2023. január 4.
A BL-címvédő otthonában nyitjuk az évet
Női kézilabdacsapatunk 2023-ban először Norvégiában lép pályára a legutóbbi két kiírást megnyerő Vipers ellen.

Január 2-án vágott bele az újévi munkába női kézilabdacsapatunk, amely legutóbb december 30-án, Kisvárdán győzött a bajnokság kilencedik fordulójában. Nem is igazán lehetett hosszabb a pihenő, hiszen az idény nem állt meg, sőt, januárban hét (!) tétmérkőzés vár a lányokra, köztük három Bajnokok Ligája-csata és a Debrecen elleni bajnoki rangadó is.

A kezdés a létező legnehezebb, hiszen január 7-én az előző két BL-kiírást egyaránt megnyerő Vipers Kristiansand otthonában lépünk pályára. Nem nyerni jártunk az elmúlt években a Norvégia déli tengerpartja mentén fekvő városba, 2018-ban és 2019-ben se termett ott nekünk babér (35-27, illetve 31-22), és most is extra lenne a pontszerzés. Hazai pályán ugyanakkor megmutattuk már jó néhányszor, hogy képesek vagyunk felvenni a harcot a norvég bajnokkal. Ide számítva azt is, amikor 2021-ben a Vipers pályaválasztása mellett az Elek Gyula Arénában, zárt kapuk mögött rendezték a találkozót, négy meccsen két győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegünk.

A döntetlen épp a legutóbbi, tavaly októberi összecsapáson jött össze, és akkor az egy pontnak örülhettünk, hiszen a második félidőben ötgólos is volt a hátrányunk, illetve az utolsó percre is mínusz kettőnél fordultunk rá. Klujber Katrin és Márton Gréta gólja azonban egyenlítést ért, és hasonló bravúrral alighanem ezúttal is felettébb boldogok lennénk.

„Gyors és nehéz mérkőzésre számítok, a Vipers otthon azért nagyon stabilan szokott játszani – mondta Tomori Zsuzsanna, aki az előző idényben még a BL-győztest erősítette. – Az itthoni meccsen huszonhat gólon tartottuk őket, ez nagyon jó volt, úgyhogy megint az a cél, hogy legyen feszes a védekezésünk, és abból tudjunk gyorsan indulni.”

Hogy mennyire stabil ellenfelünk az otthonában, jól mutatja, hogy az idény során veretlen még hazai pályán, a BL-ben pedig hatgólos volt a legszűkebb győzelme (35-29 a CSM ellen), a Brestet (31-24) és az Odensét (34-27) egyaránt héttel múlta felül, míg a Banik Mostnál tizenöttel (39-24) volt jobb. Inkább idegenben van rés a pajzson, hiszen eddig csupán a Krim és a Most otthonából sikerült mindkét pontot elhoznia, Ludwigsburgban 32-30-ra, Bukarestben 27-24-re kapott ki, míg ellenünk 26-26-os döntetlenre végzett.

A norvégok legjobbja az orosz szupersztár, Anna Vjahirjeva, még akkor is, ha nem ő lőtte csapata legtöbb gólját. Hatszor lépett csupán pályára a BL-ben, ezeken harmincegyszer talált be, de előnyszerzései, előkészítései talán még ennél is többet hoztak együttesének. Az elmúlt időszakban sérülés miatt hagyott ki mérkőzéseket, de a hírek szerint mostanra megint bevethető. A házi góllövőlistát Markéta Jerábková vezeti a kilenc meccsen összeszorgoskodott hatvannégy találattal, alighanem rá is kiemelt figyelmet kell fordítanunk.

Csapatunk csütörtökön délelőtt még saját csarnokában edz, majd délután utazik Norvégiába, a tervek szerint Oslón keresztül érkezik Kristiansandba, ahol szombaton este lép pályára.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 10. forduló

Vipers Kristiansand - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: Aquarama, Kristiansand
Időpont: 2023. január 7., 18 óra
Játékvezetők: Erdoan Vitaku és Arsim Vitaku (koszovóiak)
Jegyár: 225 korona (~ 8700 forint), jegyvásárlás a helyszínen
TV: Sport 1

Cikkajánló

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

Könnyed kezdés, óriási különbséggel vertük a briteket

Fölényes győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin