2019. március 8.
A cél: kiszolgálni a közönséget
Hazai pályán kötelező a győzelem – adta ki a jelszót Bíró Blanka, aki a szlovéniai mérkőzés hőse volt.

Már a biztos továbbjutás ismeretében várjuk a Bajnokok Ligája-csoportkör vasárnapi zárását, az azonban a meccs függvénye még, hogy harmadik vagy negyedik helyen - ugyanis óriási meglepetésre a CSM Bucuresti hat gólos előnyről csak döntetlenre volt képes hazai pályán (a vége előtt kettő gólos hátrányban is volt!) a Thüringerrel. Vagyis, ha legyőzzük a Ljubljanát, harmadikként zárunk és az orosz Rosztov-Don ellen mérkőzünk a negyeddöntőben. Ez egyelőre a jövő zenéje, előbb győznünk kell vasárnap, de mielőtt a Krim elleni összecsapásról szólnánk, egy gondolat erejéig érdemes visszatérni az előző hétvége történéseire is.

A Győrben megszerzett egy pont ugyanis túl azon, hogy az esetleges előrelépés záloga, a szezon hátralévő részét is meghatározhatja, hiszen a tudat rengeteget jelent, hogy az ETO vendégeként is képesek voltunk döntetlenre. Ilyen – mármint hazai pályán pontvesztés – a győriekkel legutóbb 2017 februárjában fordult elő (27-27 a Larvikkal), vagyis kétségtelenül büszkék lehetünk a teljesítményünkre.

Ennek, illetve a két szabadnapnak köszönhetően aztán igencsak jó hangulatban, de ezzel együtt elszántan dolgozott a héten a csapat, amely feltétlenül szeretné vasárnap kiszolgálni és győzelemmel megörvendeztetni a közönséget. Apropó, szabadnap: sokat elárul az együttesünkről, hogy bár hétfőn csupán a kapusoknak volt edzése, a mezőnyjátékosok közül is jó néhányan felkeresték a konditermet egy kis plusz munkáért. Példaértékű mentalitás és hozzáállás, amely szerencsére abszolút jellemzi a csapatot.

„Nehéz mérkőzésre számítok, mindenki tudja, hogy hazai pályán kötelező a győzelem, szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat azzal, hogy itthon tartjuk a két pontot – mondta már a Krim-meccsel kapcsolatban Bíró Blanka, aki a szlovéniai odavágón zseniálisan védett. – A fej lesz a döntő, mert ha nem koncentrálunk maximálisan, akkor a meglehetősen szokatlan stílust képviselő Ljubljana épp annyira megnehezíti majd a dolgunkat, mint az első meccsen.”

A felkészülést nehezítette, hogy Nerea Pena, Bobana Klikovac, Klujber Katrin és Márton Gréta sem volt teljesen egészséges, ugyanakkor örömteli, hogy Tóth Nikolett már maximális erőbedobással és a társakkal együtt dolgozhatott. A vasárnapi összecsapásra pénteken újabb ülőhelyek váltak elérhetővé, miután a vendég klub jelezte, hogy nem érkezik szurkolója Magyarországra – ezeket vasárnap 10:30-ig online lehet megvásárolni, és ha marad, akkor a helyszínen is nyitunk pénztárt.

Bajnokok Ligája, második csoportkör, 6. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Mercator

Helyszín: Érd Aréna

Időpont: 2019. március 10. 14:30

Játékvezető: Igor és Alexei Covalciuc (moldávok)

Jegyár: 2500-5500 Ft.

Online jegyvásárlás itt!

Cikkajánló

Lehet esély a győzelemre

Veretlen még a szezon során a serdülő kézilabdacsapatunk, amely a hétvégén a második aranyérmére tör.

Elek Gyulára emlékezünk

Hét évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el a legendás kézilabdaedző, csarnokunk névadója Elek Gyula.

Megcélozzák a második aranyat is!

Ifjúsági csapatunk az előző héten biztosította be aranyérmét a felnőtt NB II-ben, most az ifi döntőre készül.

Ez fájt a legjobban Elek Gábornak a szezon során

Női kézilabdacsapatunk vezetőedzője, Elek Gábor őszintén a szezon legemlékezetesebb pillanatairól – VIDEÓ!

„Az Elek név és a Ferencváros örökre összefonódott”

120 éves a Fradi! Elek Gábor mondja el, mit jelent neki a Ferencváros.

Könnyes volt a búcsú az idényzáró előtt

Vastapsot érdemeltek a lányok az iszonyúan nehéz szezon végén, amelyet győzelemmel zártunk le.

Itt a vb-selejtezős keret! Valóra vált a fradista álma

Tíz ferencvárosi játékos szerepel a magyar női kézilabda-válogatott Ausztria elleni vb-selejtezős keretében.

Érzelemdús időszak végére kerül pont

Szerdán játssza idénybeli utolsó mérkőzését női kézilabdacsapatunk – újabb ülőhelyek kerültek megnyitásra.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most