2019. március 8.
A cél: kiszolgálni a közönséget
Hazai pályán kötelező a győzelem – adta ki a jelszót Bíró Blanka, aki a szlovéniai mérkőzés hőse volt.

Már a biztos továbbjutás ismeretében várjuk a Bajnokok Ligája-csoportkör vasárnapi zárását, az azonban a meccs függvénye még, hogy harmadik vagy negyedik helyen - ugyanis óriási meglepetésre a CSM Bucuresti hat gólos előnyről csak döntetlenre volt képes hazai pályán (a vége előtt kettő gólos hátrányban is volt!) a Thüringerrel. Vagyis, ha legyőzzük a Ljubljanát, harmadikként zárunk és az orosz Rosztov-Don ellen mérkőzünk a negyeddöntőben. Ez egyelőre a jövő zenéje, előbb győznünk kell vasárnap, de mielőtt a Krim elleni összecsapásról szólnánk, egy gondolat erejéig érdemes visszatérni az előző hétvége történéseire is.

A Győrben megszerzett egy pont ugyanis túl azon, hogy az esetleges előrelépés záloga, a szezon hátralévő részét is meghatározhatja, hiszen a tudat rengeteget jelent, hogy az ETO vendégeként is képesek voltunk döntetlenre. Ilyen – mármint hazai pályán pontvesztés – a győriekkel legutóbb 2017 februárjában fordult elő (27-27 a Larvikkal), vagyis kétségtelenül büszkék lehetünk a teljesítményünkre.

Ennek, illetve a két szabadnapnak köszönhetően aztán igencsak jó hangulatban, de ezzel együtt elszántan dolgozott a héten a csapat, amely feltétlenül szeretné vasárnap kiszolgálni és győzelemmel megörvendeztetni a közönséget. Apropó, szabadnap: sokat elárul az együttesünkről, hogy bár hétfőn csupán a kapusoknak volt edzése, a mezőnyjátékosok közül is jó néhányan felkeresték a konditermet egy kis plusz munkáért. Példaértékű mentalitás és hozzáállás, amely szerencsére abszolút jellemzi a csapatot.

„Nehéz mérkőzésre számítok, mindenki tudja, hogy hazai pályán kötelező a győzelem, szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat azzal, hogy itthon tartjuk a két pontot – mondta már a Krim-meccsel kapcsolatban Bíró Blanka, aki a szlovéniai odavágón zseniálisan védett. – A fej lesz a döntő, mert ha nem koncentrálunk maximálisan, akkor a meglehetősen szokatlan stílust képviselő Ljubljana épp annyira megnehezíti majd a dolgunkat, mint az első meccsen.”

A felkészülést nehezítette, hogy Nerea Pena, Bobana Klikovac, Klujber Katrin és Márton Gréta sem volt teljesen egészséges, ugyanakkor örömteli, hogy Tóth Nikolett már maximális erőbedobással és a társakkal együtt dolgozhatott. A vasárnapi összecsapásra pénteken újabb ülőhelyek váltak elérhetővé, miután a vendég klub jelezte, hogy nem érkezik szurkolója Magyarországra – ezeket vasárnap 10:30-ig online lehet megvásárolni, és ha marad, akkor a helyszínen is nyitunk pénztárt.

Bajnokok Ligája, második csoportkör, 6. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Mercator

Helyszín: Érd Aréna

Időpont: 2019. március 10. 14:30

Játékvezető: Igor és Alexei Covalciuc (moldávok)

Jegyár: 2500-5500 Ft.

Online jegyvásárlás itt!

Cikkajánló

Pihenő nélkül vágunk bele a szezon záró harmadába

Alig tértek vissza játékosaink a válogatottól, szerdán már ismét bajnoki mérkőzést játszunk Debrecenben.

Két tornagyőzelem fradistákkal!

A junior és az ifjúsági női kézilválogatott is nemzetközi tornát nyert a hétvégén • Remekeltek a fradisták.

Sok hibával játszottunk, de könnyedén nyertünk

Horváth Dóra és Klujber Katrin is debütált a felnőtt válogatottban a Japán ellen simán megnyert találkozón.

Válogatott meccsdömping a hétvégén

Három korosztályos és két felnőtt válogatott keret a hétvégén összesen 11 felkészülési mérkőzést játszik.

Háfra Noémi díjat kapott!

Válogatott kézilabdázónkat az Inspiráló Nők Díjátadón választották meg 2019 leginspirálóbb ifjú sportolójának!

Ők is segítik a BL-ben vitézkedő kéziseinket!

Háfra Noémi egyedi üzenetet is küldött a BL-meccseken állandóan segítő kislányoknak – VIDEÓ!

Klujber Katrin 2022-ig biztosan marad!

A tizenkilenc éves átlövőt alig három hónapja igazoltuk, de már ennyi idő alatt is meggyőzően teljesített.

Közlemény

Az idény végén távozik női kézilabdacsapatunk kapusa és irányító-átlövője.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most