2019. június 25.
A 2018/2019-es szezon legszebb jelenetei – 4. rész!
Háfra Noémi egy naptári éven belül került be a junior világbajnokság és a felnőtt Eb álomcsapatába!

Július 11-én veszi kezdetét női kézilabdacsapatunk 2019/2020-as idényre való felkészülése, de addig még épp jut idő felidézni a mögöttünk hagyott szezon azon mozzanatait, amelyek beleégtek az emlékezetekbe. Az előttünk álló időszakban hónapról hónapra összeállítjuk a legfontosabb, legemlékezetesebb pillanatokat, a legnézettebb videókat és a legkedveltebb fényképeket.

Sorozatunk első részében a junior válogatott világbajnoki címéről esett legtöbb szó, a másodikban a felejthetetlen, utolsó másodperces, Vipers elleni győzelmünkről, a harmadikban a szerződés-hosszabbítások jelenthették a legjobb emlékeket, most pedig decemberrel folytatjuk a visszapillantó sorozatunkat.

Némileg formabontóan, hiszen ebben a hónapban nem lépett pályára tétmérkőzésen a Ferencváros, játékosaink jelentős része azonban így is terhelés alatt állt az Európa-bajnokság miatt. A magyar válogatott keretében hat ferencvárosi kézilabdázó kapott helyet, Klivinyi Kinga ugyanakkor sérülés miatt sajnos lemaradt a világversenyről.

Az első első magyar győzelemre a második fordulóig kellett várni, de ettől lendületet kaptunk és a harmadik fordulóban Spanyolországot is kiütöttük. A Fradi kézilabdázói abszolút kulcsszerepet játszottak, Bíró Blanka a teljes mezőnyt tekintve a legjobbak között volt, Háfra Noémi és Kovacsics Anikó megbízhatóan termelte a gólokat, Schatzl Nadine pedig elvétve hibázott csak helyzetet. Bár az életükért küzdő norvégoktól ezt követően simán kikaptunk, utána két fantasztikus mérkőzés következett.

Előbb Németország jött, s bár az elején megleptük ellenfelünket és biztosan vezettünk, a végére elfogyott a lendületünk és a németek kerültek előnybe. Lukács Viktória parádéja (hét lövésből hét gólt szerzett a szélsőnk!), na meg Háfra Noémi nyolc másodperccel a vége előtt eleresztett bombája viszont így is meghozta a győzelmet!

Vagy magyar kommentárral:

 

A románok ellen folytattuk a szereplést, méghozzá hasonlóan ahhoz, ahogyan abbahagytuk. Őrült meccsen, öt gólos hátrányból felállva, majd öt gólos vezetést majdnem leadva győztünk végül 31-29-re. A lányok öltözői tánccal ünnepelték a sikert!

Az Európa-bajnokság álomcsapatába beválasztották Háfra Noémit, ezzel egy adott naptári évben került be a junior világbajnokság és a felnőtt Eb legjobbjai közé!

Az Európa-bajnokság közben került bejelentésre, hogy a magyar kézilabda egyik legnagyobb tehetségének tartott Klujber Katrin a Ferencvárosban folytatja pályafutását januártól – már ekkor is sokan örültek a hírnek, néhány hónappal később azonban még a kritikusok is elismerően bólintottak: óriási nyert Ketivel a Fradi.

December közepén került bemutatásra a Fardi TV-ben az a videó, amely a románok elleni győzelmünk idején készült: ezen a meccsen Szucsánszki Zita és Elek Gábor szakértőként volt az MTVA vendége, a Fradi Média kamerái pedig a háttérben forogtak.

Még mindig nem ért véget a december, karácsony közeledtével megható edzésen vettek részt játékosaink, a Down Alapítvány Sarokház Lakóotthonának lakóival közösen kézilabdáztak.

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin