–4. 17. p.: 10–7. 25. p.: 12–12. 38. p.:21–17. 43. p.: 24–18. 48. p.: 27–20. 55. p.: 30–23. 58. p.: 32–26.
Kiállítások: 14, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin