2022. május 13.
A fordulás után jött ismét a henger
A szünetben csak néggyel vezettünk, a második félidőben azonban Budaörsön is ragyogóan védekeztünk.

A legutóbbi bajnoki fordulóban, Szombathelyen gyenge húsz percet követően nagyon jó védekezéssel és extraklasszis kapusteljesítménnyel rukkolt elő női kézilabdacsapatunk, és örömmel konstatálhattuk, hogy utóbbi kettő a budaörsi meccsünk elején is fellelhető volt.

Csak épp a Vácott és Kisvárdán komoly hibaként felróható, rendkívül gyenge helyzetkihasználás is, így aztán nagyon gólszegény volt a meccs első fele. Nagyon sok ziccert rontottunk, és Vártok Ramóna is próbálta tartani a lépést Janurik Kingával (az első játékrészt mindkét kapus nyolc védéssel zárta). Bár 2-5-nél úgy tűnt, a megfelelő mederbe terelődik a mérkőzés, a következő periódusban a hazaiak az emberelőnyüket is kihasználva négy gólt lőttek zsinórban. Ébresztővel ért fel a helyiek kitörő öröme – egyébként jó volt látni, hogy a budaörsi gyerekek, utánpótlásjátékosok milyen lelkesen szurkolnak a kedvenceiknek –, mert tíz perccel később már öt góllal vezettünk (7-12).

A két rontott lövéssel indító Angela Malestein szórta leginkább a gólokat, de az ekkortájt beszálló Simon Petra is kiváló, mondhatni a szombathelyi formáját hozta, fiatal tehetségünk két gólt lőtt és két hetest is kiharcolt a fordításunkat segítve.

A szünetre négygólos előnyben mehettünk (12-16), és azt remélhette a vendégszektorban helyet foglaló mintegy százhúsz fradista, hogy a második félidő hasonlóan alakul, mint csaknem egy hete.

Nem is kellett csaladkozniuk...

A fordulás után a hazaiak hét támadóval próbálkoztak meglepetést okozni, de jól reagáltunk erre a taktikai elemre, és gyorsan tízre növeltük a különbséget. A jobbszélre Malestein helyett érkező Kovács Anett nem akart lemaradni poszttársától, lendületesen és eredményesen kézilabdázott, közben pedig a védekezésünk határozott, kemény és stabil volt. Ennek köszönhetően folyamatosan nőtt a különbség, a mieink pedig egyáltalán nem lassítottak. Még akkor sem, amikora hajrában a fiatalok is pályára kerültek - Suba Sára is bemutatott jó néhány bravúrt, Ferenczy Diána és Ballai Anna is gólt lőtt, míg Simon Petra négyig jutott. Vagyis fiataljaink is helytálltak, a csapat pedig tizenkilencgólos győzelmet aratott, miután a második félidőben csupán négy gólt engedett riválisának.

Egyetlen forduló maradt a bajnokságból, és az aranyéremért továbbra is harcban állunk, igaz, a jelentős gólkülönbségbeli hátrány miatt úgy tűnik, győri pontvesztés is kellene a címvédéshez. Mindenesetre jövő pénteken hazai pályán le kell győznünk a Vácot - erre a mérkőzésre pénteken délelőtt elindult a jegyértékesítés.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
25. forduló

Moyra-Budaörs Handball - FTC-Rail Cargo Hungaria 16-35 (12-16)
Budaörs, 870 néző. V.: Nagy F., Túróczy J.
BUDAÖRS: Vártok R. 1 – Szabó-Májer 1, Schneider 1 (1), Mlinkó 3, Nagy L. 1, Jovovity 5, Tóth M. 1
Csere: Varjas-Sipeki, Bőle (kapusok), Smid, Palotás 3, Marik, Szalai-Szita, Braun, J. Agbaba, Szabadfi
Edző: Buday Dániel
FTC: Janurik – Malestein 6 (2), Klujber 4, Szucsánszki 4, Edwige 1, Bölk 3, Hársfalvi 2
Csere: Suba (kapus), Kisfaludy 2, Márton G. 3, Grbics, Simon P. 4, Csiszár-Szekeres, Kovács Anett 4, Ballai A. 1 (1), Ferenczy D. 1
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 9. perc: 1–4. 14. p.: 6–5. 20. p.: 6–8. 25. p.: 7–12. 37. p.: 12–22. 42. p.: 14–25. 51. p.: 14–31. 56. p.: 15–34.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/1, 3/3
MESTERMÉRLEG
Buday Dániel: – Hónapok óta több sebből vérzünk, mert meghatározó játékosaink hiányoznak, ennek ellenére az első félidő rendben volt. Amíg bírtuk erővel, ésszel, addig tisztességesen helyt álltunk, utána kijött a két csapat közti tudásbeli különbség, és megérdemelten nyert a Fradi.
Elek Gábor: – Körülbelül olyan első félidő volt, mint amire számítottunk, mert sok munkát tettünk ebbe a hétbe. A két hét múlva lévő Magyar Kupa-döntőre meg kell próbálnunk topon lenni, ezért ezt most beáldoztuk, mert látjuk, hogy ezt a gólkülönbséget nem lehet behozni, szóval most nem azzal számolunk, hanem azzal, hogy minden mérkőzést próbáljunk megnyerni, de ahhoz, hogy május utolsó hétvégéjén egymás utáni két napon jól teljesítsünk, most egy kicsit vissza kellett tölteni a raktárakat.

Cikkajánló

„Mindenkinek köszönöm ezt a hét évet!”

Az utolsó percben lőtt góllal búcsúzó Csiszár-Szekeres Klára értékelt a Vác elleni meccs után – VIDEÓ!

Nagy győzelemmel, de ezüstéremmel zártuk az idényt

Csapatunk megtett mindent, huszonkettővel verte a Vácot, de a Győr is győzni tudott Debrecenben.

A nyáron távozik klubunktól Csiszár-Szekeres Klára

Szeki hét évet töltött a Népligetben, a kézilabdacsapat kapitánya is volt, most pedig búcsúzik a Népligetből.

Hazai pályán zárjuk a bajnokságot

Pénteken este eldől, hogy megvédi-e címét női kézilabdacsapatunk a bajnokságban.

Négy játékosunk kerülhet be az All Star-csapatba

Az EHF összeállította azt a listát, amelyből a szurkolók és a szakértők választhatják ki az idény legjobbjait.

Elindult a jegyértékesítés a Magyar Kupa-döntőre

Debrecenben, május 28-án rendezik a Magyar Kupa elődöntőit, másnap pedig a helyosztókat.

Márton Gréta: „Egy percig sem adjuk fel”

Játékosunk a Budaörs elleni második félidőről már elégedetten nyilatkozott.

Az idény utolsó idegenbeli találkozója jön

Női kézilabdacsapatunk pénteken este a bent maradást már biztosan kivívó Budaörs vendégeként lép pályára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most