2020. augusztus 11.
A félidők hajrájában voltunk a legjobbak
Vácott játszott és nyert végig vezetve edzőmérkőzést női kézilabdacsapatunk.

Noha női kézilabdacsapatunk pénteki, Vác elleni edzőmérkőzése elmaradt, kedden már készen állt rá a koronavírus miatt a felkészülést két héttel később kezdő ellenfelünk, hogy gyakorló meccset játsszon a mieink ellen. Örömteli, hogy Bíró Blanka és Angela Malestein is vállalta a játékot – Blani az első perctől kezdve a pályán volt, és parádés teljesítményt nyújtott. Két hetest, átlövéseket és ziccereket is fogott, vagyis hathatós szerepe volt abban, hogy húsz perc alatt csupán hatszor tudott eredményes lenni a Vác.

Támadásban Kovács Anett volt kezdetben eredményes, aztán Klujber Katrin vállalt magára sokat, és főleg hetesekből alaposan megszórta magát. Julia Behnke is jó formát mutatott, majd a negyed óra elteltével Emily Bölk helyett érkező Háfra Noémi került látszólag könnyedén helyzetbe többször is. Első két lehetőségéből be is talált, s bár a következő kettőt elrontotta, a játékrész utolsó periódusában így is állva hagytuk a hazaiakat. Pásztor Noémi beállóból és lerohanásból is eredményes volt, Szucsánszki Zita ügyesen találta meg Kovács Anettet, valamint Klujber Katrin félpályáról szerzett gólja is hozzá tett ehhez. Kilenc góllal, 18-9-re vezettünk harminc perc után, így nem is csoda, hogy a szünetben melegítő játékosaink jókedvűen készülődtek a beállásra.

Márton Gréta és Angela Malestein a széleket foglalta el, Janurik Kinga a kapuba, Kisfaludy Anett pedig beállóba jött. A második játékrész első perceiben két kiállítást is összeszedtünk gyorsan egymás után, de nem tudott jelentősen közeledni a Vác. Janurik Kinga megirigyelte a hetesvédést poszttársától, az első kettőt ő is megfogta, s így hét-nyolc gólon ingadozott a különbség. Még mindig nem jártunk a negyvenedik percben, amikor már harmadszor kaptunk (jogos) kétpercet, és ez azért már éreztette hatását. Ötre, majd négyre zárkóztak a hazaiak, nem is csoda, hogy Elek Gábor ingerülten hívta magához a lányokat. Kellett hozzá még néhány perc, hogy újra sebesség és dinamika költözzön a kezekbe és a lábakba, de a hajrára sikerült ritmust váltani. Ahogy a védekezés újra stabilabb lett, jöttek a védések, ezekből meg a lerohanások és a gólok – Kisfaludy Anett és Szucsánszki Zita páros kapcsolata például nagyon jól nézett ki ebben a periódusban.

A Vác elleni edzőmérkőzést is megnyerte tehát női kézilabdacsapatunk, amely még mindig messze van a csúcsformájától - persze, közel sem biztos, hogy jó lenne, ha egy hónappal a szezonrajt előtt tökéletes teljesítményről írhatnánk.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Vác - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-31 (9-18)
Vác, Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

A Ferencváros gólszerzői: Klujber Katrin 6, Angela Malestein 4, Kovács Anett 4, Háfra Noémi 3, Kovacsics Anikó 3, Szucsánszki Zita 3, Pásztor Noémi 3, Márton Gréta 2, Janurik Kinga 1, Emily Bölk 1, Julia Behnke 1.

Cikkajánló

Alkalmazkodni kell – korábban utaztunk Norvégiába

Szigorodtak a Norvégiába való beutazás szabályai – a tervezettnél egy nappal korábban indultunk a BL-meccsre.

Tíz fradista a női kézilabda-válogatott keretében

A 21 fős keret csaknem felét az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosai adják.

Könnyed hangolódás a norvég túra előtt

Negyed óra játék után a gázra lépett női kézilabdacsapatunk, tizenhat gólt lőtt zsinórban és simán nyert.

Egy órával korábban kezdődik a szerdai bajnoki

Tarts Fradi-délutánt: szurkolj a lányoknak az Elek Gyula Arénában, majd a fiúknak a BL-selejtezőben!

„Soha nem gondoltam, hogy idáig eljuthatok”

Egy órával korábban kezdődik a szerdai bajnoki, hogy senki ne maradjon le a focisták BL-selejtezőjéről!

"A mezőny egyik legerősebb csapatától kaptunk ki"

Így értékelte a 2020/2021-es idény első BL-mérkőzését Klujber Katrin és Kovacsics Anikó.

Küzdésből jeles, de vereség a Rosztov ellen a BL-ben

Női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája első fordulójában 26-25-ös vereséget szenvedett a Rosztov-Don ellen.

Megérkezett a Rosztov, nálunk minden teszt negatív

Szombaton rajtol a Bajnokok Ligája, női kézilabdacsapatunk az orosz kirakatcsapattal találkozik.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most