2022. június 30.
A dánok legyőzésével elődöntős a junior válogatott
A negyeddöntőben Dánia ellen már meg kellett küzdeni a győzelemért, de a végén biztosan nyert a válogatottunk.

Játszi könnyedséggel jutott túl a csoportkörön és a középdöntőn a magyar női junior kézilabda-válogatott, a legjobb nyolc között viszont már a kézilabdában nagyhatalomnak tekinthető Dánia következett. És ezzel együtt kíváncsian várhattuk, hogy vajon a mostanáig több nehéz meccset letudó dánok ellen miként sikerül felpörögni az ellenállással eddig nem igazán találkozó mieinknek.

A válasz eleinte úgy szólt, hogy jól, hiszen lendületesen, erőteljesen kezdtünk, ellenfelünk nehezen tudott csak túljutni a védelmünkön, és főleg ennek köszönhetően gyorsan előnybe kerültünk. Kukely Anna góljával a tizenegyedik percben már néggyel vezettünk (6-2), de sajnos ekkortájt kezdett Dánia megérkezni a mérkőzésbe. A félidő derekához érve lassacskán elfogytak a hibáik, mi pedig nem jöttünk ki jól a cserékből, jelentősen visszaesett a játékunk, és egyre több labdát szórtunk el. Előbb egyenlített, majd az előnyt is magához ragadta Dánia, miután támadásban teljesen megálltunk, a játékrész utolsó tizenhárom percében csupán két gólt lőttünk, és a szünetre is megmaradt a dán előny (11-12).

Érezhető volt, hogy ez szenvedős meccs lehet, és a fordulás után ezt erősítette, hogy kettővel is leszakadtunk (14-16). Kevés volt a mozgás a játékunkban, jobbára egyéni megoldásokból kerestük a lehetőségeket, de az utolsó negyed órához közeledve úgy tűnt, hogy működhet. Kukely Anna jó néhányszor megkavarta a dán védőket, de Koronczai Petra és Kajdon Blanka is sokat vállalt – na, meg a kapuba visszatérő Bukovszky Anna is fontos védéseket tett a közösbe. Ferenczy Diána első góljával a meccs során először öttel vezettünk már az ötvenedik percben, és a ritmust látva igazán bizakodóak lehettünk. Talán az is kijött a hajrában, hogy a magyar kispad jóval hosszabb, ráadásul a torna eddigi részében több energiát is tartalékolhattunk. Az utolsó tíz percben gyakorlatilag már izgalom nélkül figyelhettük a történéseket, nem tudott már jelentősen közelebb kerülni hozzánk Dánia, és az egy kisebb megingástól eltekintve magabiztosan nyert a magyar női junior válogatott.

Az első igazi értékmérő meccse volt ez a mieinknek, és a lefújás után a lányok öröme is emiatt volt jóval kitörőbb, mint az eddigi összecsapásokon. A legjobb négy közé jutott tehát Magyarország, s pénteken Svédországgal játszik a döntőért. 

Női junior világbajnokság, H-csoport, 2. forduló
MAGYARORSZÁG-DÁNIA 31-26 (11-12)
Gólszerzők: 
Kajdon 7 (1), Farkas 6 (2), Kukely 6, Juhász 4, Koronczai 4, Vámos 1, Vártok 1, Ferenczy 1, Faragó 1, ill. Scott 4 (2), Ebler 4, Wierzba 4, Johannsen 3, Rasmussen 2, Damgaard 2, Hansen 2, Frandsen 2, Laursen 1, Lilholt 1, Jacobsen 1.

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin