2019. november 24.
3 piros lap, 3 kihagyott hetes és 3 gólos vereség
Női kézilabda ificsapatunk őrült meccsen szorongatta meg a bajnoki címre is esélyes Pénzügyőrt.

Újabb pikáns mérkőzés előtt állt az NB I/B-ben szereplő női kézilabda ificsapatunk, amely ezúttal a Pénzügyőr ellen lépett pályára. A Pénzügyőr és az FTC kézilabda szakosztálya 2017 óta áll együttműködésben, az előző szezonban Kovács Attila, a mostaniban pedig Őze Beáta irányítja a csapatot, amelyben számos korábbi ferencvárosi játékos is található. És amely kifejezetten jól szerepel, az Eszterházy mögött a tabella második helyén áll, vagyis ezúttal sem a sérülések miatt amúgy is nehéz helyzetben lévő fiataljaink számítottak esélyesnek. Ez ugyanakkor kevésbé foglalkoztatta őket…

„Jól ismerjük a Pénzügyőrt, jó néhány régi Fradi-játékos található a keretében, ráadásul az előző évben többször együtt is edzettünk, szóval ezek alapján tudtuk, hogy ők az esélyesek, de abban is bíztunk, hogy hátha tudunk meglepetést okozni” – mondta Simics Judit vezetőedző.

A meccsen bátran kezdett ificsapatunk, s bár Háfra Luca a második perc elején rögtön hetest hibázott, az első nyolc gólunkból ötöt vállalt magára – vezérletével a tizenharmadik percig egy-kétgólos előnyben játszottunk. 5-7-es állás után azonban zsinórban ötször volt eredményes a Pénzügyőr, vagyis ehhez képest a szünetre döntetlen állásnál pozitív benyomásokkal mehettek a lányaink. A nyolcadik percben egyébként már az első piros lap is villant, a Pénzügyőr korábbi ferencvárosi játékosa, Pástoreková Edina szállt ki elsőként. A negyvenkettedik, majd a negyvenhatodik percben is előkerült a piros, előbb Berta Bianka, utóbb Tímár Petra érdemelte ki, vagyis a hazaiak három kézilabdázójukat is elveszítették. A harmincötödik és az ötvenedik perc között egyébként szokatlanul zaklatott volt a játék, a két kizárás mellett is megítéltek még négy kettő perces kiállítást. Ebben a légkörben, noha folyamatosan közel álltunk hozzá, nem tudtunk egyenlíteni, mínusz három-négy gólról rendre csak mínusz kettőig értünk. Végül 28-25-re kikaptak fiataljaink, de így is elismerést érdemelnek, hiszen komoly csatára késztették a bajnokság egyik legjobb csapatát.

„Bár kikaptunk, nem vagyok elégedetlen, nagy szó, hogy a Pénzügyőr jó ötven percig nem lehetett nyugodt… - folytatta a vezetőedzőnk. – A kiállítások és a kizárások biztosan megzavarták őket, folyamatosan estek ki az embereik. Az tény, hogy kemény faultok voltak, amikre a pirosokat kapták, a játékvezetők pedig így ítélték meg. Nekünk a legnagyobb nehézséget a két kapusuk okozta, ha a befejezéseknél pontosabbak vagyunk, ha nem hibázunk el három hetest, akkor pontot szerezhettünk volna. A lányok utolsó leheletükig dolgoztak, nagy akarással és odaadással kézilabdáztak, úgyhogy büszke lehetek rájuk. Ez is egy lépcsőfok volt a fejlődésünkben, ezek a megtett lépcsőfokok pedig magukkal hozzák, hogy egyre többet várunk el magunktól – most épp azt mondom, hogy idén még a Kecskemét ellen jó volna két pontot szerezni.”

NŐI KÉZILABDA NB I/B
9. forduló

Pénzügyőr SE - FTC U19 28-25 (13-13)
A Ferencváros gólszerzői: Háfra Luca 9 (2), Ballai Borbála 8 (5), Ferenczy Diána 3, Zsembery Viktória 2, Baróti Bettina 1, Ballai Anna 1, Kenéz Fanni 1.

Cikkajánló

Az izomláz is jólesett

Márton Gréta attól tartott, hogy olyan lesz az újrakezdés, mintha most fogna a kezében először labdát.

Végre együtt – edzésbe álltak női kézilabdázóink

A kézilabda mellett a csapattársak is hiányoztak a lányoknak, akik újra elkezdték az edzéseket.

Három fradista jelölt a BL-álomcsapatba - szavazás!

Háfra Noémi megvédheti a címét • A jobb oldali posztokra csak az FTC ad játékost Magyarországról!

Múltidéző: extázis Győrben, bajnok a Ferencváros!

A csapat teljesítményét látva minden szakember elismerte: megérdemelten lett bajnok a Fradi 2015-ben!

Szucsánszki: „A végére tényleg ott lett a családom”

A Fradi TV adásában a Zöld és fehér magazin készítésének kulisszái mögé tekinthetünk be.

Sokat jelent nekik a Fradi

Van, aki még óvodás korában kezdi el a sportágat, de néhány hónap alatt mindenki belerázódik az edzésekbe.

A meseszerű tizenhat gól egy videón

Talán minden ifjú sportoló azzal álmodik, hogy egyszer majd az utolsó pillanatban dönt el egy bajnoki döntőt.

Múltidéző: világklasszis produkció és előny a döntőben

Öt éve ezen a napon a Győri ETO ellen bajnoki finálé első felvonásán hihetetlen meccset nyertünk meg.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most