2021. december 4.
11 Klujber-gól, győzelem a csehek ellen és továbbjutás
Jobbátlövőnk kimagasló teljesítménnyel segítette a magyar válogatottat a második győzelme megszerzésében.

A Fradi-irányító, Itana Grbics hat gólja ellenére se tudott pontot szerezni Montenegró Szlovénia ellen (18-28) az első fordulóban. Az Emily Bölkkel és Alicia Stolléval felálló Németország azonban bebiztosította továbbjutását, miután 36-22-re felülmúlta Szlovákiát. Ezen a meccsen Bölk egy gólt lőtt, Stolle nem talált kapuba.

Sok hibával kézilabdázott, de végül győzelemmel (35-29) és két ponttal zárt a magyar női kézilabda-válogatott a szlovákok elleni világbajnoki nyitómeccsen, ezzel pedig, túl azon, hogy máris közel került a továbbjutáshoz, a lámpaláz okozta terheket is ledobhatta magáról.

Fontos volt, hogy a védekezésén javítson együttesünk, és a Csehország elleni, második fordulóbeli összecsapás elején úgy tűnt, sikerült is jelentősen előrelépni. Tizenkét perc alatt csak négy gólt kaptunk, igaz, ehhez az is kellett, hogy ebben a periódusban a csehek folyamatosan a kapu fölé ejtették a labdát ziccerekből. Jól látszott, hogy megbeszélt lövés volt ez a részükről, de szerencsére sokszor belehibáztak, ezért nem is csodálhattuk, hogy ellenfelünk szövetségi kapitánya nagyon dühösen magyarázott a 8-4-es vezetésünknél megejtett időkérésénél.

Ezt követően elhagyták az ejtéseket, ezzel együtt kevesebbet is rontottak, és előbb a különbség növekedését állították meg, majd szűkíteni is tudtak a hátrányukon. A mieinknél támadásban Klujber Katrin és Vámos Petra vitte a prímet, előbbi öt, utóbbi négy gólt szerzett harminc perc alatt, ráadásul ezek közül jó néhányat egyéni villanások, nem pedig kidolgozott helyzetek előztek meg. A védekezésünk azonban szűk negyed óra után sajnos a szlovák első félideit idézte – ellenfelünk játszi könnyedséggel szerzett előnyt a támadásainál, majd rendre ziccerből lőhetett kapura. Egyetlen góllal kaptunk csak kevesebbet harminc perc alatt, mint csütörtökön, de legalább így is előnnyel mehettünk a szünetre az öltözőbe (17-15).

A fordulás utáni percek ritmusával nem lehettünk elégedettek, nem sokkal később ugyanakkor végre a védelmünk is életjelet adott. Egészen pontosan Márton Gréta használta ki „bokáig érő” karjait, rövid időn belül három labdát is elhalászott, majd Klujber is megfejelte ezt még eggyel, és mert elöl se lassítottunk, négy, öt, majd hat góllal is elléptünk. Innen pedig nem volt már több fordulat a meccsben, ügyesen tartottuk a különbséget még úgy is, hogy az amúgy zseniálisan teljesítő, tizenegy gólig jutó Klujber a hajrában már pihenhetett. A csehek az utolsó percben végül háromra visszazárkóztak, de ennél többre nem volt idejük. Vagyis ezúttal is a második félidőben kézilabdázott jobban a válogatott, ismét győzött és biztossá vált a továbbjutása. A csoportelsőség a németek elleni hétfői rangadón dől el.

25. NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (SPANYOLORSZÁG, DECEMBER 1–19.)
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT (Llíria)
Magyarország–Csehország 32–29 (17–15)
Llíra, 500 néző. V.: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák)
MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 2, Háfra N. 3, Planéta, Bordás 3, Vámos P. 3, Márton G. 3. Csere: Bíró B. (kapus), Klujber 11 (3), Kácsor 4, Szabó Laura, Tóth Eszter 2, Kovács Anett, Fodor Cs., Albek 1. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.
CSEHORSZÁG: Kudlacková – Zachová 4 (3), Hurychová 2, Kordovská 3, Holanová 2, Jerábková 10, Malá 4. Csere: Rezacová (kapus), Mikulasková, Knedlíková 2, Kovárová 2, Strisková, Andrásková, Cholevová. Szövetségi kapitány: Jan Basny.
Az eredmény alakulása: 8. p.: 3–3. 12. p.: 8–4. 17. p.: 10–7. 25. p.: 12–12. 38. p.:21–17. 43. p.: 24–18. 48. p.: 27–20. 55. p.: 30–23. 58. p.: 32–26.
Kiállítások: 14, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3

Cikkajánló

A harmadik kalapból várhatjuk a pénteki BL-sorsolást

A 2022/2023-as Bajnokok Ligája-idény első fordulóját a szeptember 10-11-i hétvégén rendezik.

A horvátokat is kipipáltuk, jöhetnek a dánok

Közepes teljesítményt nyújtva is magabiztosan nyert a női junior kézilabda-válogatott a világbajnokságon.

Svájc sem jelentett gondot a junior válogatottunknak

Az sérüléshullámtól is sújtott svájci válogatott küzdött, ahogy bírt, de nem tudta megnehezíteni a dolgunkat.

A Bajnokok Ligájában szerepelhet női kézilabdacsapatunk

Az Európai Kézilabda-szövetség döntött a 2022/2023-as idény Bajnokok Ligája-mezőnyéről.

Harmadszor sem volt kérdés, fölényes győzelem

A magyar női junior kézilabda-válogatott 14 góllal győzte le Lengyelországot.

"Bemutatót" tartott USA ellen a junior válogatottunk

Nincs egy súlycsoportban a két válogatott, és ez ki is jött a két csapat találkozóján.

Márton Grétával beszélgethettek a jövő reménységei

Az MKSZ Komplex Tehetség Programjában résztvevő gyerekek klubunk magyar bajnok sztárját kérdezhették.

Fölényes magyar győzelem az U20-as vb nyitányán

Egyiptom ellen az első percekben még akadozott a játék, de később kijött a két csapat közötti különbség.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most