2021. október 21.
A Brest ellen is apróságok dönthetnek a sikerről
Női kézilabdacsapatunk szombaton délután a francia bajnok, öt olimpiai aranyérmessel kiálló Brestet fogadja.

Épp csak leülepedtek az Esbjerg elleni mérkőzés izgalmai, erre szerdán újabb szoros találkozón jutottunk túl, és szombaton ismét szorosnak ígérkező összecsapás vár ránk.

Rendkívül mozgalmas a jelenlegi időszak tehát játékosaink számára, a hétvégi Bajnokok Ligája-mérkőzéseket sorban követik a hétközi bajnokik, kevés lehetőséget adva a pihenésre. Az akadályt egyelőre igen jól vesszük, a Dunaújváros elleni szerdai győzelemnek (28-23) köszönhetően kimondhatjuk, hogy hazai és nemzetközi porondon is veretlenek vagyunk a szezonban. A neheze azonban csak most következik, a tavalyi BL-ezüstérmes Brest Bretagne ellen minden erőnkre szükség lesz ahhoz, hogy itthon tartsuk a két pontot (jövő héten ráadásul a Debrecen ellen az idény első bajnoki rangadója vár ránk - jegyek ITT).

Soron következő ellenfelünk a 2020/21-es idényben kis híján tökéletesen zárt, a francia bajnoki cím és kupagyőzelem mellett döntőt játszott a Bajnokok Ligájában, ott azonban alulmaradt a Vipers Kristiansanddal szemben (34-28). A csapat a 2017-es debütálása óta évről évre jobb teljesítményt nyújt nemzetközi szinten, így idén is a végső győzelemre esélyesek között tartják számon.

Az elvárások nem változtak, a Brest kerete viszont annál inkább. Nyolc év után távozott a csapat éléről Laurent Bezeau vezetőedző, helyét a 38 éves kora ellenére már komoly tapasztalattal bíró Pablo Morel vette át. A tavalyi BL-szezon gólkirálya, Ana Gros, valamint a svéd klasszis irányító, Isabelle Gulldén is eligazolt, az érkezők listájának legmeghatározóbb tagja pedig a norvég válogatott Helene Fauske. A játékoskeret a változások - valamint Djurdjina Jaukovics súlyos sérülése - ellenére is alkalmas a tavalyi teljesítmény megismétlésére, ezt a véleményt erősítheti a tény, miszerint az olimpiai aranyérmes francia válogatott tagjai közül öten is a Brestet erősítik. A francia bajnok az idei négy BL-meccséből kettőt nyert meg, az Esbjerg (26-23) és a Podravka (35-22) elleni hazai találkozóját, idegenben pedig kétszer kikapott, a Rosztov-Don (26-24) és a Dortmund (30-27) örülhetett. A legutóbbi, Podravka elleni siker igazán figyelemfelkeltőre sikerült, hiszen a CSM Bucuresti öt, mi pedig hat góllal vertük "csak" a horvátokat, szemben a Brest kiütésével.

Történelminek is aposztrofálhatjuk a szombati Fradi-Brest összecsapást, hiszen most először mérkőzik meg egymással a két együttes, amely egyénként sok mindenben hasonlít egymásra. A francia bajnokság két topcsapata, a Metz és a Brest rivalizálásáról a Fradi-Győr párharc juttathat eszünkbe, itt mi, ott ők vívnak szoros csatákat az elmúlt években, a bajnoki címéről sok esetben csupán az egymás elleni eredmény dönt. Ezen felül a sűrű menetrend számukra is megerőltető, a hétközi bajnokin a Fradihoz hasonlóan a Brest is komoly küzdelmet vívott a középmezőnybe tartozó ellenfelével, s végül épp öt góllal győzött, ahogyan mi is Dunaújvárosban.

Ha francia csapatok elleni mérkőzésekre tekintünk vissza, fizikailag kiváló adottságokkal rendelkező játékosok jutnak eszünkbe, akik nem félnek a test-test elleni küzdelmektől, és igyekeznek kihasználni az ebből származó előnyüket. Ez várhatóan most sem lesz másképp, így a legfőbb cél az erre való ellenszer megtalálása, valamint, hogy a mi játékstílusunkat erőltessük rájuk. A leírtakból kitűnik, hogy két igen hasonló rivális néz majd farkasszemet, de bízhatunk benne, hogy a hazai pálya előnye, a mieink mögött álló fanatikus szurkolótábor megadja azt a pluszt, amivel itthon tarthatjuk a pontokat.

Épp ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy váltson jegyet, és fogadja a csapatot olyan hangulat az Érd Arénában, amely óriási löketet ad a küzdelemhez. Belépőt váltani online ITT lehet, személyesen szombaton 14 órától az Érd Aréna pénztárában vásárolhatnak. S ne feledjék, az online vásárlás esetén a Lidl Plus applikáció segítégével 20%-kal olcsóbban vehetik meg belépőjüket. Sőt, ha pénteken 9-ig kitöltik kvízünket, akár páros belépőt is nyerhetnek!

Legyen telt ház, zúgjon a Hajrá, Fradi!

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 5. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne Handball
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2021. október 23., 16 óra
Játékvezetők: Viktoriia Alpaidze és Tatiana Berezkina (oroszok)
Jegyár: 3500-6500 Ft., jegyet vásárolni online ITT lehet, s mint beszámoltunk róla, a Lidl Plus mobilalkalmazás segítségével most 20% kedvezménnyel tehetik mindezt. Részletek ITT.
TV: Sport 1

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin