2020. augusztus 11.
A félidők hajrájában voltunk a legjobbak
Vácott játszott és nyert végig vezetve edzőmérkőzést női kézilabdacsapatunk.

Noha női kézilabdacsapatunk pénteki, Vác elleni edzőmérkőzése elmaradt, kedden már készen állt rá a koronavírus miatt a felkészülést két héttel később kezdő ellenfelünk, hogy gyakorló meccset játsszon a mieink ellen. Örömteli, hogy Bíró Blanka és Angela Malestein is vállalta a játékot – Blani az első perctől kezdve a pályán volt, és parádés teljesítményt nyújtott. Két hetest, átlövéseket és ziccereket is fogott, vagyis hathatós szerepe volt abban, hogy húsz perc alatt csupán hatszor tudott eredményes lenni a Vác.

Támadásban Kovács Anett volt kezdetben eredményes, aztán Klujber Katrin vállalt magára sokat, és főleg hetesekből alaposan megszórta magát. Julia Behnke is jó formát mutatott, majd a negyed óra elteltével Emily Bölk helyett érkező Háfra Noémi került látszólag könnyedén helyzetbe többször is. Első két lehetőségéből be is talált, s bár a következő kettőt elrontotta, a játékrész utolsó periódusában így is állva hagytuk a hazaiakat. Pásztor Noémi beállóból és lerohanásból is eredményes volt, Szucsánszki Zita ügyesen találta meg Kovács Anettet, valamint Klujber Katrin félpályáról szerzett gólja is hozzá tett ehhez. Kilenc góllal, 18-9-re vezettünk harminc perc után, így nem is csoda, hogy a szünetben melegítő játékosaink jókedvűen készülődtek a beállásra.

Márton Gréta és Angela Malestein a széleket foglalta el, Janurik Kinga a kapuba, Kisfaludy Anett pedig beállóba jött. A második játékrész első perceiben két kiállítást is összeszedtünk gyorsan egymás után, de nem tudott jelentősen közeledni a Vác. Janurik Kinga megirigyelte a hetesvédést poszttársától, az első kettőt ő is megfogta, s így hét-nyolc gólon ingadozott a különbség. Még mindig nem jártunk a negyvenedik percben, amikor már harmadszor kaptunk (jogos) kétpercet, és ez azért már éreztette hatását. Ötre, majd négyre zárkóztak a hazaiak, nem is csoda, hogy Elek Gábor ingerülten hívta magához a lányokat. Kellett hozzá még néhány perc, hogy újra sebesség és dinamika költözzön a kezekbe és a lábakba, de a hajrára sikerült ritmust váltani. Ahogy a védekezés újra stabilabb lett, jöttek a védések, ezekből meg a lerohanások és a gólok – Kisfaludy Anett és Szucsánszki Zita páros kapcsolata például nagyon jól nézett ki ebben a periódusban.

A Vác elleni edzőmérkőzést is megnyerte tehát női kézilabdacsapatunk, amely még mindig messze van a csúcsformájától - persze, közel sem biztos, hogy jó lenne, ha egy hónappal a szezonrajt előtt tökéletes teljesítményről írhatnánk.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Vác - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-31 (9-18)
Vác, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

A Ferencváros gólszerzői: Klujber Katrin 6, Angela Malestein 4, Kovács Anett 4, Háfra Noémi 3, Kovacsics Anikó 3, Szucsánszki Zita 3, Pásztor Noémi 3, Márton Gréta 2, Janurik Kinga 1, Emily Bölk 1, Julia Behnke 1.

Cikkajánló

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin